Guvernul Pinochio! Dacă ești din Sistem poți fura, să minți și plagia fără consecințe…

Devine tot mai evident că clasa noastră politică este într-o fundătură de mocirlă fără ieșire. Ultimele piruite imorale ale guvernului tehnocrat compromit și ideea de profesionism din România. Nu mai e de ajuns că avem un guvern delegat de Bruxelles ca să satisfacă interesele comisiei europene, guvernelor occidentale și multinaționalelor în România, ci și unul care acoperă minciuna și furtul la rang de stat.

Nu sunt un apărător al parlamentului și nici al celor care s-au compromis în acte de corupție de 26 de ani, dar nu pot fi de acord ca un ministru român să mintă și să nu sufere consecințele legale. Raluca Prună, ministrul Justiției, face o declarație la o ședință de lucru oficială că a trebuit să mintă la CEDO în legătură cu finanțarea penitenciarelor, deși nu avea banii alocați de la buget. Minciuna era făcută de Prună în stilul patriotic securist de dinainte de 1989, ca să dea bine la oficialii europeni. Dincolo de ”bunele intenții” Raluca Prună a mințit niște oficiali europeni și a spus asta cu nonșalanță la alți oficiali din România, fără să fie sancționată. Nu poți face Justiție în România stând cu …pruna, pardon minciuna la masă. Ce să spună tinerii și funcționarii din România apud Raluca Prună? Ce exemplu oferă Ministrul Justiției românilor: că poți minți fără să clipești dacă ești de partea bună a baricadei, alături de noua securitate, de Sistem sau de Klaus Iohannis. Pe bună dreptate, parlamentul a depus o moțiune pentru demiterea Ralucăi Prună, dar Dacian Cioloș care acum și-a arătat fața adevărată de aparatcik utecist creat de fostul regim comunist a respins moțiunea și o mențină pe „mincinoasă” în funcția de Ministru al Justiției. În această funcție trebuie un om fără pată, de o probitate morală ireproșabilă, nu cineva care a mințit la CEDO și se mai și laudă cu acest lucru. Dar la noi bătălia politică de tip balcanic nu mai ține cont de morală și bunul simț. Dacian Cioloș a venit cu justificări de prim-secretar de partid întorcând cuvintele lui Prună într-un limbaj de lemn ce amintește de perioada ceaușistă. Ce-l oprea pe Dacian Cioloș să numeasă un alt ministru al Justiei? Orice român care face cea mai mică greșeală plătește în fața Justiției, însă Raluca Prună, nu!

Eu cred că Sistemul îl oprește pe Cioloș să-și schimbe ministri care greșesc pentru că chiar el însuși poate e un produs al acestuia. Pentru mine, de azi această conducere de la Palatul Victoria va purta numele de Guvernul Pinochio. Această menținere a unui ministru în funcție, care a mințit la CEDO, e de fapt un semnal letal pentru societatea românească. Dacă ești de partea Sistemului, a noii securități și a cuplului Iohannis/Cioloș poți minți ca Prună, poți fura dacă o faci pentru multinațioanle și guvernele marilor puteri occidentale, poți plagia doctoratul ca oamenii propulsați în funcții înalte și justițiare de Băsescu și poți fi colaborator al fostei securități prespălat de CNSAS prin decizie politică, deși ai semnat angajamentul. Românii au înțeles repede mesajul Guvernului Pinochio și al proprietarului celor șase case din Sibiu: cine e cu noi are dreptul să fure cu străinii, să plagieze doctorate și să nu aibă nicio grijă privind angajamentele de colaborare cu vechea sau noua securitate?

Tot mai mult, România sub comanda funcționarilor de la Bruxelles detașați temporar la Palatul Victoria, trece de la statutul de subcolonie, la cel de filială a unei multinaționale sau la cel de umil antreu de la ambasada germană sau americană. Ion Heliade Rădulescu dacă ar fi apucat să trăiască în aceste zile de neo-iobăgism colonial ar fi trebuit să scrie altfel îndemnul: „Mințiți băieți, orice furați băieți, numai pentru Bruxelles!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*