În stradă pentru libertate și democrație, nu împotriva vaccinării!

Se încearcă insidios de către o parte a presei și a puterii să se considere marele miting de protest din București, că a fost unul al antivacciniștilor. În realitate, românii au ieșit în stradă, în primul rând, datorită restricțiilor fără logică și fără cap limpede, pentru libertăți constituționale și pentru că au crescut facturile la utilități. Sigur printre miile de participanți au fost și câțiva antivacciniști, dar esența mitingului a fost despre libertate, democrație și drepturi cetățenești și împotriva discriminării. În România de azi să iasă în stradă circa 15.000 de persoane, cum spune presa mainstream și jandarmeria, circa 20.000 români cum afirmă presa independentă și peste 30.000 de mii de protestatari cum afirmă organizatorii nu este deloc puțin. Mitingul nu a fost doar al celor de la AUR cum se încearcă să se susțină de către ofițerii de presă. Sigur acest partid politic capitalizează politic nemulțumirea oamenilor și a chemat la miting masiv, dar protestul a fost organizat, în primul rând, de cinci organizații civice independente. Cinci asociații, Asociația „Calea Neamului”, Asociația „NEAMUNIT”, Asociația „Alianța Părinților”, Grupul Civic „Starea de Libertate”, Grupul Civic „Legitimă Apărare” au anunțat cu câteva zile înainte, prin intermediul unui comunicat de presă, că vor protesta în Piața Victoriei.

Conform comunicatului trimis, principalele revendicări au fost despre de eliminarea „urgentă și definitivă la folosirea certificatului verde Covid pe teritoriul României”, ridicarea stării de alertă, dar și plafonarea prețurilor la energie și renunțarea la „măsurile de segregare a populației României pe criterii medico-sanitare”. Liderii AUR se pare că au negociat și s-au înțeles cu șefii unor organizații civice care s-au alăturat protestului lor, cum ar fi organizația Frăția ortodoxă ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, dar și cu patriotul Mihai Tîrnoveanu, care au adus grosul manifestanților din țară la București. Gradual se creează în România o ”alianță a patrioților”, care va avea un rol politic major la viitoarele alegeri din țară. În România, de când a intrat AUR în parlament și organzațiile civice patriotice s-au impus în spațiul public, se schimbă paradigma social politică și națională.

Patrioții au început să controleze strada, asta s-a văzut la mitingul din 2 octombrie de la București. Toate aceste manifestări se vor capitaliza politic. Răspunsul arogant al premierului care acuză protestatarii că ar fi doar antivacciniști este diluator pentru PNL. În piețele din București și din țară majoritatea celor care au ieșit au fost vaccinați. Protestul a fost despre libertate, credință, exploatarea resurselor naturale doar de către români, demnitate națională și despre scumpirea vieții, nu despre antivaccinare. Cetățenii sunt nemulțumiți și ca s-au scos testele pentru Covid, lucru singular în Europa. Se încearcă o forma de îngrădire a alegerii libere, fapt ce a nemulțumit oamenii cu boli specifice și auto-imune.

Oamenii s-au săturat să fie luați de proști, manipulați și folosiți ca și cobai pentru diverse exerciții de putere. AUR, ca și partid politic, încearcă să capitalizeze nemulțumirile, dar ar fi o greșeală să se considere singurul organizator sau inițiator al acestor proteste majore, deoarece lumea a ieșit în stradă pentru drepturi și libertăți nu pentru un partid politic. Reacția puterii este prea autosuficientă. Mai mult, un lider liberal de la Bruxelles spune că PNL va câștiga ”fluierând” 28 la sută din sufragii la următoarele alegeri electorale. Cu o astfel de atitudine parcă ruptă de realitate și de nevoile și durerile românilor, liberalii riscă să devină viitorul PNȚ CD. Ar fi păcat pentru un partid istoric, care se vrea prea progresist în ultima vreme. Oamenii au ieșit în stradă și împotriva ipocriziei. Nu poți să faci congrese politice ca putere cu mii de oameni în interior și fără mască și, apoi, să ceri cetățenilor simpli să respecte restricțiile și să nu se adune la manifestări și evenimente politice, culturale, artistice sau sociale. Protestul din 2 octombrie a dat semnalul societății românești că alegerile viitoare le va câștiga acel partid politic care va promova valorile patriotice, demnitatea națională, exploatarea resurselor naturale de către români și va fi paznicul constituției privind drepturile și libertățile cetățenești.

Cine nu va ține cont de nevoile societății, de demnitatea națională și de constituție va dispărea din punct de vedere politic. E o schimbare de paradigmă după modelul Europei Centrale. Nu poți să fi președinte de șapte ani și să declari apoi în străinătate că România este un stat eșuat. Klaus Iohannis e președinte de șapte ani, deci ca șef al statului nu avea voie să facă această declarație, iar dacă a făcut-o public în afara țării, înseamnă că recunoaște că preșdinția sa a eșuat și trebuie poate să demisioneze? Președintele, prin această declarație, se situează deasupra statului, nu că ar fi parte a statului român?În fruntea protestatarilor au fost numeroși preoți de la mai multe confesiuni, ceea ce arată că Biserica devine un important pilon al statului de drept în România, care nu mai poate fi ignorat de către o putere, care vede mai mult spre Bruxelles decât spre interesul național și democrația reală. Infatuarea puterii duce la decredibilizarea democrației în ochii oamenilor. De asemenea, politica de vaccinare trebuie dusă ca în Portugalia, cea mai vaccinată țară din lume, de către medici, nu de politicieni, care și-au pierdut credibilitate. Un stat democratic modern nu se poate construi pe discriminare și izolare de tip apartheid.Ignorarea nevoilor oamenilor, a scumpirilor la utilități și a libertăților va duce la căderea partidelor tradiționale și la cucerirea instituților statului de către un posibil partid patriotic și promotor al drepturilor cetățenești și a libertății.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*