Proastele… „satului”; și cam atât!

De fapt, în „capcana” comunicatului Departamentului de Stat al Statelor Unite nu am căzut noi… Și, pentru întâia oară, este chiar bine că nu ne-am iritat pe măsura vorbelor cu gust de ciungă, că nu am trântit din prima căciulile de pământ, indignați pe bună dreptate că suntem tratați așa. Deși așa ar fi trebuit să procedăm. Mai ales în prag de Centenar, când Demnitatea, Suveranitatea, Mândria Națională trebuie să fie reperele întregii țări. Ar fi trebuit să reacționăm furtunos, să spunem clar că nu suntem colonie și nici nu stăm pe lângă noile înalte porți pentru a ni se dicta ce să facem.

Probabil, pe o asemenea reacție s-au bazat și ce doi infractori șefi ai Parlamentului. Că țara le va susține palma dată unchiului Sam pe post de răspuns la atenționările acestuia, pentru că, nu-i așa?, noi suntem români și nu ne căciulim!

Doar că s-au înșelat… În mod cert, dacă în fruntea celor două instituții ar fi fost oameni de valoare, integri, cerebrali și apărători ai intereselor României, cei doi s-ar fi bucurat de susținerea țării… Sigur, dacă ar fi fost astfel de personaje, demne și gata să pună mai presus de propriile vieți politice (măcar!), ființa națiunii, nu s-ar fi ajuns aici, fiind puțin probabil ca unchiul Sam să fi îndrăznit să ne trântească în față un mesaj oficial prin care să ne spună că suntem un fel de colonie. Mai ales că, deși chiar așa ne tratează, nu are nici un interes să ne spună fățiș asta. Că nu se știe cum și de pe unde explodează mămăliga, nu?! Și oricum are destulă perspicacitate, dexteritate și persuasiune pentru a ne insera în mental, picătură cu picătură, statutul de colonie.

În mod cert, însă, unchiul Sam a intuit cum se vor comporta cei doi lotri prinși (iar) la furat. Deja e mult prea clasică reacția hoților care strigă „Hoții!”, ba, care se mai și umflă de tupeu, dând pe afară de frustrări și… neghiobie!

În fapt, departamentul de șicanare aflat în slujba unchiului Sam nu a făcut decât să bage o sârmă prin gardul care ne desparte pe noi de aceste mizerii politice ocârmuitoare, să zgândăre doi neghiobi care au reacționat predictibil în amestecul lor de fudulism și iritare, dar nu unul de nivel diplomatic, ci de… proastele satului. Fie ele și ale „satului” parlamentar!

Poate că era „predictibil”, sau poate că nu (iar în acest caz a ieșit mai bine decât și-a propus unchiul Sam!), așadar, poate era de așteptat ca proastele satului să se încuie șifonate într-un birou și să încerce să i-o coacă partenerului neînrudit cu ele!

Oricum, departamentul de agitație a obținut ce a vrut, arătând restului de „sat”, politic, parlamentar, dar și de… țară, pe cine ține la drumul mare: doi centuriști politici, nu doi oameni de și în stat! Pentru că, vrând sau nu, cupletul de gropari Dragnea-Tăriceanu s-a demascat în atitudinea lui despotică. Iar cei doi au semnat fără jenă un comunicat în numele a sute de oameni (și i-ar mai fi cu mirare cuiva că ăștia ar semna lejer astfel de „comunicate” și în numele a milioane de oameni, că doar de aia sunt ei acolo, nu în fruntea țării, ci pe obrazul nostru ca două coșuri pline de puroi), reușind astfel să producă… iritarea celorlalți parlamentari.

Ați mers prea departe!” le vor spune celor doi ceilalți senatori și deputați. Adică exact ceea ce le spune țara din a doua zi a guvernării! Și poate că, într-un final, cei doi își vor da seama că au căzut în propria lor groapă… Și chiar dacă se vor mai ține o vreme de niște margini tot mai sfărâmicioase, tot pe fundul ei vor ajunge. Acolo unde le era locul de multă vreme.

Sigur, mulțumim unchiului Sam pentru „mesajul” de trezire! Mai ales dacă vom consta că a produs deșteptarea și la nivelul unei părți a clasei politice. Pentru că, la câți bani îi dăm, prin programele de înzestrare militară, măcar atât putea să facă și el! Dar, în același timp, trebuie să-i spunem că i-a mers o dată! Iar dacă se va mai deda și a doua oară la o asemenea trăznaie, tratându-ne pe post de slugi, mesajul „receptat” va fi cu totul altul.

One Response to Proastele… „satului”; și cam atât!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *