Despre trădarea națională…

– cinci ani de când Victor Ponta n-a mai călcat pe la românii din Covasna și Harghita –

Pe 20 martie, s-au împlinit cinci ani de când politicianul Victor Ponta n-a mai călcat pe la ROMÂNII din Covasna și Harghita. Ajuns între timp premier, Ponta a mai fost de câteva ori în zonă, însă doar pentru a se întâlni cu reprezentanții comunității maghiare. Cu românii nu s-a întâlnit.

Ţinutul Secuiesc nu e România pentru că Ţinutul Secuiesc nu există!”  – afirma Victor Ponta în 20 martie 2010 la Toplița în fața adunării organizate de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. Pe atunci Ponta era unul din liderii Opoziției și țintea câștigarea alegerilor din decembrie 2012. Românii din Covasna și Harghita au avut atunci impresia, probabil doar pentru un foarte scurt moment, că Victor Ponta nu va continua politica de abandonare teritorială și administrativă a zonei Covasna-Harghita în favoarea organizațiilor extremiste maghiare, așa cum făcuse în urma sa Emil Boc sau Călin Popescu Tăriceanu.

Între timp Victor Ponta a ajuns Premierul României și a câștigat alegerile din decembrie 2012. În scurt timp se vor implini trei ani de când conduce România din funcția de șef al Guvernului. Și tot între timp s-au împlinit cinci ani de când Victor Ponta nu a mai dat ochii cu românii din Covasna și Harghita.

După ce și-a manifestat ipocrit, întocmai ca Traian Băsescu, patriotismul găunos, Victor Ponta a plecat din zonă și i-a lăsat pe grofii UDMR să facă ce vor ei aici. Să arboreze drapelul Ungariei și steagul secuiesc ilegal peste tot, să nu respecte sentințe judecătorești, să maghiareze tot și pe oricine, să instaleze o administrație fidelă Budapestei, să-i discrimineze sau să-i alunge pe români. Absolută libertate să facă ce vor, asta le-a dat Ponta grofilor din UDMR. Totul sub pretextul unei ”păci interetnice” care să garanteze liniște la București. Evident, totul se face cu abandonarea intereselor și dorințelor românilor din zonă.

Atât de departe a mers slugărnicia lui Victor Ponta față de grofii UDMR încât a schimbat, la cererea UDMR, trei prefecți în Covasna și menține în funcție în Harghita un prefect pe placul UDMR care refuză pur și simplu să aplice legea. Dacă în timpul lui Emil Boc în Covasna și Harghita nu se respecta legea, în tipul lui Victor Ponta în zonă nu se mai respectă nici hotărârile judecătorești definitive. Totul, dar absolut totul, pentru grofii UDMR și pentru comnitatea maghiară din zonă. Nimic, dar absolut nimic pentru românii din zonă, cărora le este lăsată o singură opțiune: să părăsească zona.

Ce-au primit românii din Covasna și Harghita în timpul domniei lui Victor Ponta? Nimic! Absolut nimic! Ba au primit doar umilință și ignorare! Deși e premier de aproape trei ani și îl are alături ca ministu al Apărării pe Mircea Dușa, deputat de Harghita, un trădător sinistru al intereselor românilor din zonă, și pe deputatul de Covasna Horia Grama, și el un gropar al românilor din Covasna, Victor Ponta și PSD n-au găsit de cuvință că românii din zonă merită să primească 5 000 sau 10 000 de lei pentru manifestări culturale. Deși știu care sunt problemele, Victor Ponta, Mircea Dușa și Horia Grama n-au găsit de cuvință să declare Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș un ONG de interes public și să asigure finanțarea unor manifestări culturale. În schimb, ce-au primit grofii UDMR care administrează zonă abandonată administrativ de guvernul condus de Victor Ponta? Bani, funcții, iar bani, vizite, posturi în administrația centrală, și mai mulți bani, rezolvarea tuturor doalențelor, din nou și mai mulți bani și iar bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*