Asemănări…

În politică, politicienii puternici sau regii au avut întotdeauna mari slăbiciuni faţă de femei fatale care le-au marcat destinul şi istoria ţării. În ţară noastră, odată ce preşedintele nu mai e la comanda serviciilor secrete pot apărea dosare de corupţie ale fostului regim şi să se developeze slăbiciunile sentimentale ale preşedintelui înainte ca acesta să pună în pericol siguranţă naţională şi ţara de dragul unei femei. Cred că e un mare noroc că România este repubilică! Dacă era regat cu un Rege precum Carol al II-lea, presedintele şi-ar fi aparat iubita ca în 1940 cu preţul pierderii hotarelor, coroanei şi a ţării.

În tot mandatul de zece ani a lui Traian Băsescu, frumoasa blondă din Pleşcoi a fost eminenţa cenuşie a regimului portocaliu, cea care împărţea favoruri guvernamentale şi biletele roz în urmă concluziilor la întâlnirile nocturne de la Vila Lac 3. Oarecum, destinul Elenei Udrea seamănă cu cel al Elenei Lupescu, amanta Regelui Carol al II-lea.

În ciuda clasei politice, a guvernului Iuliu Maniu în funcţie, Carol al II-lea şi-a adus amanta în ţară în 1930. Maniu a demisionat, iar Carol al II-lea şi-a impus metresa în toate afacerile statului. Dragostea Regelui era atât de mare pentru Duduia, încât şi-a alungat soţia oficială şi şi-a pereclitat coroana. Zece ani Elena Lupescu a făcut şi desfăcut guverne şi afaceri, având cam acelaşi rol pe care l-a jucat şi Elena Udrea tot un deceniu în mandatul preşedintelui Băsescu.

În 1940, Carol al II-lea, sub influenţa nefastă a amantei şi-a pierdut tronul şi ţara. Elena Lupescu devenise o regina neîncoronată a României spre disperarea forţelor democratice conduse de Maniu şi a celor naţionaliste în frunte cu Zelea Codreanu. Pentru a nu mai fi criticată Duduia, Carol al II-lea a ordonat asasinarea şefului Mişcării Legionare şi a lui Maniu, care era perceput ca un simbol al României Mari şi a aplicat planul uciderii lui Codreanu sub masca fugii de sub escortă. Ca să se termine cu dictatura desfrâului Elenei Lupescu în ţară a trebuit declanşată în septembrie 1940 o revoluţie naţională condusă de legionari şi ţărănişti. Pentru o femeie Carol al II-lea a pierdut coroana şi ţara.

În ultimele luni de mandat aflăm că Traian Băsescu s-a certat cu generalul Coldea şi serviciile secrete pentru că se strângea latul informativ în jurul pupilei sale, Elena Udrea. A două zi, de când Băsescu nu a mai fost preşedinte, deci comandant suprem şi al butoanelor serviciilor secrete, Coldea şi generalii SRI s-au aruncat cu tot arsenalul greu pentru a deconspira afacerile şi şpăgile Elenei Udrea. Traian Băsescu a tăcut asurzitor o luna, nefiresc pentru el, ca să o apere apoi palid la Congresul PMP pe favorita sa care în urmă votului din comisia juridică are uşa puşcăriei deschisă. Sunt asemănări între Elena Udrea şi Elena Lupescu?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*