Scrisoare deschisă – protest adresată Domnului Sven Irmer / Fundaţia Konrad Adenauer (România)

La dată de 27 ianuarie 2016, Fundaţia Konrad Adenauer, pe care o conduceţi, a sprijinit organizarea unui eveniment intitulat „Cu faţa în spatele sârmei ghimpate”, la Ateneul Român. Precum ştiţi, la această dată, printr-o rezoluţie ONU, se comemorează victimele Holocaustului.

Credeţi că alegerea de a comemora etnicii germani deportaţi în URSS pentru compensarea plăţilor de război, prin înţelegerea Aliaţilor, pe care ţară Dv. le-a pricinuit altui stat, în aceeaşi zi cu comemorearea victimelor pe care tot ţara Dv. le-a produs, a fost una corectă?

Vă rog să-mi permiteţi să vă întreb de ce instrumentalizați în scopuri obscure nişte victime pentru a vă face agenda de politică externă prin, sau în România? Consider că acţiunea Dv. a fost de natură să contribuie la instabilitatea României, aducând-o în sfera criticii prin găzduirea unui eveniment cu totul nepotrivit.

Mereu atentă să atragă atenţia asupra problemelor legate de justiţie şi combaterea corupţiei în România, organizaţia Dv. nu cred să fie atât de insensibilă încât să nu fi cunoscut simbolul datei de 27 ianuarie!

Este o încercare subtilă de a aduce victimele într-un pol comun pentru a va exculpa ţara de o vină istorică? Aţi ales acea dată întocmai pentru a preveni oricare critici ale evenimentului argumentând că aveţi şi acţiuni împotriva antisemitismului?

Organizaţia Dv. finanţează în România proiecte de natură să afecteze grav interesele ţării mele! Până când veţi continua să destabilizati România?

În evenimentul organizat de Dv. nu aţi ţinut cont de faptul că acele victime umane, pentru care am întreaga compasiune, sunt rezultatul unei tragedeii pe care ţară Dv. a produs-o!

Cât dispreţ purtaţi României, tratatelor internaţionale şi victimelor Holocaustului dacă comemoraţi într-o formă plastică sancţiunile impuse unei mişcări fasciste precum a fost Grupul Etnic German?

Esta inadmisibil ca organizaţia Dv. să desfăşoare pe teritoriul României activităţi atât de ostile ţării gazdă şi armoniei între grupurile etnice ale ţării.

Este trist că, în spatele unei personalităţi de talie mondială precum Konrad Adenauer, care se bucură de simpatia românilor, se ascunde o agendă atât de toxică!

Vă recomand să vă duceţi această politică de acasă!

Auf Wiedersehen!

One Response to Scrisoare deschisă – protest adresată Domnului Sven Irmer / Fundaţia Konrad Adenauer (România)

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *