Un sobar pentru dârdâiala puterii!

Nu spune nimeni că Sobaru a fost pus să se dea cu numeroasele ulcele ciobite pe care le are în cap de gardul guvernului… Dar nici nu putem ignora posibilitatea să fi fost manipulat pentru a mai elibera un puseu revoluționar cu icter antisistem. Pentru că, vrem nu vrem, un lucru trebuie să-l recunoaștem: de câte ori Sobaru și-a manifestat atitudinea antisistem, s-a întâmplat ceva rău și pentru țară.

Evident, poate fi o sinistră coincidență, în care funinginea adevăratei fețe a „socialiștilor” să ne fi căzut nouă în cap. Asta dacă ignorăm declarațiile sfârâitoare ale grupării Ponta-Grivco (din vremea în care Grivco avea și gard, și sediu și patron spiritual!), coaliție care susținea sus și tare că acțiunea lui A. Sobaru, de a se fi aruncat în cap în plenul Parlamentul României, a fost „scânteia” care a determinat consttuirea USL. Or, iată, că la oarece distanță, chiar putem spune că USL a fost o pacoste pentru România…

Acum, într-o repetabilă povară, lucrurile capătă un contur similar. Numai că, post factum intrării lui Sobaru într-o barieră de acces (și nu în poarta centrală unde i s-ar fi făcut țăndări toate „oalele”!), puterea postUSL, dar încă Grivco (și grivei pentru patronul spiritual ajuns între timp la pușcărie, la orele de lucru cu roată și lut!) nu mai au nevoie de crearea unui paravan pentru faptele lor. Ci de un paravan în sine! De o blocadă pentru furia românilor ce va irumpe după alegeri, o dată cu noile taxe și impozite de compensare a desfrâului electoral al puterii din acest an.

Și este o de o stranie coicidență felul în care „pretorienii” guvernului s-au mișcat după ce au stat spectatorii la derapajul bătrânei „Dacii” care a intrat ca un berbec în gardul Palatului Victoria (or, oare de ce în toți acești ani, A. Sobaru nu a dat cu „Dacia” lui, simbol, în gardul lui Traian, câțiva kilometri mai la deal?!).

La rampă au ieșit feluriți analiști și supraanaliști să ne vorbească și să ne convingă despre slaba securizare a Guvernului. Despre necesitatea revizuirii felului de organizare a dispozitivulelor de apărare, exterior (Jandarmeria), interior (SPP) dar și antiterorist (SRI). Că dacă Sobaru avea o mitralieră? Dacă avea și grenade? Sau poate avea un telefon mobil cu o cartelă preplătită, pe care nu a mai putut-o securiza SRI prin legea „Big Brother”, respinsă recent de către Curtea Constituțională!

Atâția de „dacă” și „dacă”, numai nimeriți pentru a constitui cărămizile argumentării necesității clădirii unor noi „ziduri” de protecție a Guvernului. Și mai au să declare, că tot se plimbă delegațiile oficiale chineze pe aici, un „oraș interzis”. Să-i pună un alt gard exterior, unul adevărat, faronic (eventual pot să ia ce dărâmă Zgonea – dacă mai dărâmă și asta!, din gardul zdravăn al Parlamantului), să restricționeze traficul în zonă, să facă un adevărat bulevard al Primăverii (al noii „Primăveri” – cartier nomenclaturist) și, eventual, să aplice și un sistem de bruiaj zonal al telefoanelor. Ori, mai bine, un sistem (justificat, nu-i așa?) pentru ascultarea/supravegherea tuturor celor care intră, „preplătiți” ori nu, prin zona cetății guvernamentale. Pentru că la asta se pricep cel mai bine „socialiștii” lui Ponta: să închidă instituțiile, orașele, poate și țara…

Și ar trebui să luăm bine aminte la ce spunea mai agârț Băselu’: democrația costă!. Dar, cu o mică adnotare: în socialismul baronizat costă impresia de democrație pe care o vor mai lăsa „zburdalnică”. Nu democrația în sine. Căci doar impresia va mai rămâne „la liber”…

Poate că deja am uitat, dar felul în care puterea a restricționat recent un oraș întreg, capitală europeană!, pentru a permite delegațiilor „oamenilor muncii” (politice!), de la orașe și sate, de pe tot cuprinsul țării, să vină la noua Arenă Națională a megalomaniei, ar trebui să ne dea bine de gândit.

Iar analiștii „băsiști” (și ăștia destul de „feluriți”!) care reproșează puterii socialiste contemporane (!) că nu fraternizează și acum cu Sobaru pentru că nu le mai este de folos, greșesc fundamental! Păi’, o putere care se folosește și de morți, la… vot, adevăratele schelete politice la purtător de candidat, nu scheletele din debaraua oricărui partid mai răsărit, cum să nu speculeze momentul pentru a justifica încă un gard între putere și țară?!

Lasă un răspuns