Despre Erori…

Erorile pot fi folosite intenționat pentru a evidenția argumentele. Ignorarea întrebării pentru a devia argumentul spre alte probleme (Argumentum ad hominem) sau rugămintea întrebării (Petitio Principi) o formă falsă de cauză-efect. Alinierea uneori (toată lumea a spus așa) adâncește eroarea impusă și apare o dilemă falsă, impusă. Analogia falsă, generalizarea falsă duc spre abstractizarea adevărului. Sau eroarea formală bine definită care ne-a împins spre eroarea deductivă și apoi (cu toate că „Și” este primul) eroarea informală care din punct de vedere rațional nu convinge.

Dar de ce vorbesc despre erori când mă gândesc la tragedia războaielor unde noi am fost pionii și caii de bătaie ai celor care au sărbătorit în „trilogia erorilor”. Benjamin Freedman, sau așa cum mai este numit: „Dezertorul care avertizează America de pericol” este acela care a mers pe firul erorilor pentru a căuta adevărul, iar singurul adevăr sunt miile de morți din primul și al doilea Război Mondial. Dar să vedem ce ne mai spune despre primul război, o continuare a celebrului discurs de la hotelul Willard din Washington.

La acea vreme , marina franceză a organizat o revoltă. Pierduse 600.000 de tineri francezi în apărarea Verdunului din Somme. Armata rusă era epuizată, se ridicau și plecau acasă, nu mai doreau să facă război, nu le plăcea țarul. Și armata italiană era prăbușită. Nu se împușcase nici măcar o dată împotriva pământului german. Niciun soldat inamic nu a trecut granița germană. Și pe lângă asta, Germania oferea pace Angliei. Au oferit Angliei o pace negociată pe care avocații o numesc (status quo ante base). Aceasta înseamnă: Să zicem că războiul s-a terminat și să punem lucrurile așa cum au fost înainte de a începe. Anglia, în vara anului 1916, a avut asta în vedere serios. Nu au avut de ales. Urma să accepte această pace negociată pe care Germania o oferea în mod magnific sau să continue războiul și să ajungă complet învinsă. În timp ce aceste lucruri se întâmplau , sioniștii din Germania, care au reprezentat sioniștii din Europa de Est, au mers la Cabinetul britanic de război și- voi fi sumar pentru că este o istorie lungă, dar am toate documentele care să dovedesc orice afirmație pe care o fac- ei au spus: Uitați-vă aici. Încă poți câștiga acest război. Nu trebuie să renunți. Nu trebuie să accepți pacea negociată pe care Germania o oferă. Poți câștiga acest război dacă Statele Unite vor deveni aliatul vostru.

Statele Unite nu erau în război la acea vreme. Eram proaspeți; eram mici; eram bogați; eram puternici. Ei au spus Angliei: Vă garantăm că aducem Statele Unite în război ca aliat, să lupte de partea voastră, dacă ne promiteți Palestina după câștigarea războiului. Cu alte cuvinte au făcut această tranzacție: Vom aduce Statele Unite în război cu aliatul tău. Prețul pe care trebuie să-l plătiți este Palestina după ce au câștigat războiul și au învins Germania, Imperiul Austro-Ungar și Turcia. Anglia a avut la fel de mult dreptul de a promite Palestina oricui, ca Statele Unite să promită Japonia din orice motiv. Este absolut absurd ca Marea Britanie, care nu a avut niciodată legături cu sau drepturi asupra Palestinei, să o promită ca monedă de plată pentru a aduse Statele Unite în război. Totuși au făcut această promisiune în Octombrie 1916. Și la scurt timp după aceasta- nu știu câți își amintesc- Statele Unite, care erau în totalitate în favoarea Germaniei, au intrat aliați în favoarea Marii Britanii.”

Ce părere aveți, așa se scrie istoria…? Da, dar doar învingătorii o scriu cum vor ei. Când faci tranzacții cu „state” oamenii nu mai contează. Tranzacțiile sunt făcute de alți oameni care se cred supra-oameni, Zei. Vorbeam despre erorile istoriei care apoi au devenit „orori” de aceea am continuat cu acest discurs și o să continui cu el. Dar vreau să vorbesc și despre un altfel de recurs la istorie, la momentele dramatice prin care omenirea a trecut. Prin: epidemii, pandemii, boli necunoscute și vom constata că în toate cazurile au fost numeroase erori care au amplificat efectele nocive, iar ele au fost recunoscute după zeci de ani sau rămase într-o zonă de incertitudine ca orice „teorie a conspirației”. Dacă primu război a fost între anii 1914-1918, Gripa spaniolă apare în Septembrie 1918 și a durat până în Iunie 1919. În timpul Gripei spaniole au murit între 50 și 100 de milioane de oameni. Să facem o precizare, s-a numit Gripă spaniolă, dar a pornit din Boston (SUA) unde a apărut în forme ușoare la soldații americani. Așa ca aducere aminte chiar primele cazuri de corona au fost raportate prima oară la „Jocurile Militare Mondiale” de la Wuhan.

Mă gândesc acum, ce înseamnă eroarea pe lângă forma de coincidență care poate fi și întâmplătoare? Așa să fie: istoria se repetă întâmplător, oamenii sunt doar întâmplător avizi de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*