Mai are cineva vreun dubiu că suntem o colonie?

Când reputatul analist economic Ilie Șerbănescu afirmă că România este o colonie intelectualii rafinați îl acuză de naționalism. Atunci când drapelul României e folosit pe post de tapet pentru a acoperi fundul unor generali americani și români intelectualii rafinați tac.

Ianuarie 2016, Deveselu, România. Ceremonie de schimbare a conducerii bazei americane de la Deveselu, căpitanul James Craycraft l-a înlocuit pe căpitanul William Garren. Potrivit publicației Jurnalul de Oltenia, la activitate au fost prezenţi comandantul naval al regiunii Europa, Africa şi Asia de Sud-Est, contraamiral John Scorby, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, general-locotenent Cătălin Zisu, reprezentanţi din structurile centrale ale MApN şi din armata SUA.

La deschiderea ceremoniei cei prezenți au salutat drapelul NATO, cel al SUA și cel al României. În plus, un drapel SUA de mari dimensiuni a fost arborat în spatele scenei. Tot în spatele scenei a stat și drapelul României, doar că nu arborat așa cum era firesc, pentru a arătat același respect față de simbolul național al României, ci sub forma unui tapet pus în spatele scaunelor oficialilor români și americani.

Înțeleg că Deveselu nu mai este bază militară românească și că pe teritoriul bazei SUA sunt suverane. Că americanii și-au arborat un drapel de mari dimensiuni e ceva firesc. Așa sunt ei, patrioți. Că nu au găsit că drapelul României merită același respect a din nou firesc. Drapelul coloniei nu merită același respect. Simplu.

Ceea ce nu înțeleg însă este cum au putut oficialii români să permită ca drapelul României să fie folosit pe post de tapet pentru ca mai apoi, tot ei, cu piepturile pline de decorații, să se așeze cu fundul la drapelul României. Nu s-a găsit niciun oficial român care să atragă atenția organizatorilor că decât să se așeze cu fundul la drapelul României mai bine se lipsesc? Oare generalii români prezenți la ceremonie și-au lăsat demnitatea națională la poarta unității militare Deveselu odată cu buletinul de identitate atunci când au intrat la ceremonie?

2 răspunsuri la “Mai are cineva vreun dubiu că suntem o colonie?”

  1. Maria spune:

    Sunteti adorabili toti. Ca niste bebe care stiu tot, dar smiorcaie sub fusta mamelor. Pai, barbati sunteti voi? N-ati aflat inca faptul ca desteptii tot sclavi sunt, daca doar blabla pe la colturi, pe net, prin carciuma, ca la stadion?Fluieraturi, injurii, furie musculoasa. E clar…Romania este Pamantul Fagaduintei. Avem de toate. Avem voie sa injuram, avem voie sa facem partide mii, ziare si televiziuni, unde sa ne dam rotunzi, musculosi, unii mai destepti decat ceilalti. Numai la treaba, concret, sa nu treceti cumva, ca vi se rup nadragii-n coate, de curajosi ce sunteti voi, pe branci si de-a busilea. Trece istoria pe langa voi, dar n-o vedeti, ca sunteti orbi. Asa cum nu vedeti in ce hal de mizerie a ajuns tara asta. Suntem lada de gunoi a lumii, ne imbracam second hand, cumparam doar porcarii, facaturile pe care le refuza altii, dar suntem destepti…Asa e! Suntem destepti! Desteptii nu trebuie sa faca nimic concret in plan fizic, ca meseria lor este sa fie destepti. Tulai, Doamne! Cu cati destepti s-a procopsit tara asta! Avem si scoli de initiere, avem si paranormali, avem reiki, yoga, new age, ne rugam si la Buddha si la Zamolxis. Asa cum spuneam, avem de toate. Numai sa ne unim nu stim. De ce sa ne unim? Fiecare pe felia lui, fiecare cu fitzuica lui numita ziar sau televiziune. Urmasii pot sa crape. Ce conteaza ca raman fara tara? Noi sa fim fericiti, sa ne dam rotunzi pe net. Restul, adica munca in plan fizic o va face Dumnezeu. La pastele cailor, pentru ca Dumnezeu da, dar nu baga in traista. Cine doar vorbeste, dar nu infaptuieste, face jocurile celorlalti. Tulai, Doamne, ca multi destepti s-au mai prasit in tara asta!!!
    Ma simt tare proasta printre voi. Plec sa dorm, ca nu merit onoarea de a comenta pe pagina voastra. Saru’mana, scuzati c-am indraznit sa-mi spun parerea!

    PS: Imi zice un amic care va citeste fitzuica ceva ce stie toata lumea: ca Romania ar fi Gradina Maicii Domnului. Vi se pare ca este asa? Vi se pare ca mizeria morala si mizeria concreta, cu damf de nationalism, are ceva in comun cu Maica Domnului, cea care protejeaza copiii? Voi cand o sa terminati cu croncanitul, trecand la treaba? Cu ie, ori in itzari, tot aia suntem. Hainele nu ne transforma peste noapte din animale-n oameni.

  2. si marmota ambala, pardon, scria un articol de doi bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*