Milă şi repulsie pentru un client al DNA

Ce mai la deal şi la vale, toată planeta e cu numele lui Klaus Iohannis pe buze! Pînă şi Europa liberă, cuibuşorul nebunilor cu informaţii afectate de strabism, finanţat, pe vremuri, de Congresul american, pentru interes american, care ne-au tras în piept cu lovitura de stat şi cu minciuna gogonată a zecilor de mii de oameni ucişi în 1989, îşi scote din nou antenele, de data aceasta împotriva lui Iohannis, criticînd comportamentul său. Pentru Preşedinte, atît diplomaţia, cît şi politica internă şi externă sînt ca atunci cînd, beat fiind, a făcut amor, iar dimineaţa nu mai ştia cine a fost partenera. L-aţi văzut cumva stingherit şi ruşinat de misiunea „ingrată” de a călători pe toate meridianele planetei?, în timp ce în ţară haosul zburdă de-a lungul şi de-a latul, începînd cu cangrena corupţiei de la vîrful puterii, naveta săptămînală la Sibiu, opulenţa fără gust a soţiei sale, cu milioanele de euro investite în Vila Lac, datul în spectacol la tîrgurile de carte şi, terminînd, cu dosarele sale, ce-şi cam pierd urma în pe drumul dintre instanţe. Chiar nu îndrăzneşte nimeni să-i ceară demisia din motive de corupţie, risipă şi abuzuri? Să nu ne mirăm că, obraznic şi penal, un poliţist i-a cerut unei avocate care circula regulamentar pe Valea Oltului să se arunce în rîul Olt, pentru că mergea în faţa coloanei oficiale a lui Iohannis! Cum mai răbdaţi, fraţilor asemenea fapte penale?

Simt pentru Iohannis milă, repulsie şi nevoia de a-l ajuta să priceapă că nu mai valorează nimic, nici măcar în sondajele contrafăcute! Nu-mi vine să cred că un asemenea caracter de parvenit, un client al DNA pentru casele obţinute cu bani curat-murdari din „meditaţii, v-a păcălit să-l votaţi cu sloganul „România lucrului bine făcut”! Acum, hămesit şi egoist, profită şi abuzează cu asupra de măsură de statutul de preşedinte, ignorînd poporul, doar pentru simplul merit ca a avut „ghinionul” (citînd din puţul multilateral dezvoltat al gîndirii sale) de a dobîndi, prin minune, 7 case, două fiind pierdute, cînd Instanţa a hotărît că au fost obţinute prin fals în înscrisuri oficiale. Şi dacă tot am ajuns la Instanţă, news.ro consemnează că judecătoare Irina Tănase de la Curtea de Apel Piteşti, despre care presa a scris că trebuia să facă parte din completul ce va judeca, în 28 septembrie, în dosarul privind casa pierdută în instanţă de Klaus şi Carmen Iohannis, se pensionează prin decret prezidenţial, începînd cu 12 septembrie. O pensionare cu cîntec! Probabil, Irina Tănase n-a vrut să se implice în măgăriile unor decizii punitive.

Pentru că tot sîntem la capitolul şmenuri şi matrapazlîcuri de înaltă clasă, să vedem cum îşi umple Iohannis de ceva timp orgoliul cu iluzia că ar fi şi scriitor, cum îl susţin lingăii de partid şi cum ajung cele mai elocvente rateuri literare să fie traduse în maghiară, bulgară iar acum, în chineză. Vorbim despre cartea „Pas cu pas”, o „capodoperă” inflaţionistă, o ruşine a prezentului literar, (ne!)prezentă la tîrgul de carte la Beijing, unde România a fost invitată de onoare, sub egida aceluiaşi făcător de erori pe bandă rulantă, numitul Institut Cultural Român. Pentru liniştea celor care iubesc adevărul, vă asigur că preşedintele Iohannis a picat în literatură ca bomba la Hiroshima, iar cartea tradusă în trei limbi este o făcătură de marketing.

Oficialităţile de doi bani dau vina pe chinezi, cum că l-ar fi descoperit pe Iohannis ca fiind un scriitor (naiv), care trebuie vîndut precum teneşii chinezeşti la un eveniment cultural internaţional. Să nu ştie chinezii de dosarele în instanţă ale lui Iohannis? De altfel, la ei, corupţii sînt împuşcaţi! Dacă erau în temă, probabil, nu mai traduceau un scriitor de două parale, nu mai mult. Oricum, tot e bine, Iohannis şi-a scris (nu neapărat, el) opera în afara gratiilor, iar apropierea de chinezi e mai mult decît benefică. Ce va mai scrie, la o adică? Sau cine îi va mai scrie? Nu prea îşi va mai risca nimeni libertatea pentru el! Să nu uităm că ICR este condus de foşti sau actuali membri PNL şi se află sub control parlamentar. Aveţi puţintică răbdare! Iohannis va fi introdus la ordin şi în manualele şcolare, alături de orbitorul minţilor naive, de ştiriştii manipulatori, precum Andreea Esca, iar noi nu vom fi în stare să declanşăm un real protest pentru ablaţiunea plăgilor din literatura şi cultura timpului nostru. Cum spuneam altă dată, de la „să trăiţi bine” la „România lucrului bine făcut” e aceeaşi ţeapă pe faţă! Din păcate, stăm tot sub scara marilor puteri, cu sufletul la gură în sărăcie şi înarmaţi de străini pînă în dinţi, iar Iohhannis, cînd nu este în vizite sau vacanţe pe glob, e în concediu de odihnă permanent sau se face că lucrează nemţeşte pe muţeşte. Să ruinezi barierele culturii româneşti, pe cele ale identităţii de neam, să dai brînci României pe drumuri străine, să-i acoperi azimutul, să prosteşti mulţimile, să-ţi baţi joc sănătatea poporului, de educaţie, de nivelul de trai, de credinţa milenară, crime se numesc aceste toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*