„Vara românească” – anotimpul artiștilor câmpeneni!

Sărbătoarea celor două Iulii, de la Câmpina, a fost nu numai prilejul întâlnirii cu literatura, dar și cu artele vizuale. Iar un loc important l-a reprezentat expoziția organizată de fliliala locală a Uniunii Artiștilor Plastici.

În memoria celor două Iulii ale lui Bogdan Petriceicu, șase artiști câmpeneni au creat în demisolul Castelului Hasdeu o oază pictural-fotografică, construind o reușită paletă cromatică a unui adevărat anotimp prahovean.

Purtând numele simplu, dar plin de expesivitate, „Vara românească”, expoziția artiștilor Cristina Popescu, Denisa Olbojan, Gabriel Dima, Amalia Suruceanu, Ștefan Mușoiu și Maria Maciu a adus florile de primăva în peisajul fascinant al Castelului Muzeu Memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Tematica unei veri autohtone a fost redată prin fotografii realizate chiar în Câmpina, dar și prin peisaje estivale din țară. Și flori, nenumărate flori transpuse pe pânză, în stiluri și tehnici diferite, flori ce au împodobit pereții castelului construit de B. P. Hasdeu în memoria fiicei sale, Iulia. Vara la țară, vara în Deltă, la mare, dar și vara la munte, au compus cromatic un anotimp al artiștilor prahoveni.

Și nu putem să nu amintim însoțirea acestei expoziții, chiar și pentru un crâmpei cât o desprindere de petală, de poziile recitate în cadrul manifestării de numărați poeți, printre care și tânăra și distinsa noastră colaboratoare, poeta Alina Gabriela Danciu, care a recitat din volumul „Introspecțiile Evei”, apărut la Editura Națiunea, și o poeziei dedicată Iuliei Hasdeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*