Români, mergeți la cules producția pandemică!

Ieri culegeau căpșuni în Spania, azi sparanghel în Germanaia! Sclavie într-o zonă roșie! E nevoia urgentă de recoltare, altfel se pierde acest „aur alb”, cum i se zice la sparanghel, o minune de aliment.

Când eram în America, nu exista săptămână să nu mănânc Asparagus (cum îi zice acolo la sparanghel). Somon cu asparagus, o nebunie! Asta e mâncarea obișnuită a americanilor! Nu știu de ce madam Merkel nu i-a chemat pe americani la muncă, de, fiindcă îi are pe români la suflet, e mai miloasă. De ce să arunce cu banii la americani și nu la români, mai învățați cu munca sezonieră. Din care au făcut o muncă perpetuum mobile!

Și uite-așa s-au adunat să plece circa 90 de mii de români! Și, atentie! asta cu aprobarea guvernului! Deci încălcând orice restrictie si toate ordinele militare!

Eu stau cu biletul în buzunar, nu pot să plec la familia mea, să fac Paștele acolo, mi s-a anulat zborul, ca tuturor familiștilor, de altfel, dar sezonierii au liber la sparanghel. Din păcate, nu mai sunt tânăr, că aș fi întins-o și eu! Căci oferta e generoasă.

Parcă o și aud pe madam Merkel: Hallo, Sir Präsident, nu ți-e dor de un chiolhannis? Ia să-mi trimiți matale, urgent, băieți și fete, spilcuiți, spălați pe mâini, bine vindecați, trecuți prin purgatoriu, care sunt gata de muls vacile noastre!

Ziceți să nu facem politică, dar stăm ca niște animale în țarc și observăm cum sub nasul nostru unii, cei de la putere, se îmbogățesc pe față, primesc comisioane grase, adică ei, care dau ordinele, ei le încalcă!

Să fie judecați sau demiși cei care au dat această dezlegare! Nu le pasă că se încalcă flagrant „distanța fizică”, regula de bază anti-virus? Se duce de râpă toată agoniseala, tot sacrificiul, toată ordinea!

Nu este aici o mare cacealma cu acest Coronavirus? De o lună tot atrag atenția și caut să deschid ochii la lume. Virusul e un pretext pentru unii, pentru mari afaceri. Exact ca în cazul „îmbogățiților de război”.

Adică cei 90 de mii pleacă, iar restul de 20 de milioane de români stau în case, ca vitele în grajd! Și se pregătesc de ce? De un lung „șomaj tehnic”!

Și ce mai înseamnă asta? Că nici Occidentul nu ia în serios măsurile, în primul rând pe aceea de „distanțare socială”, dacă cheamă români la grămadă, care stau unul lângă altul precum cartofii în saci. Îi sacrifică, nu le pasă! Îi ia dintr-o carantină și-i aruncă în alta!

Și de ce la Cluj? Fiindca toate celelalte aeroporturi sunt închise, numai acolo s-a dat verde la o cursă charter. Se pare că decongestionarea a impus plecări și de pe alte aeroporturi. Și deplasarea s-a făcut noaptea, români din toata țara s-au dus la aeroport, ca pâraiele spre mare, vă dați seama? Și noaptea nu ai voie să circuli, e lege aspră, cu amenzi mari. Cum de au circulat noaptea mii de români? Unde erau polițiștii, armata? Evident, li s-a spus să închidă ochii.

Nici nu mai știm dacă această turmă aleasă fără păstor a plecat. Dar păstorul există. E disperarea de a câștiga, așa cum pentru alții e disperarea de a nu pierde recolta. Tot un câștig. Dar cel puțin își asigură hrana. La noi, agricultura va fi capacul de la Coronavirus, fiindcă, în două-trei luni de nemuncă, vom rămâne cu hambarele goale! Bine că nu avem producție de sparanghel!

Și bine că românii valizi pleacă la muncă! Mă bucur pentru ei, numai să nu crape pe acolo de atâta sparanghel! Dacă România avea bani să-i plătească, nu plecau! Banii pentru ei se dau pe măști și alte prostii, care acoperă afacerile necurate. Unde sunt proiectele naționale ale PNL, PSD, PLUS Barna, Burduja etc. privind atragerea muncitorilor români? Ei au venit acasă. De ce nu le dau de muncă? Și acum pleacă înapoi. Pleacă pentru 1200 de euro pe lună! Pleacă, fiindcă aici ar fi muritori de foame! Și dacă nu câștigă un ban prin muncă, se apucă de alte munci, sparg, fură, chit că ajung la închisoare. Nu-i sigur că acolo, în țările bogate, nu sunt pândiți de pericolul pandemiei. Dar riscă, fac un act de sacrificiu, aleg între două rele, ori cu pandemia de acasă, ori cu cea din Germania. Dar acolo, dacă scapă, se aleg și cu un câștig.

Sclavia pandemică va genera, oricum, noi plante agricole. Ați văzut cum arată Coronavirus? E ca un sparanghel cu căciulă colorată.

One Response to Români, mergeți la cules producția pandemică!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *