Companiile austriece „măcelăresc” pădurile româneşti, poliţia arestează doar ţărani cu o căruţă de lemne

În problema tăierilor ilegale şi a jafului organizat din pădurile României organele statului nu fac nimic. DNA şi Poliţia Română se bat în comunicate când arestează un ţăran cu o căruţă de lemn furat sau un Aro vechi cu o remorcă de buşteni de pe marginea drumurilor forestiere, dar bravii noştri anchetatori nu mişcă un deget când e vorba de companiile austriece care rad pădurile Ţării Româneşti în valoare de un miliard de euro pe an. Lăcomia patronilor austrieci nu mai are limite. Schweighofer, Kronospan şi Egger, companii austriece de prelucrare a lemnului, au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 1 mld. euro, dublă comparativ cu 2009. Schweighofer, Kronospan şi Egger, companii austriece care controlează prelucrarea lemnului din România, au ajuns în 2014 la afaceri cumulate de 1 mld. euro din vânzarea de cherestea şi alte produse din lemn, din care mai bine de jumătate merge la export. Producţia de cherestea în 2014 a fost de circa 5 milioane de metri cubi, faţă de 1,4 mil. metri cubi în 2000. Schweighofer a avut o cifră de afaceri de 470 mil. euro şi un profit de aproape 100 mil. euro anul trecut, rulajul Kronospan Sebeş este de aproximativ un sfert de miliard de euro cu pierderi de 0,3 mil. euro (în 2012), iar Egger a făcut anul trecut afaceri de 209 mil. euro cu un profit de 14 mil. euro (în 2013).

Companiile austriece au început asaltul asupra Parcului Naţional Retezat, singura zonă cu pădure virgină din Europa. Publicaţia „Jurnalul Românesc” de la Viena a demascat afacerile companiei Schweighofer în legătură cu lemnul prelucrat şi vândut ca material bio în Obi Baumarkt. Nu înţeleg de ce autorităţile statului român nu intervin pentru stoparea „măcelăririi” fondului forestier românesc de către companiile austrice. Din informaţiile noastre vă dezvăluim că lunar lideri politici din preajma UDMR vin la Viena şi ridică valize cu banii cash pentru favorizarea exploatării lemnului din Harghita şi Covasna. De astfel de acte de corupţie ce se ridică la miliarde de euro DNA şi Parchetul, care se comportă slugarnic intereselor SUA şi Bruxellului în România, nu mişcă un deget să aplice legea. Pentru ofiţerii DNA e importantă numai arestarea plevuştii sau a oamenilor de afaceri români, Doamne Fereşte să supere „Marele Licurici” şi să aresteze un mahăr al unei mari companii străine care ne fură din 1990 încoace.

Sper că ultima petiţie către premierul Victor Ponta va sensibiliza autorităţile române, care închid opchii la defrişarea pădurilor din Parcul Naţional Retezat. “Am aflat că lemul din Retezat a ajuns la fabrica Schweighofer unde a devenit un banal material pentru șeminee; brichete și peleți care se vând prin supermarketuri, benzinarii și magazine de bricolaj din Europa de Vest. Vă rog să vă amintiți că în anul 2011 s-a tăiat illegal în acea parte din Retzat și la intervenția ministrului mediului cu susținerea Academiei Române și a Consiliului Ștințific al Parcului s-a decis stoparea tăierilor și ridicarea zonei la rang de protecție integrală. Inainte de a-și termina mandatul, în februarie 2014, dooamna ministru Lucia Varga a semnat o derogare care a permis reînceperea tăierilor în Retezat. Trebuie decis o dată și pentru totdeauna ca Retezatul, simbolul naturii sălbatice din Europa, să fie protejat integral și strict, iar zona tampon să fie instaurată în jurul acestuia în afara limitelor parcului”.

E vremea ca românii să nu se mai lase păcăliţi de propaganda „justiţiei independente”, care se aplică doar „hoţilor” români, ci să se organizeze şi să facă presiune asupra DNA şi Parchetul General pentru a se ocupa de marea corupţie internaţională, adică ilegalităţile şi tunurile date de şefii marilor companii străine care au pus la propriu pădurile din România pe… butuci.

4 răspunsuri la “Companiile austriece „măcelăresc” pădurile româneşti, poliţia arestează doar ţărani cu o căruţă de lemne”

 1. Flavius spune:

  Da, autoritatile isi fac treaba, si dupa cum vedeti, toti gateristii, carutasii si toti lucratorii la negru sunt sactionati. De ce nu sunt sanctionate si companiile astea mari? Pentru ca lucreaza legal. Ori daca sunt abateri, cu siguranta o incaseaza. Insa la volumul la care lucreaza ei, nu vor abateri, vor legalitate!!! Oameni buni, wake-up!
  Dar hai sa gandim altfel situatia asta cu Retezatul (si mai vedeti ca mai sunt niste situatii pe care Agent Green le abordeaza acum). Nu o sa dezbat aici modul de administrare a parcurilor nationale si zonarea lor ca nu se prinde toata lumea. Hai sa o privim la un nivel mai inalt. Ipoteza: daca o faci cu frumuselul, cu lobby-ul, cu rugaminti, in tara asta nu se schimba nimic la legislatie. Cum poti totusi sa faci o schimbare? Prin scandalizare, prin isterie nationala, prin aprinderea maselor si prin manipulare prin media – totul prin mana unui ONG (ca doar astia nu au nici un interes de profit… nu nuuuu…ia vedeti cum Agent Green are acuma pe site-ul lor optiune de a sprijini financiar activitatea ONG-ului).
  Concluzie: asta e o manevra pusa la cale de mai multe entitati, doar ca sa se schimbe ceva la legislatie.
  Restul e can-can si presa plina de editorialisti si ONG-isti fara cunostinte de silvicultura.

 2. mosu spune:

  sunt ceva necunoscute privind austriecii.cine ii in spatele lor?bancile au fost devalizate si au ajuns majoritar la zisi austrieci.
  petrolul si ce tine de el a fost devalizat si a ajuns la zisi austrieci-nu credeti ca -i suspect faptul ca sotia lui ala are renta de 7000 de euro pe luna si a fost pus si consilier la sef,sau poate el ii seful la presedinte-mai stii.
  padurile sunt devalizate si ajung la zisi austrieci.
  parerea mea-Romania este condusa de o entitate din afara statului-din aceasta cauza aresteaza pe individul care sustrage o caruta de lemne si nu-l vede pe cel care sustrage 1 milion de metri cubi de lemn-cam 500 de mii de carute..a doua parere-cred ca fortele raului au acaparat puterea in spatiul care a fost Tara Romanilor.

 3. JE spune:

  Acum un secol „Fischerland”-ul avea 80 de comune, si a iesit ceva galceava prin una in care oamenii erau mai „Flamanzi”. Un secol mai tarziu „Fischerland”-ul a cuprins toata tara. Desi in toata tara sunt „Flamanzi”, galceava nu mai iese nicaierea, pentru ca toti au burta plina. E un paradox!

  https://bisericasecreta.wordpress.com/2007/08/27/rascoala-taranilor/
  http://foaienationala.ro/1907rascoala-sau-complot.html

 4. Cugetatoru' spune:

  Culmea, dar pe cine se aresteze astia daca nu pe aia ( care nu se pot apara…nu fizic, ci cu banii). Cand , de la ceilalti ei isi castiga traiul. Numai ca, padurea nu e a gaborilor, padurarilor, politicinielor ci a oamenilor ( omul de rand daca are nevoie de lemne pt. foc ar trebui sa i se ofera).

  El, daca merge in padura sa-si aduca lemne pt. uzul personal ( foarte bine…numai sa planteze in locul unui copac taiat, altul), in timp ce ceilalti… care duc lemnnul romanesc pe alte continente sau in alte tari trebuie opriti).

  Nepermis celor care exporta resursele poporului/tarii in folosul strainilor ( in timp ce romanul nu mai are ce pune pe foc iar daca are curaj se mearga in padure isi risca pielea, intr-un fel).

  Se poate face multe intr-o tara cu oameni hotarati si cu tarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*