„L-am întâlnit pe Steven Segal pe platourile de filmare!”

Actorul de origine americană Steven Seagal a terminat recent filmarile pentru „The Mercenary: Absolution”, cea mai recentă peliculă în care joacă. Filmările s-au desfășurat pe teritoriul României, în București și la Studiourile Castel Film. Segal va interpreta personajul Alexander Coates, iar filmul va fi regizat de Keoni Waxman. Din distribuția filmului „The Mercenary: Absolution” fac parte alături de Segal și Byron Mann, dar și Vinnie Jones, producători fiind Steamroller Production și Voltage Pictures. Dintre actorii români cooptați în acest proiect cinematografic putem aminti pe actrița de origine română Sabina Brândușe („O săptămână nebună”, Pro tv), dar și pe Adina Galupa („Iubire ca în filme”, „Inimă de țigan”, „Regina”, „Îngeri pierduți”), Adina Ștețcu („Love Building”) și Ana Maria Bata, cea care va interpreta rolul fetei rele din film. Așa sună un anunț media difuzat de canalele de știri din România. Pentru această producție au fost filmate scene importante timp de trei zile la fostul palat al lui Ceaușescu de la Snagov. Toți actorii români au fost emoționați la întâlnirea cu actorul american Stevan Seagal, care s-a dovedit a fi nu un dur, așa cum se așteptau cu toții, ci un tip foarte darnic și protector, un actor glumeț, care are o soție frumoasă – mongoleza Erdenetuya Batsukh – și care îl însoțește în permanență pe platourile de filmare. Tot mai mulți actori de la Hollywood s-au obișnuit să filmeze în București, datorita costurilor mici ale producțiilor realizate.

După ce a filmat pentru „A Good Man”, peliculă ce se va lansa pe DVD, acum Seagal s-a aplecat asupra acestui nou film, care se numește „The Mercenary: Absolution”. Puține persoane știu că tinerele actrițe Adina Ștețcu și Ana Maria Bata, aflate în distribuția acestui film, sunt două absolvente de marcă ale Facultății de Arte, specializarea Artele spectacolului (Actorie), din cadrul Universității Spiru Haret. Maria Bata este o prezență deosebită pe podiumurile prezentărilor de modă din întreaga lume, iar colega sa Adina Ștețcu apare în ultimul timp pe afișul multor filme de lung metraj. Ca într-un ciudat pact faustian, Adina Ștețcu, la un moment dat al vieții sale, a dat o lume pe o alta. Putea să continue în spațiul fix al lumii bancare care o acceptase și îi oferea o carieră sigură, dar dorința de a fi creativă și de a accesa o lume cu repere variabile a fost mult mai puternică. Astfel a devenit studentă la teatru la clasa profesorilor Vlad Rădescu, Vladimir Anton, Mirela Gorea, Ioana Visalon și Dana Voicu la „Spiru”.

Publicul Teatrului de Artă din București (Str. Sfântul Ștefan, Nr. 21) și-o amintește, desigur, din distribuția spectacolului „Recviem pentru un iepuraș” de Mihai Ignat, spectacol pus în scenă de Dana Voicu. Distribuția spectacolului era formată din Adina Stețcu/Ioana Mojoiu (Laura), Vlad Milotoi (Big), Mioara Dima (Maria), Marius Rotaru (Andrei), Gabriel Huian/Alexandru Mandu (Damian), Ruxandra Hule/ Irina Murgeanu (Serinela), etc. Spectacolul era despre inocență, despre lipsa de comunicare și despre adolescență, fiind construit pe repere artistice așa cum nu ați mai văzut. Ea a mai apărut și în spectacolul de licență „Un bărbat are nevoie de ajutor” – un exercițiu teatral coordonat de Dana Voicu, după un text de William Mastrosimone – alături de colegii Vlad Milotoi, Simona Taman și Ioana Bocșa. Dorindu-și foarte mult să cunoască și tainele actoriei de film, Adina Ștețcu s-a atașat echipei formate din Dragoș Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, cei care au creat o școală de actorie de film, al cărui prim „produs” a fost filmul artistic „Love Building”, produs de către cei trei actori.

Timp de zece zile, într-un decor special amenajat în complexul Laguna Verde, cei 30 absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro s-au dedicat în totalitate dorinței de a intra în pielea unor personaje complexe şi extrem de diferite ca personalitate, stil de viaţă, dar cu aceeaşi dilemă: dacă relaţia lor de cuplu mai poate fi salvată, dacă povestea lor va fi cu happy end. Alături de mentorii lor, tinerii actori au experimentat trăiri puternice şi diverse, situaţii atât comice, cât şi dramatice. Pentru Adina Stețcu, devenit acum un alt membru al echipei de actori, filmul „Love Building” a rămas şi va rămâne puternic impregnat în suflet şi în minte: odată datorită felului de a fi a întregii echipe, precum şi datorită personajului pe care l-am avut de jucat („…un personaj care îmi place foarte mult, care cred ca mi se potriveşte şi cu ajutorul căruia m-am descoperit şi mai mult pe mine şi am trecut printr-o mulţime de emoţii, stări, sentimente… am trăit intens.  M-am simţit fericită în „Love Building” şi mai în viaţă ca niciodată”.) „Love Building” este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. Sunt 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, ce încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii. Filmul „Love Building” a fost prezentat în cadrul Festivalului de film românesc „Punct și de la capăt” de la Londra (Marea Britanie), în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2013.

Cea de a doua experiență filmică a venit normal, în continuarea primei încercări. Astfel, Adina Ștețcu apare într-un rol principal în distribuția filmului „Să mori din dragoste rănită”, regizat de Iulia Rugină. Pe un scenariu semnat de către Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, cu o imagine aparținând lui Vivi Drăgan Vasile și Cosmin Fericean, montajul Letiției Ștefănescu, sonorizarea Laura Lăzărescu, actorii Adina Ștețcu, Paul Radu, Dragoș Sora, Ana Maria Bostan, Eugen Matei Lumezianu, Andreea Scradeanu, Giorgiana Stanciu, Octavian Barbu și Ruxandra Ștefan, au evoluat alături de marea doamnă a cântecului ușor românesc, care este Angela Similea. Aceasta a acceptat fără rezerve provocarea de a juca într-un film produs de această Școală de Actorie, unde de altfel își joacă propriul rol. Filmul are în centru un cuplu de îndrăgostiți, fani ai Angelei Similea, care vor să se sinucidă din dragoste, pe melodia „Să mori de dragoste rănită”. Compusă de Marcel Dragomir, pe versuri de Aurel Storin, melodia a fost un adevărat hit la vremea ei, fiind declarată de publicul televiziunii naționale drept „melodia secolului al XX-lea”! Poate mă întrebați dacă a avut succes și acest film. „Să mori din dragoste rănită” a fost prezentat în premieră chiar la „Zilelor Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF-2014).

Acest film s-a bucurat și de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj. Regizoarea Iulia Rugină, producătorii Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu, alături de Angela Similea și actorii filmului au fost prezenți la proiecțiile TIFF și au discutat cu publicul în cadrul sesiunilor de „Întrebări și răspunsuri”. „Să mori de dragoste rănită” spune povestea Mariei (Adina Ștețcu) și lui Andrei (Paul Radu), care, într-o sâmbătă seară, vor auzi pentru ultima oară celebrul cântec al Angelei Similea, pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri, rănit din dragoste. Adina Ștețcu mai apare în filmul dramă „The sweetest pussy in the world” (2014; regia Paul Negoescu, după un scenariu de Monica Istrate), în „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (2014; regia Luiza Pârvu, Radu Jude, Andrei Crețulescu, Iulia Rugină; filmul este compus din scurtmetrajele „O lume nouă”, „Trece şi prin perete”, „Kowalski” şi „Să mori de dragoste rănită”. Realizate de patru regizori diferiţi, filmele sunt legate din punct de vedere tematic: toate vorbesc despre viaţă şi, mai ales despre moarte, pe tonuri diferite). Ultima sa apariție va fi în filmul „Palatul Pionierilor” (premiera în 2015; regia Bobby Păunescu; cu Alice Halpert, Raluca Eftimie, Ștefan Boștină), film ce se află în postproducție și va fi prezentat anul viitor spectatorilor. În afară de proiectele teatrale independente, actrița Adina Ștețcu mai apare în câteva simpatice reclame comerciale. Acestea sunt coordonatele profesionale pe care își desfășoară în prezent activitatea Adina Ștețcu,. Prezență activă pe platourile de filmare, ea se simte aici: „…fericită şi mai în viaţă ca niciodată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*