„Fiecare și-a dorit măcar o dată să fie pe scenă sau în filmul care rulează la cinema!”

Născută la malul marelui fluviu european atât de cântat cu valurile-i albastre – Dunărea – Lara Roxana Popa  nu putea fi decât o sentimentală. Simte acest lucru din confruntarea sa cu realitatea zilnică și, astfel își îndrumă pașii în perioada 2001 – 2003 către Școala de Arte din Galați, alegându-și specializarea Muzică. Aici „aleargă” pe clape alb-negre ale pianului și simte vibrația tamburinei. Urmează în continuare cursurile Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați, în perioada 2003 – 2007, fără a renunța la pasiunea pentru muzică și chiar adăugând acesteia o nouă îndeletnicire, respectiv arta teatrală. Pentru aceasta, urmează în paralel cu liceul și cursurile Școlii de Arte din Galați, secția Actorie (2004 – 2006). În perioada 2007 – 2010 se află la București, urmând cursurile Universității Hyperion, la Facultatea de Jurnalism. Simțindu-se neîmplinită sufletește, în anul 2008 susține examen de admitere la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Spiru Haret din București. Odată admisă, va fi repartizată la clasa profesorilor Constantin Codrescu și Vlad Rădescu.

Fire curioasă, dar și perfecționistă, Lara Roxana Popa abordează cu aplomb în timpul facultății caractere diverse din dramaturgia clasică și contemporană. Încă din anul I de facultate, în anul 2008, ea participă la un „Workshop Claire Heggen”, specializat pe Teatrul de Mișcare (Movement thea). În anul 2009 este prezentă la „Workshop Milano Sladek”, intitulat „Pantomimă, tehnică și artă”. În 2010 participă la „Workshop Radu Leca”, despre „Noh teatru”, iar în 2011 la „Workshop David Zinder”, de formare în „ImageWork și Tehnica Michael Chekhov”. La scurt timp participă și la „Workshop Eugene Nacht – Teatrul lui Peter Brook.” În anul 2011 susține și examenul de licență pe care îl ia cu felicitări și începe a construi o carieră personală demnă de a fi menționată aici. Astfel în teatru numele Lara Roxana Popa  este legată de personajele „Ellen” din piesa „LUV” de Murray Schisgal (jucată la Casa de Cultură din Târgoviște și Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București), „Infanta” din piesa „Evadare din mulțimea vidă” de Saviana Stănescu,  Roxie Hart” din piesa „Chicago” de Bob Foss, „Cristina” din „Welcome America” de Matei Vișniec (la Teatrul Masca din București), Fedra”, din piesa „Fedra” de Racine, „Țiganca”, din „Confesiuni” de Valentin Grădinaru, „Arkadina” din „Pescăruşul” de A.P. Cehov, Rol de figurație în piesa  „Nesomn” de Arcadie Rusu, „Silvia” din piesa „Acești îngeri triști” de D.R. Popescu, „Laurencia” din piesa „Fuenteovejuna” de Lope de Vega, „Olivia” din piesa „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, „Ela” din piesa dramatizare după romanul „Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război” de Camil Petrescu, „Doamna T” din spectacolul „Patul lui Procust” de Camil Petrescu, „Electra” din piesa „Electra” de Euripide, „Maria” din piesa „Oferta de serviciu” de Lia Bugnar, Martha” din piesa „Neînțelegerea” de Albert Camus, „Elen” din piesa „Infirmul din Inishmaan” de Martin McDonagh (la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din  Galați), „Ada” din piesa „Maria sau Jurnal de Sevraj” de Daniel Lungu (jucat la Teatrul Nottara din București în cadrul Festivalului „LicArt”, jucat și la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași în cadrul „Festivalului Orpheus”, dar și la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați). În filmul de artă de lung și scurt metraj apare destul de des, putând fi văzută în rolul „Lara” din filmul „Călătoriile Larei”, „Fata” din filmul „The end of days”, „Lara” din filmul „Next Diva”, „Mim” din filmul „Aparenţe”, „Fata” din filmul „Trubadures”, Lara” din filmul „Lecții de autostop cu Lara”, rolurile „Vampir” și „Alice” în filmul „Dreaming”, „Fata” din filmul „Today” și „Vali” din filmul „Picătura”, iar de curând a primit rolul principal în filmul „Gloria” (regia Olimpia S. Mustață), creat după o poveste reală. Ea a mai apărut și în diverse colaborări cu Grupul Divertis.

Vorbește fluent limba franceză și limba engleză. Cântă ca mezzo-soprană, dar și la pian (calificat) și tamburină (specialist). Este specialistă în dansuri, respectiv: balet (calificat), sală de dans (de specialitate), Boogie Woogie (de specialitate), cha-cha-cha (de specialitate), dans contemporan (de specialitate), teatru dans (de specialitate), discoteca (calificat), experimental (calificat), expresie (de specialitate), funk (calificat), improvizație (calificat), jazz (de specialitate), modernă (de specialitate), muzical (de specialitate), pop (calificat), rock (de specialitate), rock’n’roll (de specialitate), salsa (de specialitate), samba (calificat), dans etapă (de specialitate), Tango (calificat), vals (specialist). Având și aptitudini sportive, Lara Roxana Popa  poate spune că are în panoplia sa de calificări și diverse sporturi: badminton (calificat), volei pe plaja (de specialitate), biliard (calificat), BMX (calificat), bowling (calificat), capoeira (calificat), săgeți (calificat), fotbal (calificat), handbal (calificat), patinaj (de specialitate), patinaj pe role (pro), ciclism montan (calificat), patinaj cu role (pro), skateboarding (calificat), snowboarding (calificat), tenis de masă (calificat), tenis (calificat). Lara este și un manechin recunoscut, prezent pe podiumul unor prezentări de modă ale unor creatori celebri. Cu atâtea calificări de specialitate, Lara Roxana Popa nu putea să nu ofere din prea plinul ei profesional și altor doritori de cunoaștere din sfera artistică, astfel că s-a angajat ca profesor la „Școala de Arte Creativ”. Ce le spune tinerilor învățăcei de aici ? „Fiecare și-a dorit măcar o dată să fie pe scenă sau în filmul care rulează la cinema. Totul începe cu un vis…visul de a-i inspira pe ceilalți și…arta teatrală, lăsată de greci încă din antichitate, prin tragediile lui Sofocle, Euripide și Eschil și șlefuită cu măiestrie de italieni prin revelația „Comedia dell’Arte”. Nu de puține ori, ca spectatori ne-am spus în gând: „pot să fac și eu așa…”.

Da. Actrița Lara Roxana Popa ne-a dovedit că se poate! Succes pe mai departe!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*