Suspendarea roz…

Sindromul Grivco al suspendării pare cu mult mai important decât starea națiunii în prag de campanie electorală. Și chiar dacă unul a ajuns deja, din filă în filă, din calendarul suspendării în afisul varanilor cu AMR de la Jilva, supa este totuși reîncălzită. Repusă pe „șaua” națiunii de către neprezidențiabilul Tăriceanu.

Or, acum una din două: fie, nomenclatura Republicii „PSD&Acoliții” nu are certitudinea trecerii votului obligatoriu, pentru a umple secțiile, și atunci încearcă să creze o momeală pentru încolonarea electoratului la vot, fie aceasta chiar se teme că Băsescu ar putea jindui la prelungirea de drept a mandatului cu perioada de glorie a garajului electoral.

Ceea ce ar fi cu adevărat inedit! Să avem parte de o suspendare menită, nu pentru înlăturarea marinarului de la timonă măcar cu o zi înaintea de încheierea mandatului (să se poată lăuda Viorel Ponta în fața națiunii că și-a ținut promisiunea de a-l fi „alungat” pe „brutar”; ce mai contează că în ceasul al 12 lea, trecute?!), ci, măcar, să nu mai poată sta și eventuala perioadă „de drept” pe care CCR i-ar putea acorda-o la o adică.

Reinserarea temei suspendării poate reprezenta însă și o formulă electorală prin care candidatul V.V. Ponta să-și învârtă discursurile, sterpe și prezvizibile, în același magiun al marotelor lui cu Train Băsescu (și este interesant că Ponta nu apelează și la cealaltă marotă-frustare a lui, Elena Udrea; pe care o păstrează pesemne pentru pentru turul al doilea!).

Prin urmare, ca „om politic cu experiență” (poate în mariaje și cai putere!), C.P. Tăriceanu a avansat „calendarul suspendării lui Traian Băsescu”, în așa fel încât Referendumul să aibă loc chiar în ziua primului tur al alegerilor prezidențiabile. (deși, mai bine avansa un proiect de lege prin care, de acum înainte, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, să fie organizată, aniversar, câte o suspendare a lui Traian Băsescu din functia de ex-președinte!).

Iar Călin din file o scapă pe direct în comunicatul lui „oficial”, cu tot cu adnotările de pe manșeta ciornei roz, clamând că șansa „coincidenței datei primului tur al alegerilor prezidențiale cu Referendumul de demitere al Președintelui României va crea premize favorabile îndeplinirii cvorumului legal”. Deși, dacă nomenclatura Republicii PSD ar cupla alegerile cu acțiuni de măsurarea gratuită a tensiunii și glicemiei, ar avea un cvorum mai mare decât cel asigurat de un referendum care mai și costă!

Scopul în sine al acțiunii de suspendare nu îl reprezintă dară referendumul în sine, ci mobilizarea electoratului îspre secții. Adevăr care a scăpat probabil la ultima citire a notei către țară a non-prezidențiabilului C.P. Tăriceanu, ultimul cap limpede al „republicii” (lor!), în speță „guzganul rozaliu”, cerber al penelor de cauciuc din interiorul Republicii PSD, fiind plecat la DNA!

Dar Tăriceanu are și scopul lui personal… Căci, o eventuală suspendare a marinarului ar fi și singura șansă pentru șeful Senatului de a îmbrăca și el haina de președinte. Fie și pe cea de președinte interimar. Pentru că președinte ales nu ar avea cum să fie, ba, nici măcar cu postura de mândru candidat nu se mai poate lăuda în fața fostelor neveste, din cauza unor probleme juirdice, partidulețul „eco” de balcon neputând să-i susțină candidatura (iar ca independent, Tăriceanu ar strange poate 200 000 de bilețele roz, dar nu semnături!).

Pe de altă parte, dacă Tăriceanu ar ajunge cumva președinte interimar, Republica PSD&Acoliții” ar putea obține repetarea, zilnică, de la un cap la altul al interimatului, a celebrei „marți negre”, în care să fie promulgate toate legile „negre”.

Dar până… departe mai e destul! Și nici pe mâna lui Moliceanu-hârtie-roz nu se poate baza prea mult „republica” (lor!). Căci, niciodată nu poți știi pe ce parte se trezește acesta dimineața: republican sau monarhist?!

De aceea, Republica PSD trebuie să meargă, vorba târgului, „la rupere”. Căci nu are de ales: fie la putere, fie la pușcărie. Iar în locul „calendarului de suspendare” a lui Traian Băsescu, ar putea răsfoi calendarul pesedizării și „a-acolizării” Jilavei și Rahovei! Singurele „secții” unde s-ar putea face, într-adevăr, coadă la „vot”. La desemnarea șefilor de celulă…

Un răspuns la “Suspendarea roz…”

  1. Viorel spune:

    Noi, cetatenii de rand, traim de fapt in Republica Politicii Mafiote….
    Ce importanta are PSD, PNL, PDL, PC, PRM….etc, etc… când toti sunt la fel, când toti duc o politica dictatoriala de asuprire si jaf national, de distrugerea valorilor romanesti, a libertatilor si a istoriei tarii????????
    Exista doar un singur adevar…25 de ani de umilire, de asuprire a cetateanului si de inavutire a tuturor oligarilor de partide, indiferent de nume si de culoare, toti au fost impotriva nastra….!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*