După eșecul de la Roland Garros, când a pierdut în optimi la austalianca Samantha Stosur, la conferința de presă care a urmat, Halep a declarat: „Nu-mi pasă că am pierdut meciul de azi”. Dar nouă ne pasă. Și tuturor celor care o urmăresc, le pasă. Dar ei nu-i pasă. Atunci de ce l-a mai jucat? De ce a mai intrat pe teren? Și de ce dacă nu-i pasă, se plânge de ploaie, dă vina pe un fenomen natural? Dar ploaia a fost și pentru adversară. Și nautra face parte din sport. Un jucător valoros trebuie să fie pregătit să joace și pe ploaie, și pe frig, și pe caniculă. Vrea condiții ideale, se plânge de organizare? Bine ar fi ca organizatorii să spună că din cauza ploii nu se mai fac plățile la această ediție a turneului!? Se joacă pe bani, în stropii de ploaie se văd monezi, se vede regele Coin, cum zic americanii, iar când plouă mai tare, plouă cu bancnote.
Dar lui Halep nu-i pasă! Ea nu-i conștientă că reprezintă o tradiție, chiar dacă nu reprezintă România și se reprezintă pe sine. Dar când reprezintă România? Nici atunci nu-i pasă? La FedCup a piedut la Muguruza. Înseamnă că nu i-a păsat. Toate speranțele investite de microbiști în ea sunt aruncate în aer. Dacă după toate eșecurile, nu-i pasă, o să ajungă un monument de nesimțire. De pe acum știm că nici următorul eșec de la Wimbledon sau de unde o fi, nu are nici o consecință pentru Halep. Sau te pomenești că are o structură de eroină, care nu simte durerea? Te pomenești că nu-i pasă nici de cei 173 000 de euro pe care i-a câștigat după acest eșec! I-o fi dăruit veunei organizații de caritate sau fundații de binefacere!?
Acest tip de inconștiență denotă o lipsă de educație a acestei sportive. Într-un articol anterior, „Viiciile sportului”, arătam că tenisul nu mai e un sport, a devenit o afacere. Se joacă pe bani mulți, foarte mulți, bani negri, fiindcă se joacă cu arenele goale. Iar la Paris a fost și ploaia și jucătoarele nu aveau cui să-și arate rochițele colorate!
Nu se mai joacă de plăcere. Prin pedepsirea Sharapovei, a dispărut și frumusețea feminină. Jucătoarele arată ca niște gorile triste, încrâncenate, gata de luptă pe viață și pe moarte. Banul le-a transformat în astfel de arătări. Să spui că nu-ți pasă când pierzi un meci foarte important denotă nu numai o crasă inconștiență, dar și o lipsă de morală și respect pentru cei care te privesc. Să fii o mașină care ba funcționează, ba se defectează, dar acest lucru e valabil atât de tranșant, pe față, doar la noua generație de jucători, avidă, pragmatică, fiindcă vechea gardă, jucătorii în jur de 30 de ani, au o morală ireproșabilă, precum Federer sau Serena. Ei ne arată că tenisul este/trebuie să fie și o lecție de viață, și de frumusețe.
Bravo Viorica,i-mi place comentariul tau.Asa este si Simona Halep este om si ea a adus tenisului mondial frumusetea invingerilor,sagalnicia copilului din om cu fata ei senina sau surazatoare in cazuri de nesansa.Ea a aparut pe terenul de tenis ca un gladiator,ca un pistolar impotriva altuia la fel ca ea,dar ea avea aura,ce o inconjura,de joc,de placere nu de batae pana la sange cum apare de ex. musiu Nadal si altii.Novac Djocovici e ca ea,jucatori nu gladiatori,nu pistolari.Pentru toate acestea lumea tenisului le multumeste.D-mnul Modorcea a avut ceva impotriva Simonei inca dela primele ei aparitii,cand eu am scris in comentariu ca femeile sexii le gasesti in saloanele de dans la bara,nu in tenis.Machedonii au fost muscati mereu,atat la propriu cat si la figurat de unele persoane ca acest dom Grid,care dealtfel este excelent in critica de arta,dar si acolo unilateral,adica din punctul dumisale de vedere.Multi machedoni au facut parte din elita miscarii romanesti din toata istoria lumii,din miscarea legionara si acest lucru,se pare,ca unele persoane nu il uita.
Am alt punct de vedere decât autorul articolului, chiar o parte din argumentațiile d-lui Grid Modorcea fiind acelea ce oferă contraargumente solide.
1) Simona Halep NU este o mașină, ci un om. Cu zile bune, cu altele în care jocul nu-i merge cum ar dori și cum ne-am dori.
2) Afirmația jucătoarei noastre că nu i-ar păsa de faptul că a pierdut meciul recent conține inclusiv ideea că merge mai departe, dincolo de un eșec usturător, așadar spusele Simonei ascund un semn de putere, dat fiind că merită să câștige exact acela care acceptă propria înfrângere, dar fără să se frângă.
3) Șarapova a fost eliminată din competiții din cauza faptului că se dopa, nu fiindcă ar fi deranjat pe cineva frumusețea ei fizică. Insultele la adresa
înfățișării tenismenelor (toate definite în stil băsist, la grămadă și ofensator) au fost deja sancționate de un comentator și le găsesc de foarte prost gust. Campioanele din sport nu sunt concurente la concursuri de frumusețe, ci ființe puternice, care excelează cu prețul unor sacrificii demne de respect.
4) Inclusiv Șarapova juca pentru mulți bani, cum fac toți tenismenii, de altfel, nefăcând excepție ceilalți mari campioni, meritat elogiați de dl. Modorcea.
Indubitabil, ne doare că Simona nu mai este pe locul secund mondial, dar problemele de sănătate nu și le-a dorit, precis.
Se pare că se apropie momentul în care se va retrage, într-un interviu mai vechi, marea noastră jucătoare declarând că își dorește o familie, mai mulți copii, ceea ce este normal, de înțeles, admirabil. Oare, atunci, va fi criticată cu cruzime deoarece NU mai ține România în atenția presei mondiale?
Hai, Simona, adu-ne, iar, bucurie foarte multă prin performanțe demne de elogiu, apoi, străduiește-te să fii un om împlinit, fericit!
Si noua ne pasa cand scrii un articol „slab” si nu te lasi de scris sau nu scrii mai bine. In primul rand ce este asa greu de inteles ca Simona joaca pentru bani?! Tenisul este jobul ei. Tu nu scrii articole pe bani? Nici fotbalul, boxul, ciclismul…. nu mai sunt doar sporturi! Toate sunt pe multi bani! Pe final un sfat-nu mai fi misogin in articole!
Nu, scriitorul Grid Modorcea nu scrie pe bani, stimate dl Picler! Iar opera sa consistentă, ca jurnalist, eseist, memorialist și scriitor, se regăsește, pentru un ochi, dacă nu avizat, măcar atent, în spatele oricărui articol. Este un punct de vedere pe care îl puteți interpreta ca subiectiv, neconform opiniilor dvs, dar nu „slab”. Un articol „slab” găsiți poate în revistele tabloid.
Toate cele bune!