Un spectacol sumbru

Când scriu aceste rânduri, mă gândesc la prietenii mei maghiari… N-am să uit niciodată cum o biserică întreagă, maghiară, m-a onorat, primindu-mă în mijlocul ei, venerându-mă, aproape!… De aceea, frații mei, sunt hotărât să lupt pentru voi – chiar dacă sunt român! – și să lupt de asemenea pentru milioanele de români, frații voștri! Eu am un defect din naștere… Când dau mâna cu cineva, îi rămân loial, prieten pe viață! Nu sunt ca politicienii români și maghiari care ne mint, ne manipulează!

A propos, declarațiile lui Kelemen Hunor… 1. Mă doare când spune că „România și-a arătat adevărata față”! În vorbele lui simt infatuarea, ura, satisfacția cinică, perversă că poate mușca din mâna care i-a dat… mâncarea! Cred, mai curând, că politicieni extremiști, de genul Hunor, și-au arătat limitele umane, sărăcia spirituală și perversitatea față de România, țara noastră.  2. N-am înțeles mare lucru din declarațiile lui confuze, din care reiese că în cimitirul respectiv cineva se ruga, lacătele erau pe poartă și, în plus, o mie de enoriași mai făcuseră și un lanț uman, de netrecut!

Așa se practică în Europa Creștinismul?! Este normal să ne rugăm la Dumnezeu, ferecându-ne porțile?! Este normal să amplasăm ziduri umane în fața altor frați?! Am devenit cumva Teroriști fără să știm?! Și, încă o întrebare… De unde știa un cimitir că niște „barbari” din România aveau să-l atace?! Are propriul SRI?!

Eu nu ameninț pe nimeni. Promit numai!… Promit că n-am să stau în banca mea liniștit, urăsc politicienii fără coloană, de toate culorile… De aceea, am să ies în față. Adevărurile trebuie spuse așa cum sunt…

Ceea ce s-a întâmplat în Valea Uzului arată cât de primitivi sunt unii și cât mai au de pierdut până să devenim Oameni… Politicienii români și maghiari au făcut ceea ce dintotdeauna le-a reușit cel mai bine: să învrăjbească oamenii, să-i încaiere, să-i manipuleze, să-i facă să se urască și mai mult între ei! Nu că le-ar păsa cumva de Gheorghe și Ion sau János. Nu le-a păsat de niciunul nicicând! Altfel cum se explică lipsa locurilor de muncă, subdezvoltarea, sărăcia cruntă, aproape, din inima României?! Indiferent de partidele politice, cam toți politicienii noștri și-au dat mâna pe sub masă, înfrățindu-se în nelegiuiri. Jaful României a continuat. Interesul național a fost călcat în picioare cu inconștiență, cei mai mulți politicieni făcând concesii după concesii altor hoți, care vorbeau în numele propriului „popor”, propriului ținut și propriei feude.

Ideea de Patriotism a fost distrusă în România, orice infractor, neavenit, gură-spartă bătând câmpii despre ea, Patria Noastră! Ba mai mult, mimând un joc politic și o falsă opoziție, corupții noștri au fraudat împreună și alegerile! I-au mințit pe toți, fără discriminare, români, maghiari, țigani, etc. Diaspora, ca de obicei, nu a fost lăsată să voteze. În țară, s-au făcut tot felul de jocuri și aranjamente… Faptul că UDMR a obținut mii de voturi în atât de multe circumscripții electorale unde, aproape, nu există nici picior de maghiar, dovedește că nimic nu este întâmplător, totul a fost pus la punct în detalii… Explicația nu e că românii au înnebunit și, pentru că îl simpatizează pe Orban, premierul Ungariei, au făcut greșeala să voteze UDMR, acest Trădător vizibil, al României! Explicația e mult mai simplă… UDMR, ori a cumpărat voturile, ori, și mai plauzibil, a încheiat un pact josnic cu partidele românești, care au comandat celor mai fideli susținători să voteze UDMR. Iată de ce lanțul uman din jurul Cimitirului Internațional de la Valea Uzului a reprezentat un spectacol sumbru, atât de trist! Să fim onești, politicienilor români și maghiari nu le pasă nici de vii, nici de morți! De dragul luminilor rampei, se bat pe niște cruci și niște morți, călcând în realitate pe memoria eroilor.

Uitați-vă câte morminte ale eroilor în paragină, în toată țara! Uitați-vă câți veterani își sfârșesc zilele în suferință și în foamete, cu niște „pensii” de mizerie! Uitați-vă câți militari români sunt batjocoriți! Au fost o viață întreagă sub arme, acum sunt uitați de toți!
Uitați-vă câți cetățeni români nu au încotro să se-îndrepte! Trăiesc de azi pe mâine și fără nicio perspectivă, nici măcar pentru copiii lor!

Și, demagogic, ei se bat pe morți!… Unul este mai patriot decât altul. Unul este mai cinstit și mai nepătat! Unul este mai bun decât alții și iubește acest popor, poporul său, vaca sa de muls…Și, de reținut, toți ne apăra interesele noastre! Da, am văzut! Alte măști, aceeași piesă, lume! Români și maghiari, cetățeni români, să nu mai credem în cei care bat tobele! Să le întoarcem spatele! Și să privim, regăsindu-ne fiecare, cu respect spre propriii morți…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*