Drum bun către pușcărie, dragilor!

Dincolo de aparenţe, de poveşti împodobite şi oameni cu păreri diverse este doar o cumplită faţă a României. Filmul ultimelor zile cuprinde faţa neştiută a controversatei clase politice, care s-a dovedit a fi o haită de hiene, care ne fură până şi dumicatul de la gură. Putem să deducem din asta că trăim al dracu’ de bine!

Din tevatura ultimelor săptămâni se poate concluziona că poporul român a devenit spectator, fără voia sa, al unui film care a cuprins toate genurile. O poveste despre sărăcie, un ex-preşedinte, o femeie frumoasă, un general, o turmă de politicieni corupţi, un stoc întreg de dosare penale, o haită de turnători plus o elită de ipocriţi lipsiţi de profesionalism. Altceva? Teama şi ura unui popor lihnit.

Ultimul trend în materie de politicieni corupţi este Elena Udrea. Politicianul care a reuşit să aducă audienţe record televiziunilor de ştiri în ultimele zile. După ce ani de-a rândul a fost mai mult subiectul tabloidelor, brusc a devenit cel mai mediatizat subiect. Românii se uită cu gura căscată la micul ecran unde se vorbeşte despre cât de mult a putut să fure doamna Udrea şi plângerile că nimeni nu o ia în serios, că toată lumea conspiră pentru a o reduce la tăcere.

Mulţi se întreba cui se datorează această explozie de legalitate care face din DNA actorul principal al scenei, în special politice. Traian Băsescu vrea să ne convingă că lui. El ar fi acela care a încurajat justiţia să-şi manifeste independenţa. Chiar dacă această independenţă a avut efecte punitive asupra categoriei de politicieni care i-a fost alături în acest deceniu şi s-ar putea întoarce asupra lui însuşi. Pentru că fostul preşedinte făcea şi el parte dintre cei care au încredere în justiţie până la momentul în care această se îndreaptă împotriva lor.

Eu, unul, nu cred că meritele lui Traian Băsescu sunt atât de mari pe cât îşi închipuie dansul. Cred, mai degrabă, că este un proces obiectiv, care rezultă din anii de criză profundă care au însoţit drumul nostru întortocheat spre democraţie şi care au dus la această veritabilă implozie. Cu sau fără Traian Băsescu acest lucru s-ar fi întâmplat mai devreme sau mai târziu. Cu certitudine însă, ceea ce s-a întâmplat în Roamnia în timpul mandatelor lui Traian Băsescu a accelerat acest proces.

Revenind la Elena Udrea, pot să spun că sunt convins că va sfârşi destul de rău, fiind abia un început de zgâmăială, mulţi fiind cei pe care îi va trage după ea. Dar sunt tare curios cum se va comporta Nuţi în puşcărie? Sunt tare îngrozit pentru ea şi pentru aerele sale. Dar ce-o să facă Băsescu? Se va duce după ea? Foarte probabil! Doar el a fost beneficiarul final al şpgilor miniştrilor, probele fiind de 1000 de ori mai clare decât în cazul Năstase. Aşa că. drum bun către bulău, dragilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*