„Gaudeamus 2015”, cu „Națiunea” și Andrei Păunescu, a trecut, impresiile rămân!

22 Noiembrie 2015, o zi cu relevanţă pentru Editura Naţiunea şi Andrei Păunescu care, în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”, şi-au reunit forţele pentru a încânta publicul iubitor de literatură şi muzică de calitate și apariţii editoriale. A fost un eveniment mult aşteptat, iar Andrei Păunescu, scriitorul și artistul, nu doar a încântat participanții cu muzică patriotică și de suflet, împreună cu artista Maria Maria, dar a şi-a prezentat și noile volume „Las-o să plece” și „Popor de somnoroase păsărele”, alături de cărțile din anii trecuţi („Iobag la stat, iobag la patron”; „Zodiacul cu femei”; „Supraviețuirea lui Adrian Păunescu”; „Lumea rabatabilă”; „Scriitori și politică în România”, „Nicio șansă”; „Subsemnatul vă ignoră”; „Tehnică Mediatică; „Jurnalist, jurnalism, publicația, tipuri de presă”).

Au încărcat plăcut atmosfera și emoţiile mari pentru toţi partincipaţii şi pentru mine. Urma să mă întâlnesc sau să mă reîntâlnesc cu prietenii „terapiștii” şi să particip la lansarea a două volume antologice: „Lyrics et Prosa – vol. II” şi „Antologia Antologiilor Naţiunea”, pe care am avut onoarea şi şansa de a o coordona, şi a nu mai puţin de unsprezece volume de autor: „Iubiri interzise”, roman – Laura Ștefan; „Prizonieri pe pământ”, „Triumful nebuniei”, „Contrapunct sentimental”, volume de poezie – Tania Mariana Ianto; „Inima cuvintelor„, poezie – Nicolae Danciu; „Măşti”, poezie – Alexandru-Ioan Enache; „Alter ego-uri”, poezie – Andreea Vasilica Arsene; „Dragostea nu vine decât ca să doară”, roman – Amalia Năcrin; „Cartierul viselor”, poezie – Alexandrina Vlas din Basarabia; „Adevărul de dincolo de adevăr”, roman – Cosmina Ana Cozmean.

Gazdele și moderatorii evenimentului literar-artistic de la CEAINĂRIA BERNSCHUTZ au fost editorii și scriitorii Cezar Adonis Mihalache și Romeo Tarhon alături de redactorii Cristina Drăgan și Alina Danciu. „Douăzeciştii” au venit în număr mare și cu bucurie mare. Am revăzut-o pe Amalia Năcrin, o apariţie inedită și la acest eveniment, prezentându-se în chip de T.E.O.N.Ă., dar și ca o zână a toamnei, eroina cărţii sale de debut „Dragostea nu vine decât ca să doară”. Am avut plăcerea să o cunosc pe Laura Ştefan, care a debutat ca prozatoare cu volumul „Iubiri interzise”. L-am revăzut pe poetul Alex Enache care a avut lansarea primului său volum de poezie, „Măşti”, și care ne-a impresionat pe toţi plăcut.

De altfel, cu toţii ne-am bucurat de marele eveniment la care au fost prezenţi şi prezente poeţi şi poete, prozatori şi prozatoare dragi precum: LUCHY LUCIA, scriitoarea viselor împlinite născute din crunte deziluzii; FLORI BUNGETE, poeta unor altfel de poezii şi a romanţelor; DORA PASCU, poeta tristeţii şi a „cultului pietrei” în vers; ADRIANA PAPUC, poeta seninătăţii; ATENA MALOȘ, poeta dorului şi a durerii de la malul mării; GABRIELA ZIDARU, poeta legendelor versificate; VASILE COMAN, poetul credinţei în oameni şi frumos; BERTONI D. ALBERT, poetul melodiei în vers; MIHU EUGENIA, poeta dorului de viaţă; ANGELA MIHAI, poeta nostalgiei; VIRGINIA PARVU, poeta universului copilăriei şi a adolescenţei; TATIANA DRAGOTA, „Contesa” cuvântului scris; LILIA MANOLE CAZACU, poeta podurilor de dor peste Prut; DANIA BADEA, poeta toamnei melancolice şi a tinereţii în spirit; ION FORCOȘ, poetul cu rimă şi replică versificată mereu la îndemână; RODICA GRIGORIE, poeta eternului romantic; LUCIA BARBU; poeta veselă şi tristă; ROZALIA GROZA, poeta poemelor cu tâlc; DUMITRU BĂDIŢĂ, poetul dedicat acrostihului; MARIA UDREA, poeta delicateţii în vers; NICOLAE DANCIU, poetul îndrăgostit de natură și eternul inefabil feminin; Emilian Lican, coordonatorul antologiilor Lyrics et Prosa, vol.I ș II, dar şi mulţi cititori iubitori de poezie şi de muzică.

Un moment emoţionant a fost cel al apariţiei poetei din Basarabia soră, Lilia Manole, în nume propriu de co-autoare la „Antologia Antologiilor Națiunea”, dar şi ca reprezentată a tinerei speranţe a poeziei, Alexandrina Vlas, din Bălți, care nu a putut participa la eveniment. A fost extraordinar şi finalul, când Andrei Păunescu a interpretat din tot sufletul, împreună cu toţi participanţii, cântecul patriotic „Treceţi batalioane române Carpaţii”. După prezentarea volumelor de autori şi a antologiilor și încărcaea pozitivă cu muzica marca Andrei Păunescu și Maria Maria, a urmat sesiunea de autografe și fotografii ale autorilor și co-autorilor. Ulterior, participanţii au colocviat în mici grupuri la terasele Romexpo-Gaudeamus.

„Editura Naţiunea şi Andrei Păunescu” s-a dovedit a fi un eveniment memorabil în care poezia, proza şi muzica au rezonat în sufletele celor aproape o sută de participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*