Ceasurile „prostănacului”…

Preşedintele de-o noapte al românilor a fost chemat să dea cu subsemnatul pentru ca ar fi primit de la primarele Marean Vanghelie, care este acum anchetat, trei ceasuri „ca cadou”. Ne scuzaţi pentru cacofonie, dar este la modă. Filamentul dezbaterilor din România a atins incandescenta odată cu darea în vileag a cadourilor pe care primarul care era, Marean Vanghelie, i le oferea „Prostănacului” (pardon de expresie), lui Mircea Geoană. Acum să nu va supăraţi domnule Geoană, dar ce să facem şi noi dacă Ion Iliescu a slobozit asemenea mândreţe de porecla?

Ei, si că să nu vină cu mâna goală, Mirciuilică a adus şi ceasurile cu el, ceasuri care zice el, n-au sărutat niciodată încheitura mâinii sale, rămânând în cutiile în care i-au fost dăruite.

Prin urmare, Marean Vanghelie i-a dat lui Mircea Geoană trei ceasuri, pe vremea când acesta din urmă îi era şef de partid, şi, băiat galant cu stare şi cu dare de mâna, prinţul Ferentarilor nu s-a uitat la parale. Ei bine, acum, după vreo şapte ani, se dezgroapă mortul şi se întoarce darul asta pe toate feţele. Explicaţiile lui Geoană nu fac altceva decât să-i redea penbilitatea ciclică, că doar îl ştiţi Mirciulică, periodic trebuie să se facă de rahat. Marii analişti ai neamului atât au aşteptat: smulg hălci din penibilitatea lui Geoană, dezbătând aprins traseul cadoului.

Dacă am fi interesaţi de subiect, am putea lansa o rafală de întrebări de genul „Dar ceasurile erau rezistente la apă? S-a gândit domnul Vanghelie că ar trebui să fie rezistente, pentru când mergea Mirciulică la piscină la Vântu? Şi dacă nu erau rezistente la apă, le lasă Geoană pe marginea bazinului? Şi dacă i le şuteau paparazzi puşi să-l urmărească, în timp ce şuşotea cu Vântu?” Ei, vedeţi câte dileme se pot naşte? Totul e să vrei să despici firul şi rahatul cu barda curiozităţii.

În România e o îngrămădeală de legi aberante, se fac abuzuri în neştire, iar dezbaterile se poartă pe marginea ceasurilor date de Vanghelie întâiului păcălici al politicii româneşti. Astea sunt marile probleme ale României: ceasurile lui Geoană. Păi, la aşa preocupări, aşa evoluţie!

One Response to Ceasurile „prostănacului”…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *