Unde ne sunt savanții?

Am avut mereu încredere în savanți. Am avut șansa, ca absolvent al unei facultăți de matematică, să cunosc mulți savanți, în frunte cu Grigore Moisil și Solomon Marcus. Și când am devenit student la IATC, îmi plăcea să frecventez cursurile unor savanți ai timpului, cum ar fi Nenițescu, chimist, sau Anton Dumitriu, mare logician, am fost fascinat de lumea multor cercetători, mereu în căutare de răspunsuri la întrebările necunoscutului. Iar marii profesori pe care i-am avut sau cultivat, ca Zoe Dumitrescu-Bușulenga, D.I. Suchianu, Șerban Cioculescu, Barbu Brezianu, Florian Portra, Al. Piru, Ileana Berlogea, Nicolae Balotă, Iosif Sava, Dimitrie Vatamaniuc, David Esrig și mulți alții, unii mai trăiesc, ca Răzvan Theodorescu sau D. R. Popescu, m-au dus pe câmpiile elizee ale spiritului.

Am cunoscut și medici savanți. Cum ar fi Romeo Budai, unul dintre medicii lui Marin Preda. Ce miracol, să descoperi cauza unei boli și să-i dai bolnavului leacul, care să ucidă boala.

Am arătat anterior ce înseamnă politica simulării. Am văzut ce înseamnă expresia „fă-te că lucrezi” și sloganul „lucrul bine făcut”, cu care i-a îmbrobodit dl. Iohannis pe oameni. Nu vedeți ce lucru bine făcut, că totul s-a desfăcut, a dus România în prag de faliment, stă în echilibru fragil, merge ca „ghivolița pe frânghie”, un real lucru bine făcut nu poate fi legat de numele lui, ba acum e mereu cu piciorul în groapă, gata s-o ia hăisa, cum a fost recent când cu acordul BOR-MAI, și numai un gând fulgerător l-a salvat, l-a rupt de țarcul satanic. E mereu la un pas să deschidă porțile coronavirusului. De ce? Fiindcă nu are în dreapta lui un savant, un ministru priceput, are numai simulanți, impovizați de tipul Cerceluș, și așa improvizează și el cum poate și cât poate. Singurul lucru bine făcut e să execute corect ce i se spune de la centru (UE).

Să nu-mi spună nimeni că avem savanți sau vreun cap limpede care să nu recunoască faptul că Incompetența ne conduce! Orice modest observator a putut constata că în timp ce chinezii raportau dezastrul de la Wuhan, România era la zero, cu îmbolnăviri și morți. Virusul a cuprins apoi și UE, și în UE se află și România. Dar în momentul când consiliul Europei ne-a trimis un miliard de euro, apoi încă trei, trei miliarde de euro să ne apărăm de ciumă, să fim prevăzători cu economia, totul a explodat, conducătorii au înnebunit, au și început raportările cu cifre false să curgă de la București, adică am început și noi să raportăm morți și îmbolnăviri, să ne ridicăm la nivelul țărilor civilizate, căci asta e direcția, nu?! Să fim frați și la rău, și la bine. Când nu se lua nici o măsură, stăteam bine, eram în fruntea sănătoșilor, când am primit ajutor și sfaturi, am început să dăm înapoi ca racul. Adică în timp ce se luau măsuri de izolare, de ocrotire, de vindecare, în timp ce se punea pe roate Klausfobia și se înăspreau restricțiile, cazurile de îmbolnăvire și morți creșteau, au tot crescut, că acum s-a ajuns la peste poate, am depășit 11 mii de cazuri!

Aceasta e politica simulării, simulăm și dezastrele, și nenorocirile, numai să le meargă bine unor incompetenți, care s-au trezit vedete, gestionari ai fenomenului. Ei, nu savanții! Unde ne sunt savanții să am încredere în ei, în verdictul lor?! Un medic ne tot spune că „distanța socială” nu e o regulă bună, costă imens țara și e inutilă. Metoda testului e cheia. Americanii au descoperit soluția testului care durează câteva secunde. Trebuie să fim atenți la specialiști, la medici, la savanți, nu la politruci. Până atunci, virusul e la ei, la acești purtători de vorbe, ei sunt purtătorii de virus, care își schimbă deciziile de la o oră la alta, ei se numesc Ludcovid Orban, Klausfobia sau Klauscorona, Cuțu-cuțu, Cerceluș-acuș-acuș, Pistol (care o și pușcă pe Corona Lisa), Rafistilatu și alții, de ei trebuie vindecată țara și stopat acest sinistru circ al simultării.

Dacă se întâmpla așa ceva pe vremea lui Ceașcă, fiți siguri că el raporta invers, minus cazuri, adică raporta cazuri de însănătoșiri, de bolnavi care au dus bătălia cu virusul și au învins. Ca în vorba țărănească „cui pe cui se scoate”. Din moși strămoși, leacurile băbești i-au ajutat pe români și au supraviețuit. Un virus așa de alunecos verifică rezistența la oameni, îi întărește chiar. Savanții străini au fost mai prompți, ba un englez ne-a dat o veste și mai bună, că acest virus care arată ca o floare, ca o coroană de păpădie, nu este o bacterie vie, este o proteină. Deci el nu poate fi tratat cu antibiotice, ci mult mai simplu, cu o spălare pe mâini, care îl dizolvă. Sau cu inhalări de aburi de la apă fierbinte. E un virus ușor dizolvabil.

Sigur, el se manifesta și înainte de a-i da un nume, și o să se manifeste și după… simularea apocalipsei. Se va manifesta acolo unde nu există higienă. El și toate bolile au drept cauză mizeria. Nu trebuia să avem stare de urgență, să vină acum această vizită neanunțată ca să aflăm lucruri elementare. E mai mult ca sigur că acest virus, repet, exista și înainte de a primi un nume, exista de când lumea.

Din simple deducții putem spune că nu mor decât cei bolnavi, care sunt atinși de alte boli. Dar din lipsă de savanți, suntem băgați la grămadă, și cei sănătoși suportă restricțiile bolnavilor cronici. Și unii chiar se îmbolnăvesc. E drept? E normal, domnule savant necunoscut? Rafael Nadal striga deunăzi, de ce să nu se joace tenis când s-a dat voie ca oamenii să meargă la lucru?

Așadar, Cauza nu este Corona, ci bolile anterioare. De oamenii sănătoși fuge Corona, ei îi place iadul, frigul. În rai, în paradis, nu există o asemenea boală, virusul moare la căldură, la temperaturi înalte, acolo unde stau Adam și Eva, unde stau îngerii și sfinții.

Creștinește vorbind, Dumnezeu i-a dat mână liberă lui Satan și el seamănă virsul ici-colo, unde vede că e mai slabă cureaua.

*

Cu alte cuvinte, din sutele de pagini pe care le-am citit, primite de la simulanți, nu am aflat decât cum se manifestă Coronavirus, cum reacționaeză la cei infestați, cum se moare, în urma lui, cum se fac testările, ce trebuie să facem, să ne spălăm pe mâini etc., ce trebuie să nu facem, să nu stăm în colective de oameni, să nu exagerăm cu fumatul și alcoolul, ce să mâncăm, ce să nu cumpărăm, că dacă dăm ortul popii, măcar să ne prindă moartea cu frigiderele pline, tot felul de sfaturi legate exclusiv de Efectele infestării cu Covid-19.

Dar nu am citit nimic despre Cauză. Cum am spus, eu iubesc savanții și aștept de la ei să ne spună care este cauza bolii, să depisteze rădăcinile ei și să găsească leacul. De sfaturi suntem sătui, nu efectul ne interesează, nu sfaturile a posteriori, ci cauza, motorul care duce la leac, la soluție.

Sau vine un mare savant, cel mai mare, Neil Ferguson, care e mai tare decât vocea Îngerului din Apocalipsă și anunță dezastre. Prognozele lui sunt de proporția bolgiilor dantești, se poate lua de mână cu necuratul sau cu Nostradamus. Cifrele lui sunt 2,8 milioane morți în SUA și 500 de mii în Anglia. Holocaust curat. Ca după câteva zile, marele savant să mai scadă. O fi primit un telefon de la Trump și a devenit mai optimist, a mai ameliorat dezastrul. Și apoi a mai scăzut, fiindcă a argumentat că lumea e cuminte și a intrat în case, izolarea e de bun augur. Păi avem și noi un savant, pardon, un profesor, Astărăstoae, care de mult a spus că e suficient să ne izolăm și ăsta-i tratamentul cel mai bun.

E nu mă consider savant, dar am dat soluții de bun simț, îndemnuri la calm, la rațiune, am comentat fenomenul bazat pe observații realiste, pe comparații și am ajuns la un echilibru și la opinii raționale. De când am început să scriu despre coronavirus am spus despre acest virus ce a spus Hamlet despre țara lui că „e ceva putred în Danemarca!” Și vine acum un savant francez, Luc Montagnier, câștigător al premiului Nobel pentru descoperirea virusului SIDA, care susține că în structura noului virus se află elemente de HIV, spunând că e ceva putred la Wuhan, că un accident de laborator ar fi provocat dezastrul. La Wuhan există o fabrică de produs vaccinuri împotriva unor viruși, deci dacă scapă ceva de sub control, e un focar de infecție, ca accidentul de la Cernobîl.

Trăim într-o perioadă a istoriei când oamenii trebuie să fie foarte atenți cu descoperirile lor, care se întorc ca un bumerang împotriva lor. Dușmanul nu mai este o țară sau un regim, este chiar laboratorul unde trăiește el, savantul respectiv. Iar nenorocirea nu mai este locală, devine planetară. Orice neglijență se răzbună, pericolul poate fi nimicitor pentru existența vieții pe pământ. Mulți scriitori și cineaști au imaginat astfel de dystopii planetare. E timpul ca și savanții să țină seama de ele. Nu mai e de joacă. Faptul că acest virus nu e natural, o dovedesc știrile care ne spun că el recidivează. Că are odrasle, că ar ataca chiar copiii, că apar alte ramificații și că boala poate reveni la oamenii vindecați! Și acesta nu e decât începutul.

Lasă un răspuns