Marx, Lenin…! Urmează statuia lui Stalin?…

Ceea ce se întâmplă în Germania privind instaurarea unui cult al comunismului este halucinant şi profund antidemocratic. După aventura hitleristă destui germani se pare că nu au învăţat nimic din istorie. Regimurile totalitare comuniste, instituite în 1917 şi care dăinuie şi astăzi, au deja peste o sută de milioane de victime la activ, femei şi bărbaţi ucişi din motive strict politice, ideologice, religioase sau conjuncturale, după bătăi şi torturi.

Ridicând statui unor criminali ca şi V.I. Lenin, implicat în uciderea directă a milioane de oameni, la ordin scris, se încalcă principiile statului de drept şi ale democraţiei. După ce au ridicat pe banii republicii Populare Chineze o statuie megalitică a lui Karl Marx în oraşul natal Trier, inaugurată în 2018, în prezenţa preşedintelui comisiei europene Jean Claude Juncker, acum se va ridica o statuie a lui Lenin. Datele represiunii comuniste nu sunt deloc secrete. Funcţionarii Uniunii Europene plătiţi copios cu indemnizaţii mari din banii europenilor democraţi, au la îndemână câteva lagăre ideologice, intitulate state, precum R.P.D. Coreeană sau Cuba, unde pot vizita, cerceta, observa ceea ce a însemnat comunismul real.

Occidentalii care încă nu au cunoscut pe pielea lor crimele comunismului mai au iluzia că acest regim aduce egalitatea şi bunăstarea, în realitate este izvor doar de crimă, represiune şi sărăcie. Germania se îndreaptă ideologic spre un regim care întreţine cultul criminalilor regimului comunist, care a dus la uciderea a zeci de milioane de oameni prin împuşcare, spânzurare şi înfometare. A ridica o statuie a lui Lenin în Germania este un fel de a proslăvi totalitarismul, asta în ţara care l-a dat pe dictatorul Hitler. Dacă pentru Karl Marx autorităţile germane mai au o scuză nejustificată, că a fost filosof şi nu membru al aparatului represiv pentru un stat comunist ca Lenin, deşi în Manifestul partidului Comunist se instigă direct la spânzurarea unei categorii sociale – dar a ridica statuia liderului fondator al Rusiei sovietice care a ordonat direct uciderea a milioane de oameni este o crimă împotriva umanităţii şi democraţiei şi o sfidare a statului de drept şi a drepturile omului. Comuniştii câștigă în Occident şi libertatea este ucisă de propagandă şi ideologie? De ce nu se iau măsuri de interzicere a propagandei criminalilor comunişti după modelul nazist. Se vrea instaurarea unui nou comunism în Germania? După statuia lui Marx se ridică cea a lui Lenin. De curând a fost o victorie amară în instanţă pentru construcţia unei statui a liderului sovietic Vladimir Lenin în oraşul Gelsenkirchen din Germania. Autorităţile locale au încercat să împiedice ridicarea monumentului despre care consideră că este incompatibil cu valorile democratice şi libertăţii. Gelsenkirchen, un oraş poziţionat în centrul văii Ruhr-ului, cu peste 250.000 de locuitori, cândva un reper pentru cultura industrială, va fi primul oraş din vestul Germaniei în care va fi ridicată o statuie a fondatorului partidului comunist rus.Instanţa a decis că Partidul Marxist-Leninist din Germania (MLDP) poate plasa statuia metalică în afara sediului său.

Administraţia oraşului Gelsenkirchen a încercat să oprească construcţia piedestalului din beton pe care statuia urmează să fie poziţionată, motivând că ar afecta aspectul unei proprietăţi vecine, o fostă bancă de economii cu trei etaje. Conform autorităţilor locale, prezenţa statuii ar încălca, de asemenea, regulile de conservare a clădirii monument istoric. Curtea administrativă din Gelsenkirchen a respins însă motivaţiile, spunând că dimensiunea şi distanţa moderată a statuii faţă de proprietatea învecinată sunt suficiente pentru a nu obstrucţiona vizibilitatea către aceasta, realtează The Telegraph. Consiliul local al districtului West Gelsenkirchen a declarat că Lenin este o figură nepotrivită pentru a fi comemorată în oraş. „Liderul comunist Lenin este reprezentativ pentru violenţă, reprimare, teroare şi imense suferinţe. Toate acestea îl fac incompatibil cu ordinea constituţională democratică liberă din Germania, devenind astfel un simbol al luptei împotriva democraţiei noastre ”, se arată într-un comunicat. Statuile lui Lenin erau comune în vechea Germanie de Est aflată sub stăpânirea sovietică, dar nimeni nu se aştepta să fie văzute, în vremurile nastre, în vest. Lenin este privit de mulţi socialişti şi comunişti ca un erou, în timp ce persoanele aflate în cealaltă tabără a spectrului politic indică natura represivă a regimului sovietic sub domnia lui şi a urmaşilor săi. MLPD a sărbătorit decizia, declarând într-un comunicat de presă: „Cu câteva săptămâni înainte de a împlini 150 de ani, Vladimir Ilici Lenin a obţinut, din nou, o mare victorie.” Instanţa a decis că statuia poate fi ridicată, însă decizia nu este definitivă, iar administraţia locală şi-a manifestat deja intenţia de contesta hotărârea la forurile superioare. Statuia – în care Lenin îşi ţine braţul drept – urmează să fie dezvăluită pe 14 martie, într-o ceremonie care se aşteaptă să atragă susţinători de stânga din toată ţara. MLPD se străduieşte să o ridice înainte de împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Lenin, pe 22 aprilie. Statuia de 2.15 metri a fost realizată în anii 1930, în Uniunea Sovietică şi a fost achiziţionată de către MLPD dintr-un oraş din Republica Cehă, în urma unei licitaţii online.

Partidul Marxist-Leninist din Germania a fost fondat în 1982 şi este ţinut sub observaţie de serviciile de informaţii germane, care îl consideră extremist şi neconstituţional. RFG seamănă tot mai mult cu RDG! Lenin a dat ordinul uciderii întregii familii a Romanovilor, cu femei şi copii la un loc. Lenin a instaurat terorea roşie ucigând milioane de oameni. Foametea creată de bolșevici in mod artificial a fost folosita ca un fundal potrivit pentru jefuirea banditeasca a bisericilor și obiectelor sfinte ale Bisericii Ortodoxe, urmata de trimiterea prazii in strainatate.Lenin grabea judecarea clerului superior. La inițiativa sa, în mai 1922 Biroul Politic decide: „Să se dea o directiva Tribunalului din Moscova: Popilor sa li se aplice pedeapsa cu moartea”. Se pare că în Germania extremele pendulează de la nazism la comunism, democraţia şi libertatea fiind zdrobită de extreme. Ţările din centrul şi estul Europei ştiu ce însemană regimurile criminale comuniste şi au datoria să sesizeze guvernul de la Berlin privind pericolul propagandei comuniste, prin ridicarea statuii criminalului Lenin, care pune sub semnul întrebării democraţia, statul de drept şi libertăţile fundamentale în Europa. După statuia lui Lenin se vrea ridicarea unei statui a lui IV Stalin la Berlin? Pentru unii germani comunismul este cool, deşi are milioane de scheleţi în dulapul istoriei. Germania va avea statuia unui satrap şi tiran iar Bruxellul tace.

3 Responses to Marx, Lenin…! Urmează statuia lui Stalin?…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *