Când hoțul strigă „hoțul… pământului”

Asta da gândire jidănească! Să spui venitului vărsat obligatoriu la bugetul de stat… „profit”. Apoi, să faci pe victima că statul îți ia, de fapt, 80 la sută nu „din venit”, ci din profit. Să te lamentezi de cât de hrăpăreț e statul, când, în realitate, lotrul cel mare, tu ești! Și totuși, „prostirea” pe care ne-o plesnește de moalele capului Ițic Isărescu, printr-o gogomănie cât sediul lui masonic de mare, mai arată ceva… Mult mai important. I se apropie funia de gât!

Pentru că așa reacționează hoții! Puși în fața unor adevăruri, apostilați la bara dovezilor, reacționează într-un tipar la indigo. Întâi neagă, apoi amenință, încercând să ne demonstreze că lucrurile pe care am vrea noi să le aflăm țin de secretul (bancar!) de stat (evident, „în stat”!), ne acuză de felurite forme de „negaționism”, vizavi de neîncrederea în cele rostite de ei, de sfidarea și jignirea însemnelor… de stat, ne amenință delaționist, fac spume la gură, ei cei care până mai ieri erau destul de tăcuți și mormăiți, încercând să ne demonstreze că noi suntem în culpă, noi suntem de fapt la un pas de rechizitoriul (cu titlu executoriu!) de infractori dați în plată pentru că aducem atingere unor lucruri și fapte „tabu”…

Iar după negare, amenințare, urmează auto-victimizarea…

Aici se află acum Mugur Isărescu în desprinderea sa de ghindă renegată de loja arborelui aparținător… Într-un exercițiu de rostire publică a demonstrației că hoția nu a fost la el, la templul ăla masonic al banilor murdari, zidit pe simbolul independenței noastre monetare, adevărata Bancă Națională a României pe care va trebui să o reclădim ca nivel de încredere în inima românilor, nu!, hoția legală reprezentativă, ca toate în țara ultimului sfert de veac, a fost una guvernamentală. Nu una a guvernanței BNR. Iar cel ce a băgat mâna, inclusiv în buzunarul bancherului-șef, a fost Statul. Cel ce a luat „80 la sută din profitul Băncii Naționale”. An de an!

Pentru că, așa (ne) prezintă lucrurile Mugurel: „venitul vărsat obligatoriu la bugetul de stat” egal PROFIT. Adică statul a luat 80 la sută din profitul realizat de Banca Națională, nu din venituri. Or, pe logica asta, orice firmă ar putea reclama că statul i-a luat, de fapt, nu taxe și impozite, nu venituri obligatoriu a fi vărsate la buget, ci profitul.

Cum de a explodat Ițic atât de lamentabil? El, cel ce a fost și premier al țării, și profesor, și câte și în lună și în stele cu roze multiple? El care a măsurat, pentru alții, și ne-a măsurat, pentru el și pentru alții!, veniturile, să decadă, iată!, într-o asemenea măsură?!

Păi’, da! De supărare! Și cum altfel când i s-au cerut de la obraz bani din profitul BNR pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului? Cum să ceri bani unui bancher?!

E drept, nu a zis că nu ar da! Ba, pe limba judecăților „de valoare” ale Erevanului, ne-a atras nediscret atenția că a și dat. Într-un fel. Sau că dă, dar nu stă în mâna lui decizia. Ci a guvernului. Care ar trebui să ia din cele 80 de procente ale profitului „donat” (alt termen de inspirație, nu?!) de BNR către bugetul de stat.

Șiretlicul vorbelor și al logicii e evident. Pe de o parte, șeful BNR maschează în continuare profitul real al Băncii, adică ăla rămas după vărsarea veniturilor obligatorii la bugetul de stat, și își asigură și calitatea de donator pentru Cumințenia Pământului dacă Guvernul va lua bani din ce a vărsat Instituția la bugetul de stat.

Treaba e… cum să iei urma banilor BNR intrați în bugetul de stat? Și cum să-i transferi pe post de donație dintr-un sac comun? Pentru că, așa, fiecare român ar trebui să-și reclame de drept un certificat de donator pentru achiziționarea statuii. Cel puțin pentru partea de contribuție asumată deja de guvern din banii de la bugetul de stat! Pentru că, nu-i așa?!, nu am făcut vărsăminte obligatorii (într-o formă sau alta) la bugetul de stat, ci am „donat” din profiturile noastre. Salariale sau de altă natură!

P.S.:

Auto-victimizarea șefului BNR nu se va opri aici! Va urma capitolul în care ne va demonstra că Banca Națională a plătit din același profit al său pentru păstrarea rezervelor țării la Londra (și pe unde încă nu știm!).

2 răspunsuri la “Când hoțul strigă „hoțul… pământului””

  1. Mugurele , mugurele pare-mi-se ca t-i se apropie fuinia de gat.mai bine iti ei pensia si de duci la vie la Dragasani si-ti cresti stranepotii, pentru ca de nepoti nu ai avut timp intrucat a trebuit sa-ti slujesti tara.Rusine tradatorule, rusine!

  2. Hiperboreus spune:

    Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială, condus de Mugur Isărescu, în calitate de guvernator BNR. Conform anunțurilor oficiale, „organismul decizional al acestui Comitet va fi format din nouă membri: guvernatorul BNR, prim-viceguvernatorul, cei doi viceguvernatori, economistul-șef al băncii centrale, președintele și prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, doi reprezentanți ai Guvernului, desemnați de primul-ministru”, iar deciziile vor fi luate cu majoritate simplă. Prima chestie interesantă, majoritatea în organismul decizional al Comitetului este deținută de oamenii BNR, primii cinci enunțați mai sus. Practic, Comitetul va fi Mugur Isărescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*