Cine urmează?…

Vestea neașteptată a morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a venit desigur… pe neașteptate. Accidentul de mașină e suspect. Mergea să-și ia fetița de la fosta soție, deci ipoteza sinuciderii cade. Mai mult, soția a declarat că omul de afaceri era genul care mai degrabă ucidea pe cineva decât să se sinucidă. Cel mai probabil Dan Condrea a fost ajutat să se „sinucidă” de cei care l-au sprijinit ani de zile să distribuie dezinfectanți diluați de 4000 de ori. Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi urmat să fie audiat luni în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi şi că „s-ar fi întâmplat mai multe lucruri”, informaţii pe care Dan Condrea le-ar fi ştiut. Datorită lui Dan Condrea au murit peste zeci de mii de pacienți români în spitale de infecții nosocomiale. Dan Condrea a moștenit afacerea și „suveica morții” românilor cu dezinfectanți de la tatăl său, posibil un om important cu conexiuni în lumea serviciilor secrete care controlează și conduc de fapt România.

Dan Condrea s-a crezut nemuritor, că el are spate puternic și nu i se poate întâmpla nimic. Deși avea zeci de mii de morți pe conștiință părea că pe Dan Condrea nu-l poate opri nimeni. Evident că a avut în spate mafia din Sănătate care învârte miliarde de euro în conexiune cu generalii de securitate și tot felul masonerii locale. Niciun manager de spital românesc nu a avut curajul să demaște diluarea dezinfectanților, deși absolut toți știau că aceștia nu sunt conformi și aduc moartea în spitalele pe care le păstoresc.

Banii și frica au fost mai puternici decât conștiința și viețile pacienților care au murit cu zile. Era clar că mafia și serviciile din spatele Hexi Pharma au putut susține această afacere criminală. Parchetul general și DNA-ul lui Koveși nu au mișcat de 10 ani niciun deget să demaște afacerea criminală din spatele Hexi Pharma, deși existau informări SRI și destule indicii despre catastrofa din Sănătate. Toate acestea mă fac să mă gândesc că DNA și Justiția e curajoasă doar la comandă politică sau din afară. Când afacerea e protejată de generali de securitate și grupări mafiote oculte, afacerile criminale merg ca pe roate în România. Deși au existat peste 500 de informări SRI despre dezinfectanții din spitale, niciun prefect, primar, consiliu județean nu a luat nicio măsură de control în spitale. Toți managerii de spitale erau obligați să semneze contracte cu Hexi Pharma. Odată ce a ajuns scandalul la lumina zilei, iar Dan Condrea sub vizorul presei, martorul incomod, martorul cheie care ar putea duce la păpușarii care conduc România, a fost „sinucis” în accident de mașină.

Ciudat este că SRI a dat un comunicat că Dan Condrea, cel mai controversat afacerist implicat în moartea a zeci de mii de români în spitale, nu era filat și monitorizat.Cine îi crede? Bine că toți ciumpalacii care au furat o butelie sunt monitorizați și înregistrați și apar pe surse stenograme în presă, dar omul din mijlocul celui mai mare act de corupție criminal din România nu era filat și monitorizat? Evident că Dan Condrea a fost „sinucis” ca să se salveze păpușarii din servicii care conduc țara spre hoție și dezastru de 26 de ani, unii dintre ei aceeași care l-au ucis pe Ceaușescu. S-a pus deja batista pe țambalul Hexi Pharma așa cum am preconizat într-un editorial acum câteva zile. Generalii și masonerii din Sănătate își pot desface fericiți sticlele de șampanie, a fost acoperită și îngropată cinic afacerea morții a zeci de mii de români din spitale datorită infecțiilor nosocomiale.

Păpușarii își pot ridica încă o nouă vilă și își pot deschidă încă un cont în Panama Papers, iar românii săraci și cinstiți sunt luați în continuare de „fraieri”, să moară prin spitale și să plătească taxe și impozite. Dan Condrea îşi ţinea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale era CH5704835064767572000 de la Credit Swiss Elveţia. Contul a fost  deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi. După Hexi Pharma va veni altă firmă protejată de servicii, pentru unii păpușari s-a schimbat doar paradigma, pentru românii internați în spitale le rămâne doar o posibilă condamnare la moarte prin infecții nosocomiale?

Un răspuns la “Cine urmează?…”

  1. Ecaterina Cismaru spune:

    S-a ieşit în stradă pentru asta. Nu s-a rezolvat nimic. Ce e de făcut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*