IUȚIREA DE SINE ÎN VIZIUNE ENESCIANĂ. POEME DES-CÂNTATE. ORATORIUL „GEORGE ENESCU”

Festivalul Internațional „George Enescu”

Editura muzicală „Grafoart”

Vă invită

La lansarea cărții

IUȚIREA DE SINE ÎN VIZIUNE ENESCIANĂ.

POEME DES-CÂNTATE.

ORATORIUL „GEORGE ENESCU”

de

GRID MODORCEA

cel mai prolific scriitor român în viață (102 cărți publicate)

IUȚIREA DE SINE este a șasea carte despre George Enescu și festivalul care îi poartă numele.

Cartea conține o analiză amplă a ediției 2017, aducând la zi ISTORIA FESTIVALULUI (2015), singura lui istorie de până acum, apoi conține libretul ORATORIUL „GEORGE ENESCU”, un vis vechi al autorului, care speră să prindă viață, căci volumul este și o provocare pentru compozitorii români, care sunt invitați să compună muzica după acest libret. Dar volumul mai conține un ciclu de 76 de poeme (mini-librete) inspirate din viața festivalului, din lumea muzicii. Unele dintre ele versifică anumite concerte, au ca personaje muzicieni faimoși, pomeniți cu numele lor, realizând astfel un fel de antologie muzicală în versuri, pe care cititorul este invitat să o cânte în felul lui. Este o invitație la inspirație, muzica fiind poate fermentul cel mai bun pentru experiment și creație.

Evenimentul are loc în Rotonda Ateneului Român, vineri, 20 septembrrie 2019, în pauza concertului oferit de CAMERATA SALZBURG (ora 16.30).

*

De asemenea, cei interesați sunt invitați la OPERA COMICĂ PENTRU COPII, duminică, 22 septembrie, unde, de la orele 13, are loc proiecția filmului GEORGE ENESCU – ALESUL LUI DUMNEZEU de Grid Modorcea, o docudrama, singurul film cu actori din filmografia enesciană. La premieră, filmul l-a entuziasmat pe violonistul Ion Voicu, elevul lui Enescu, iar cunoscutul muzicolog Iosif Sava a spus: „Grid Modorcea este autorul celui mai bun film care s-a făcut despre George Enescu”.

Filmul are o frumoasă carieră națională și internațională. Pentru el, autorul a primit distincția Magna Cum Laudae din partea Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film (fondator Sergiu Nicolaescu). A fost proiectat până acum de șapte ori la edițiile anterioare ale Festivalului. OPERA COMICĂ PENTRU COPII este în acest an, pentru prima oară, partener-asociat al Festivalului „Enescu”, având un program foarte intens și complex de educație muzicală. Ea încheie această ediție cu fimul mai sus pomenit, în prezența autorului, care va avea un dialog cu publicul.

OPERA COMICĂ PENTRU COPII are adresa: Calea Giulești nr. 16 (sala fostului Teatru Giulești).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*