Un produs fanion al industriei românești!

Mobila Românească are o imagine foarte bună pe piaţa internaţională. Noi, românii, am putea face din Mobila Românească pe plan internaţional exact ceea ce au făcut nemţii din maşina Mercedes. Mobila noastră are toate meritele să ajungă un brand internaţional cunoscut din Australia până la Londra. Pentru ca acest lucru să devină realitate avem nevoie ca factorii de decizie să se trezească din somn, să conștientizeze și să se implice în susținerea industriei româneșți de prelucrare a lemnului. Primii pași importanți ar fi reînfintarea școlilor profesionale, interzicerea exportului de lemn masiv (sunt multe țări care practică această metodă cu succes și folos pentru țara lor), stoparea tăierii pădurilor în mod abuziv „pe semnătură la comandă”…

Românii trebuie să știe că, în momentul de față, lemnul exportat în străinătate se reîntoarce în România în mare parte sub formă de produs finit: mobilă, lambriuri, lemn pt construcții/cherestea, jucării etc. pt care românii plătesc prețuri foarte mari, inclusiv cheltuieli de transport „dus și retur”. Se exportă lemn pentru construcții care a fost pregătit, ambalat/împachetat în România cu forță de muncă autohtonă, acest lemn ajunge în străinătate unde este „etichetat” și trimis rapid înapoi în România, unde este vândut ca marfă de import la SUPRAPREȚ, prin urmare românii plătesc transportul și adaosul comercial (nejustificat) care îmbogățesc multe companii străine pe spatele nostru, această treabă nu este „import-export”, aceasta are un alt nume: șmecherie, hoție la drumul mare… Realizați în ce hal a ajuns România din cauza factorilor de decizie care dansează după cum cânta interesele străine? Asta înseamnă să-ți furi singur căciulă sau să te lași furat pe față. 

În cadrul Salonului Internațional de Mobilă – BIFE SIM, 12 – 16 septembrie 2018, Compania SIMEX lansează în premieră în România brandul de mobilă românesc „MOOD”.  Brandul MOOD, devenit deja brand internațional românesc de succes, se prezintă în România la scurt timp după lansarea sa la Expozițiile Internaționale de la Koln și Budapesta, unde a fost un succes internațional care s-a reflectat în colaborări pe o rază lungă, din UE până în India. MOOD by SIMEX este conceput sub semnătura cunoscutului designer român Constantin Alupoaei de la studioul IZZI DESIGN BOX din București.

În ultimii cinci ani au avut loc multe schimbări… Lumea în care trăim a devenit mai diversificată, cu o ușoară tendință spre modern, cu o cerință de mobilier de calitate. SIMEX a evoluat astfel încât să satisfacă aceste nevoi, iar noua identitate reflectă această evoluție. Această evoluție pune în evidență faptul că suntem o companie modernă, cu încredere în viitor. Noul brand MOOD întră pe piață cu un portofoliu format din trei familii: Linea, Formă și Edge.

MOOD by SIMEX reprezintă o colecție modernă de mobilier din lemn masiv, din stejar de calitate înaltă, conceput pentru piețele din Europa, Asia, Australia. MOOD, ca gamă de linie, este un produs modern cu influențe scandinave și este executat din lemn masiv, cu precizie, cu linii, forme, design și culori bine definite. Este un program contemporan în imagine, dar foarte modern în detaliu. SIMEX nu își propune doar comercializarea produselor pe care le fabrică, ci dorește să se asigure că acestea corespund spațiilor în care urmează a fi așezate, fiind valorificate la maximum atât designul, cât și finisajele. MOOD by SIMEX – precizie înaltă de construcție, alinierea perfectă și desenul minimalist al frezării definesc produsele din această colecție. Racordarile semirotunde și înclinările studiate de frezare dau detaliile colecției MOOD by SIMEX: Simplu și totuși complicat. Desenul ales al materialului, lemnul masiv de stejar, detaliile constructive pun în relief desenul de lemn. Frumusețea materialului se dezvăluie chiar prin aceste inerventii. Prin detaliu arătăm frumusețea naturalului.

La Köln, Germania, SIMEX, directorul comercial Lavrincic Gabriel primind vizita partenerilor din India...

La Köln, Germania, SIMEX, directorul comercial Lavrincic Gabriel primind vizita partenerilor din India…

SIMEX, cu sediul central în „orașul mobilei” – Șimleu Silvaniei, care a devenit un loc însemnat pe harta națională și internațională a industriei de mobilă, este constituit din patru fabrici de mobilă cu acționariat sută la sută românesc, care funcționează fără întrerupere din 1947, ateliere proprii de creație cu designeri specializați, utilaje performante și cei mai buni profesioniști în arta prelucrării lemnului. Deține o largă rețea de distribuție în România, Europa, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan și Ucraina. Tradiția unică a meșteșugului de mobilă românească se transmite din generație în generație de peste un secol, rezistând cu succes „valului globalizării” care are scopul precis de a transforma România dintr-o țară producătoare de top într-o piață de desfacere pentru alte țări.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*