„Cap pătrat” – episcopul iredentismului! (2)

Cum vede Laszlo Tökes Transilvania (în baza datelor din carte). Cap Pătrat vede Transilvania fără români şi a Ungariei, în conformitate cu lupta „ştiinţifică” a iredentiştilor unguri împotriva dreptului românesc în Transilvania. Cartea începe cu o introducere, în care se spune că dacă vrei să înţelegi mai bine situaţia ungurimii: „ia harta ţării tale, taie din ea două treimi şi dă-le unei ţări vecine (neighbouring country). La o asemenea sugestie cititorul anglofon ar fi indignat, ar riposta revoltat. Acesta îi este scopul, să infiltreze cât mai multă duşmănie împotriva României, fiindcă imediat trece la Transilvania, ’’acum parte a României, dar istoric a Ungariei’’, asta după trunchierea şi simplificare istoriei de către LT, după adevărata Historia Mundi e cu totul şi cu totul altfel.

Urmează o notă despre unele oraşe din România: Temesvar a devenit Timişoara, Kolozsvar Cluj Napoca şi Nagyvarad Oradea, susţinând că ’’sunt oraşe construite de unguri, locuite de unguri’’ şi el, LT, ’’nu va folosi denumirile româneşti’’ !! Nu ştiu cum altfel se pot face mai clar anti-românismul lui malign faţă de români şi România ? Poate ne explică Horea Rusu de la Temesvar sau Doina Cornea de la Kolozsvar. Această hotărâre personală reflectă, pe lângă ura făţişă faţă de Statul Român, şi neacceptarea normelor sociale în general, postându-se ca antisocial şi antistatal. Exemplific: în Ontario, provincie a Canadei, există un oraş înfiinţat de colonişti germani la 1800. Cu toate că oraşul a fost dezvoltat de germanii ce erau şi majoritari în el, în 1916 guvernul a hotărât schimbarea vechiului nume Berlin (!) cu Kitchener (!?).

Kitchener scrie pe hărţile canadiene, Kitchener îi spun canadienii. Deci LT şi udemeriştii lui, în obrăznicia lor iredentistă şi agresivă la adresa Statului Român, aduc doar argumentele ce cred că le „dau drepturi istorice ungureşti”, ignorând obligaţiile faţă de ţara în care trăiesc. Plus dezinformare la maximum despre oraşele construite şi locuite de unguri. Exemplific cu Timişoara. Aşezată pe o vatră dacică, pe care mai târziu s-a ridicat o cetate ţărănească de pământ şi lemn de apărare împotriva hoardelor migratoare, este atestată de bizantinologi. Printre care şi ungurul M. Gyoni ce menţionează că în anul 1019 exista şi un centru religios de rit bizantin cu un episcop, deci era o populaţie băştinaşă înainte de a ajunge ungurii aici. În 1241 mongolii o cotropesc Cetatea, după care ungurii o refac din piatră. Adevărat şi începe şirul lung al bătăliilor împotriva otomanilor în expansiune.

În aceste lupte de apărarea Cetăţii sunt sprijiniţi de forţe habsburgice şi de cele ale românilor bănăţeni ce aveau obştiile lor, aici în Banat, conduse de juzi. Cetatea Timişoarei este cucerită de otomani în 1552 şi devine paşalâc turcesc până în 1716. Deci 164 de ani ungurii lui LT nu au construiesc nimic în Cetate. Nici după aceia, fiindcă Banatul a devenit domeniu al coroanei şi camerei imperiale cu capitala la Temeschburgşi a fost reconstruită după planurile arhitecţilor şi constructorilor austrieci, ungurii ca şi românii fiind doar lucrători până la 1867, când prin dualismul imperiului, ungurii ungurizează tot ce au făcut alţii înaintea lor. Tipic la ei. Cât priveşte demografic, după habsburgi în 1851, în Temeschburg locuiau: 8775 de germani, 3807 români, 2346 unguri, 1770 sârbi şi vreo trei mii de alte naţionalităţi.

Dominat de ura anti-românească, la pagina 44, se plânge străinilor că denumirile oraşelor ungureşti au fost scoase de pe hărţile româneşti. Adevărat şi-i amintim că în timpul ocupaţiei horthiste şi denumirile celor mai mici aşezări româneşti au fost ungurizate. Intensificarea dezinformărilor ungureşti cu privire la România câştigă teren în Nord-America, mai ales că atât guvernul românesc cât şi corpul lui diplomatic nu contracareaza cu argumente propaganda iredentistă.

În continuare, LT dă dovadă de gravă absurditate când susţine intrigat că guvernul românesc aduce forţat români în oraşele construite de unguri şi locuite de ei. Chiar aşa, cum îşi permit aşa ceva la ei în ţară, pastore cu cap pătratşi plin şi de segregaţie? Şi în repartizarea absolvenţilor de facultăţi în ordinea mediilor, el vede o exterminare a comunităţii ungureşti pentru că îi amestecă cu valahi.

Exterminarea este un cuvânt foarte puternic înfipt în mintea anglofonilor de pretutindeni de la holocaust încoace. LT & Iredentistic Company distorsioneaza în favoarea propagandei lor termenul. La pag.105 „sistematizarea rurală a celor 8000 de sate” a lui Ceauşescu este prezentată doar ca o exterminare a ungurilor, deşi ştiau că, peste 85 la sută satele ce urmau a fi sistematizate erau româneşti, ceea ce ar însemna că dictatorul comunist extermina şi ţăranii români.

Continua dezinformare şi manipulare cu exterminarea ungurimii în România a lui Cap Pătrat, cum l-au numit fraţii şi surorile lui, datorită observaţiei morfologice corecte la vremea aceia, după publicarea acestei cărţi reiese clar şi componentele paranormale ale personalităţi, ale gândirii lui pătrate. Anglofonii care au citit această propagandă iredentistă sunt liberi să vină în România şi se vor convinge că pe lângă drepturile constituţionale ale tuturor cetăţenilor, există şi drepturile eticilor ce le asigură libertatea limbii, culturii şi confesiunei. Singurul drept pe care nu-l au ungurii din România este asupra Transilvaniei şi acesta după Tratatul de la Trianon 1920, de la Paris 1947. Dupa angajamentele si semnăturile luate Budapesta pentru a intra Uniunea Europeană. La care se adauga semnaturile Ungariei la tratatele de la Nisa din 2004 si Lisabona din 2009. Vremea dupicitatilor a trecut, e timpul concordiei, nu al iredentismului şi segregaţiei.

Laszlo Tökes & Hungarian Iredentist Company

Pe prima copertă, cea din faţă a cărţii, autor este numai Laszlo Tokes (scris fără puncte deasupra unor litere, cum pretinde insistent românilor). Deschizând cartea descoperim şi un coautor, David Porter, care printr-un acknowledgments (aviz de recunoştinţe, de mulţumiri!) pe două pagini, practic ne prezintă listă celor de la „Hungarian Iredentist Company” ce au contribuit (financiar) şi au trudit (iredentistic) să-l facă pe Cap Pătrat erou şi port-drapelul al Ungariei Mari în lume. Companie înfiinţată după Trianon, cu îndârjită activitate împotriva vecinilor Ungariei, învechită şi depăşită după evenimentele din 1989 şi odată cu accesul în Uniunea Europeană, a rămas totuşi, gata oricând, să sprijine din răsputeri orice anacronic iredentist. Acum a fost rândul lui Cap Pătrat.

Înşir lista pentru români, pentru a vedea cum se ajută ungurii între ei şi în minciuni, falsuri istorice, dezinformări propagandistice, iar noi, românii, nu suntem în stare să fim uniţi naţional, să ne apăram drepturile istorice de popor prioritar. Iată recunoştinţele şi mulţumirile lui David Porter, coautorul cărţii:

La Viena: Cristoph şi Lili Steuree – interes şi sprijin.

La Budapesta: Dora Bernhardt – l-a invitat în Ungaria

Balint Bessenvev – generos şi ospitalier

Dezso Abraham – mizericordie şi generozitate

Istvan Ceczy – l-a condus mii de km în Ungaria şi RO.

La Debrecen: Personalului Dioceziei Bisericii Reformate!

La Oradea: Attila Vers-Kovacs – ospitalitate şi informaţii

Rev. Sandor Fazakas, secretarul episcopului Cap Pătrat

La Timişoara: Enoriaşilor Bisericii Ungureşti Reformate.

La Cluj Napoca: Prof. Tamas Juhasz – ospitalitate şi interviu.

Recitind această listă, am mai multe păreri. Într-un fel, mă uimeşte cum cei înşiraţi de David Porter au cooperat determinaţi să definitiveze o producţie iredentista colectivă, cum au clocit o carte atât de proastă din toate punctele de vedere! Bizar cum atâţia oameni la un loc, nu şi-au dat seama, că scriind şiruri şi şiruri de falsuri, de abateri şi trunchieri de la adevărul istoric şi social, de denigrări şi improvizări artificiale şi tendenţioase la adresa românilor, a României îşi fac un mare rău în timp, că se auto discreditează în faţa adevărului istoric consemnat şi documentat de istorici şi oameni de cultură.

Cum nu le-a fost jenă, ruşine, faţă de românii transilvăneni, după cât rău le-au făcut şi care nu pot fi induşi în eroare ca nord-americanii, de un cap pătrat şi de o companie iredentistă anacronică! Execrabilă părere despre David Porter, ce s-a abătut vădit de normele civilizate, corecte de publicarea unei realităţi istorico-sociale numai după o informare cuprinzătoare, diversificată. Şi a fost în România, dar numai pentru palincă, gulaş si sovinism unsuros. Nici un cuvânt despre drepturile şi libertăţile ungurilor în Ardeal.

Recomand această carte supra toleranţilor români din Timişoara şi Cluj, din Alianţa Civică şi Convenţia Democratică, în ideea că   poate ingratitudinea şi inimiciţia lui Laszlo Tökes să-i trezească la realitate! O recomand şi ungurilor transilvăneni, să ştie ce ticălos îi reprezintă în lume şi să nu uite înţeleptul lor proverb: Minciuna e prinsă şi de un câine şchiop!

Un răspuns la “„Cap pătrat” – episcopul iredentismului! (2)”

  1. mosu spune:

    Clasa politica,guvernul ,presedintia ,oengeurile finantate din afara tarii sunt mai anti romanesti decat popa tokes.El numai arunca venin pe cand susnumitii pe langa tinerea la san a viperilor anti romanesti au contribuit cu mult elan la jefuirea si instrainarea averii Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*