Certitudinea colectei brâncușiene: „Oha” nu e al nostru!

Păi’, dacă mâine-poimâine ne trimit ăștia și niște „omuleți verzi”?! Să ne învețe ei „istoria corectă”, precum cea din clipul răsărit peste cumințenia noastră încumințită în nepăsare și detașare… Tot așa va zice „Oha” al nostru? „Nu comentez!”. Sau dacă pe același „calapod” al agresiunii împotriva unui Stat Național, ne vor face și ungurii o „donație”, un lung metraj în care vor continua batjocorirea ființei românești? Tot așa se va apăra, pe el, președintele: „No comment”?! Sau, de fapt, Klaus Iohannis nu comentează pentru că suntem deja dincolo de posibilitatea opiniilor?! Ungurii ne suduie cu mai mult decât niște clipuri sărăntoace în editare, și o fac de-a lungul și de-a latul Ardealului, și prin eter, dar și pe multă hârtie, iar rușii își pregătesc activarea „omuleților”?

Că numai mâine n-om realiza că tăcerea lui Klaus era cumpărată pe când nici nu se auzea de vorbirea unui mut la Cotroceni! Într-un scenariu în care a fost prezentat pe post de „muțenia pământului” doar pentru a nu răspunde când se impune și a scrâșni, cel mult, acel „no comment” în silabisirea sâsâită a sasului care se visa neamț.

Hans americanu’, zis și klamă de ambasadă, ne trasează viitorul, punând bretelele unchiului Sam în cruce peste visul Unirii. „Hans” al nostru tace, punându-și el buzele într-o cruce a omertei mutului. „Katiușa” de ambasadă moscovită ne pune să ne învățăm adevărata noastră istorie, aia cu „kanieț democrația film”, iar „Ivan” al nostru iarăși tace. Pentru că muțenia îi iese la fel de bine și pe engleză, și pe rusă!

Că el e poliglot doar când vine vorba de pupat poale de cale lungă, să nu-i mai ajungă! Și „mut” când ar trebui să apere (măcar atât, că nu i-a cerut nimeni să se jertfească pentru noi), să apere dară imaginea țării care îi plătește simbria de cel mai umblat mut prin cetățile vorbitorilor cu ștaif.

Pe undeva, însă, și „Oha” al nostru are dreptate să… tacă. Păi’ cum să comenteze poziția Ambasadei Ruse cu privire la însăilarea video cu aspect documentar (iar mesajul de jurnal de război al clipului ar trebui să ne pună pe gânduri, nu suta de euro aruncată ca donație pentru „iuda” de la Apusul lor), dacă el nu are habar de istoria țării?! A mai auzit el una-alta pe la catedra tinereții, dar prea puțin pentru a înțelege măreția neamului pe umerii căruia și-a săltat mitocănia cuantică.

Nu a înțeles el măreția divanului pe care l-a urcat o țară care a crezut că dacă mormăie melodios imnul țării, trebuie că are habar și de istoria ei, ori cum să priceapă „mărunțișurile” azvârlite în noi de văcarii și votcarii cu aere de țari!

Cine se simte jignit, să protesteze! Acesta este mesajul pe care îl dă ocupantul (în prelungirea ordinelor diktate de ceilalți „ocupanți”!) funcției de apărător al tuturor românilor către țară. Protestați dacă nu vă place!

Da, și poate chiar așa o să facem! Dar o să protestăm măcar cum am făcut-o la „Colectiv”. Că vorba aceea, noi l-am „făcut”, noi ar trebui să-l tăiem de pe lista cu diurnele de Cotroceni. Asta dacă nu o să se prăbușească el singur sub greutatea „coroanei” de plumb pe care a luat-o drept coroana de urmaș al demnității și iubirii de țară al unui neamț neînaintaș lui.

Dincolo de cei o sută de „euroarginți”, mesajul rușilor este însă mult mai subtil. Un avertisment că, dacă voiau, (și) Brâncuși putea fi al lor. Așa ca restul tezaurului românesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*