Pasul următor: Contestarea legii la Curtea Constituțională!

– Domnule profesor ION COJA, în spațiul public nu se aude nicio voce în apărarea legii „anti-legionare”, recent promulgată de Johannis. Ați declarat că „nu vor avea curajul” să aplice o lege atât de absurdă! Ce credeți că va urma? Vă simțiți vizat de legea aceasta?Amenințat?

– Cred că nemernicii care au imaginat-o nu vor apuca s-o aplice. Nu vor avea curajul s-o aplice, dar nici nu vor apuca s-o aplice, deoarece legea va fi contestată la Curtea Constituțională și acolo, spre deosebire de Parlamnet, cât de cât mai este puțină seriozitate și responsabilitate. Legea va fi, în cele din urmă, respinsă!

Cine o va contesta?

– Eh, asta este o problemă! Mi-e teamă ca nu cumva vreun Suru sau Dobrescu, care au făcut deja atât de mult rău ideii și lumii legionare, să se repeadă să depună ei vreo contestație întocmită prost, ne-profesionist, prin care să-i oblige pe cei de la CCR să le respingă acțiunea. Șerban Suru a avut un comportamnet suspect de nepotrivit în Parlament, unde a avut obrăznicia să se prezinte în numele altora, nefiind delegat de nimeni pentru acest serviciu. Îl credeam până acum un exaltat caraghios, dar am intrat la bănuieli… E diversiune curată ce a făcut acest individ în Parlament, la comisia care avea în discuție proiectul aberantei legi! Îl invit să se astâmpere! Iar dacă nu e conștient de răul pe care ni-l face, îl poftesc să stăm de vorbă să-i explic cât este de nociv! La fel și pe Dobrescu!

Vă gândiți să contestați dumneavoastră legea?

– Am contestat-o deja, în spațiul public on line. Acolo unde mă pricep: prin texte de propagandă, de publicistică politică etc. Dar în justiție, într-un text adresat Curții Constituționale, este treabă de profesionst, de specialist! Nu mă bag! Nu mă amestec decât pentru a-mi spune părerea că persoana cea mai indicată să patroneze un asemenea demers este domnul profesor RADU CIUCEANU, în nume personal și în numele Institutului pe care l-a creat și-l conduce! În fapt, în numele Academiei Române, până la urmă. Ce poate fi mai potrivit, cu șansele cele mai mari de reușită?!

Ați vorbit în acest sens cu domnul profesor RADU CIUCEANU?

– Domnul profesor nu are nevoie să vorbească cu mine sau cu altul ca să știe ce să facă, mai ales când este vorba de un gest istoric, un gest cu care va rămâne în amintirea tuturor românilor! Sunt sigur că nu se va opri la scrisoarea, totuși atât de importantă și ea, cu care a contestat scelerata lege! Oricum, oricine va contesta la CCR legea, se va folosi de textul scrisorii domnului profesor RADU CIUCEANU. Este pe deplin lămuritor!

Dacă vă veți vedea cu domnul profesor, ce sugestie, ce idee de atac îi veți oferi?

– Probabil că o să mă văd cu dînsul, am această intenție. Și vom face mai întâi de toate haz de necaz: netrebnicul de Crin Antonescu, care a inițiat acest proiect de lege, i-a fost student domnului RADU CIUCEANU… Nu știu din pricina cărui profesor a rămas repetent Crin Antonescu, dar cred că fiecare profesor de la Facultatea de Istorie din București ar trebui să se simtă jenat că un „produs” de-al lor a putut să facă o porcărie atât de mare!

În ce constă „porcăria” lui Crin?

– În faptul că nu știe istorie! N-a trecut dincolo de Mihai Roller!… Am citit undeva că individul, repetent deja, și-a dat licența într-un mod foarte neașteptat: cu o lucrare despre …Dante Alighieri, marele poet italian!… Dacă e adevărat, intru la bănuieli și încep să cam știu cine i-a făcut lucrarea! Nu o putea face repetentul Crin!… Ci un coleg de-al meu italienist de forță! Care ar fi avut motive serioase să-l ajute pe Crin, dacă e adevărat ce se știe ori se vorbește la Tulcea despre Crin Antonescu!…

Ce se știe la Tulcea, domnule profesor, despre fostul viitor președinte al României?

– La Tulcea, orașul de baștină al Crinului, numai lucruri urîte poți auzi despre individ! Ar putea fi adevărate, devreme ce Crin s-a ferit să candideze pentru Parlament în județul unde era cel mai bine cunoscut!… Orice om cu conștiința împăcată candidează cu predilecție în județul unde s-a născut, unde au trăit și părinții săi!… După câte știu, Crin s-a ferit să dea ochii cu tulcenii, cu concetățenii săi!… Cu foștii vecini și foștii colegi!… Nu s-a prezentat dinaintea lor să le ceară votul! De ce n-a avut curajul?… Acum, că s-a băgat singur în atenția tuturor, ar trebui lămurite toate aspectele dubioase din viața sa, ca să știm și noi ale cui elucubrații le luăm în serios și ne facem de rușinea lumii! Un terchea-berchea care vine să pună la zid istoria noastră! Un ins dubios, suspect de cele mai urîte fapte!

Vă cunoașteți cu persoana?

– Nu, n-am stat de vorbă niciodată. Dacă are ghinionul și-mi iese în cale cred că-i voi pune la loc, în poziția inițială, urechile alea clăpăuge, cu care a fost însemnat ca să se știe că nu-i om în toată firea, normal, ci un accident genetic!… Mă rog, așa vorbesc tulcenii! Știu ei ce știu!…

Un răspuns la “Pasul următor: Contestarea legii la Curtea Constituțională!”

  1. mosu spune:

    Vor avea curajul de a pune in practica-ma rog-macar sectiunea cu pedepsele.Problema este similar cu cei 1000 de comunisti din romania-in majoritate alogeni-care ne-au bolsevizat ce-i drept ca ajutati de tancurile sovietice-poate acuma se pariaza pe tancurile americane.Marea problema este parlamentul -o entitate eminamente corupta si santajabila-care face legi impotriva naturii si in special impotriva a tot ce-i romanesc.Ca si crin mai sunt 570 de ciocoflenderi zisi parlamentari care au jefuit,distrus,instrainat sistematic tot ce apartine de Natia Romana.Au fost ajutati si sustinuti puternic de servicii si organele de decizie din Romania,dar nu romanesti.

Lasă un răspuns