Vrea Putin dezmembrarea țării noastre?

În timp ce serviciile noastre secrete se ciorovăiesc pe bani, șpăgi și influență politică ieftină și implică DNA într-un fel de poliție politică sau în răfuieli partinice de tipul țărilor bananiere și sud-americane, uitând că misiune lor constituțională e apărarea interesului național și păstrarea integrității teritoriale a României, se abat nori grei geopolitici în jurul țării noastre chiar în aceste momente. Românii sunt preocupați ce vacanță exotică a mai făcut generalul Florian Coldea și cât de mare e pensia de 5500 de euro că a supervizat dictatura „ilegitimă” a binomului în justiție și politică, dar nu sunt procupați că au loc mișcări de trupe la granița de est a României, îndreptându-ne spre un conflict fierbinte între tancurile americane și blindatele rusești, cu consecințe dramatice ca-n Siria. Parcă se caută războiul cu lumânarea în zonă, iar agenții noștri secreți par preocupați doar de salarii, șpăgi și vacanțe de lux și să pună o marionetă pe post de ficus la Palatul Cotroceni, doar ca să manevreze ultimele resurse naționale în interesul Bruxelului, multinaționalelor și ambasadelor străine?

Suntem se pare din nou în anul de grație întunecată a anului 1940, mai izolați ca niciodată și cu o clasă politică coruptă și controlată de câțiva ofițeri secreți puși pe căpătuială și să satisfacă cerințele unor secretare de serviciu de la ambasadele occidentale de la București. Democrația și votul majoritar al românilor a devenit o iluzie, de la șef de portar de instituție până la președintele României se pun în funcții oameni agreați de serviciile secrete ca într-o neo-colonie central africană. Rezultatele incompetenței și dezinteresului național se văd zilele acestea la întâlnirea dintre Igor Dodon și președintele rus Vladimir Putin. Slugărnicia politicienilor dâmbovițeni manevrați de ofițeri secreți școliți peste Ocean își arată roadele negative. Președinția, premierul și miniștri români au pus interesele străine ale Bruxellului, NATO și ambasadelor deasupra interesului național, pentru a lovi și dacă nu era cazul în Rusia și în președintele Putin, iar reacția „ursului” nu s-a lăsat așteptată. Nu îți va fi bine să fi pe post de „pudel rău în spatele dulăului când vrei să muști ursul”: poți fi strivit între labele grele.

O parte a României „este Ungaria”, iar o altă parte „este Moldova”. Aceasta este afirmația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcută cu ocazia vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Moscova. Mai mult la întâlnirea dintre presedintele moldovean Igor Dodon și omologul său rus Vladimir Putin de la Moscova s-au dăruit cadouri simbolice, care ne fac să ne treacă fiorii. Igor Dodon i-a dăruit președintelui Rusiei o statuietă care îl intruchipează pe imperatorul rus Petru I și domnul moldovenesc Dimitrie Cantemir. Acesta a spus că sculptura a fost oferită ca semn de prietenie dintre rusi si moldoveni si ca simbolizeaza continuarea tradiției de prietenie si continuarea parteneriatului strategic. Președintele moldovean a primit de la Putin o tabla de șah realizată din bronz, aur și mahon, decorată cu marmură, dar și prima „hartă completă” a Moldovei, făcută de cartograful italian Bartolomeo Borghi, după razboiul ruso-turc din 1806-1812. E o invitație la expansiune? Igor Dodon a prezentat presei din Republica Moldova harta primită de la Vladimir Putin și a declarat că jumatate din teritoriul României este moldovenesc. „Dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă intregită”, a spus Dodon.

Se vrea dezmembrarea României? E un semnal extrem de dur și periculos, în timp ce serviciile noastre secrete se bat pentru bani, vacanțe luxoase și putere politică, iar democrația românească s-a transformat într-o conspirație pseudo-juridică a CSAT, fără ca votul românilor să mai conteze vreodată de la Traian Băsescu încoace? În 1940 a fost o situație similară și atunci am pierdut Basarabia, Cadrilaterul și Ardealul de Nord, datorită camarilei regale a lui Carol al II-lea, obtuză la schimbările de pe scena politică internațională. Azi putem pierde restul Moldovei de la Prut la Siret și Ardealul? Niciodată! Dacă Vladimir Putin chiar vrea pace, reconciliere, prietenie și frăție ortodoxă între poporul român și cel rus, atunci trebuia să-i ofere lui Igor Dodon cadou o hartă a României Mari. Altfel ar fi fost reacția românilor sătui de diktatul ambasadelor occidentale și superioritatea ignară a Bruxellului. La urma urmei ce este Moldova? Doar o provincie a României Mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*