Imbecilitate, neghiobie sau trădare? Sau doar alți „pași mărunți”?

Mai au un pic și se bat pe ei! Tare din epoci îndepărtate, dar nu apuse, am spune! Căci, oare cum altfel să cataloghezi disponibilitatea a feluriți „vlădici” de a ieși în față cu ofertele de ajutorare a refugiaților. Mai că te-ai aștepta să-i vezi că se așează la coadă la porțile Guvernului pentru bonuri de ordine la preluarea de refugiați! Patriarhia, Politehnica, Universitatea București și Parlamentul! Astea doar în primă fază.

Și ce tabere ori centre de refugiați? Păi, nu suntem noi ospitalieri? Oferte de cazare cu margarete și sclipici!

Acum, s-a ofertat și ministrul Educației, în numele Politehnicii și a Universității București… Într-o primă fază… Să bage refugiați în căminele studențești! Că au locuri excedentare și stau camerele degeaba! Și este pentru întâia oară în 25 de ani când studenții află că, de fapt, ei se bat toamna ca proștii pe locurile de cămin! Căci, în realitate, sunt locuri libere berechet.

Iar pe lângă aberația unui rector care vrea să bage refugiații în căminele noastre (de ce nu, direct în camere cu studenții români?!), le mai ofertează spații de cazare suplimentare la căminul de lângă Măgurele. Ba, poate le oferă și burse de cercetare-activare direct la reactorul institutului, nu?

De fapt, s-a ajuns la un nivel la care serviciile secrete par depășite! Pentru că, geaba se chinuie ele să nu se strecoare teroriștii prin gardurile de la Centrele pentru refugiații, dacă se ițește câte un frecționist politruc să deschidă el larg ușile căminelor!

Desigur, deși s-au aliniat în corul babelor plângăcioase de grija altora, parlamentarii nu ar lua un refugiat în găzduire. Dar se bat și ăștia. Că se mai înființează o comisie, două, trei pentru refugiați, mai cresc sporurile la indemnizație și își mai fac de lucru că oricum sunt „tabula rasa” când vine vorba de proiecte pentru țară, așa că se agită pentru alții.

Dar nu se agită toți… degeaba! Aici e problema! Căci, deja se vede cam cine vrea să gestioneze aceste comisii pentru refugiați! Și, Doamne ferește!, să lăsăm maghiarimea politică să „coordoneze”, la nivel parlamentar, integrarea refugiaților. Că ăștia o să tragă concluzia că e nevoie de împărțirea imigranților pe zone, și centre universitare, să mai construiască o „minoritate”. Ba, a mai ieșit și un tâmpit să ne spună, intrigat, că putem lua 20 000 de imigranți, că dacă îi împărțim la numărul de județe o să vedem că e în regulă.

O „minoritate” pe care, apoi, or să o agite, că se pricep la asta, pentru a înfăptui ceea ce nu au reușit prin mâna secuimii înfierbântate. Iar duce probabil și în taberele lor de vară, ale „maghiarimii eliberatoare”, iar de la concursuri de tir, ar trece direct la motto-ul neîndeplinit de secuime: „Cu arma în mână!”. Și ar depăși și complexul pașilor mărunți!

Da, să primim refugiați în țară! Dar nu după câți ar vrea să ne livreze Europa (mai ales prin grija cancelarului Merkel, tot mai suspect de apropiată intereselor musulmanilor, de spui că a trecut la islamism!) și ținând cont că mai sunt și alte țări, vecine nouă, din care s-ar putea revărsa valuri de refugiați, precum Ucraina.

Da, să primim refugiați, cazuri umanitare! Dar după ce rezolvăm problema propriilor noștri refugiați! Bătrânii azvârliți în stradă și cărora nu le duce grija nici Patriarhia, nici rectorul cu excedent de locuri de cazare și masă.

Or, e prea tipic românește! Nu vedem suferința bătrânilor și copiilor ajunși în stradă, deși sunt români de ai noștri, dar ne arde grija de indivizi despre care nu știm nimic. De fapt, știm că au o natură irascibilă, îi vedem cât de acaparatori sunt, impulsivi și de-a dreptul violenți când vine vorba de „valoriile” lor, dar pe care suntem gata să îi trecem puntea fără a ne asigura că am construit o minimă protecție.

De aceea, când vedem toți acei vlădici pastorali, profesorali și parlamentari, ar trebui să ne întrebăm despre ce este vorba în generozitatea lor subită? Imbecilitate, neghiobie sau trădare?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*