Lumea se schimbă!

Al treilea protocol al marelui Congres secret Francmasonic de la Bâle, Elveția, din 1897 se încheie cu o frază care m-a pus pe gânduri. Libertatea este o himeră. Cum să legăm această ,,himeră” de motorul democrației care a purtat lumea spre libertate și cunoaștere? Fostul președinte American John F. Kennedy a spus cu șapte zile înainte de a fi asasinat. ,,Există un complot în această țară pentru a transforma toți cetățenii în sclavi. Înainte să părăsesc această funcție nobilă intenționez să demasc acest complot”. Nu a mai apucat, aceste cuvinte poate s-au răzbunat. Dar poate nu cuvintele au fost vinovate, poate doar intențiile. Al treilea protocol mai spune. ,,Accelerarea prin toate mijloacele a degenerării creștinilor”. Apoi ,,este necesară o foamete generalizată, iar de cealaltă parte dreptul de neclintit al capitalului”. Al treilea protocol se încheie prin ,,Venirea și încoronarea stăpânului planetar universal”. Deci pentru ca omenirea să meargă înainte avem două șanse: sau mergem spre autodistrugere, sau înglobarea totului într-o unitate. O planetă ca o țară…?

În a doua variantă noțiunea de popor nu va mai exista, iar sensul istoric probabil va fi șters. Astăzi nu mă mai mir de ce manualul de istorie a devenit mult ,,structurat”. Eu am crezut într-o planetă ca o țară, dar: o țară frumoasă, o țară civilizată, o țară în care pacea să fie liantul între civilizații. Dar niciodată nu am crezut că identitatea poate fi ștearsă cu buretele, iar această lume să fie bântuită de supuși. Karl Popper a fost un filosof englez de origine austriacă care a lansat ideea unei societăți deschise ,,Open Society”, dar el a fost un adversar declarat al totalitarismului de orice formă. El a lansat aceste idei în secolul XX. Sau putem să ne gândim la teoreticianu și clericul englez Thomas Malthus car a trăit în secolul XVIII și care a elaborat o teorie conform căreia populația crește în progresie geometrică, în timp ce mijloacele de subzistență cresc în progresie aritmetică.

Mă gândesc la acești doi gânditori, apoi privesc la aceste protocoale secrete, dar îmi amintesc de actualul președinte al Băncii Centrale Europene, Cristine Lagarde care a declarat recent: ,,bătrânii trăiesc prea mult” și că, deci, trebuie să facem ceva. Eu nu știu, doar gândesc, doar ,,Lumea se schimbă”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*