„Ice Bucket”… Noua găleată electorală!

În loc să-și toarne găleata cu apă rece și gheață pe scăfârlie, mai bine și-ar băga picioarele în ea… Și este valabil pentru toți politicienii! Dar mai ales pentru segmentul de dreapta care a început să o ia pe arătură copiind politic un mesaj umanitar. Căci, în loc să presteze pe post de opoziție, „dreapta” face orice altceva.

Printre primii pe lista politică „Ice Bucket” de România s-a numărat și micul Boc. Care, surprinzător, chiar a avut curajul să-și toarne o găleta în cap deși nu candidează pe nicăieri. Și ce ar fi fost dacă ar fi făcut acest gest acum câțiva ani?! Ar fi fost o coadă de 23 de milioane de români voluntari care să-l ajute! În fine, cu o întârzire de câțiva ani, Boc și-a turnat apă cu gheață pe cap… E drept, nu o găleată, cum fac alții, ci o gălețică, dar adevărul e că pentru el ar fi fost de ajuns și o linguriță mai mare să-l înmoaie.

Și a făcut acest gest pentru a da ștafeta „responsabilizării” mai departe. Pe linie politică, poate chiar de partid dacă mai simpatizează mult cu „desemnata” PMP-ului la prezidențiale (iar ordonanța lui Ponta, vizând migrarea oficială a primarilor fără a-și pierde mandatul, s-ar putea să fie și lui de folos, spre necazul lui Vasile Blaga!). Așadar, Emil i-a creat Elenei din „Troiceni” ocazia de a-și asuma o provocare „responsabilă”. Și nu pentru că regula nescrisă e aceea de a-ți pune sloiuri în cap ca răspuns la „provocarea” cuiva, ci pentru că, în cazul ei, dacă ar fi făcut gestul de… capul ei, ar fi fost rapid taxată ca bravadă de parașutistă. Apoi, momentul trebuie exploatat, prin colectarea cât mai multor solicitanți care să ceară săvârșirea faptei.

Următoarea pe listă, deși neprovocată direct la găleata cu gheață, s-a anunțat Monica Macovei. Vorba aceea, după ce a tot aruncat cu laturi asupra României, era momentul să-și toarne și ea ceva în cap, nu?!

De fapt, ca un procuror care se respectă, nici nu a așteptat să fie „provocată” (oricum, cine ar fi avut curaj să o facă?!), ci s-a „autosesizat” în înfăptuire. În plus, dacă ar fi așteptat să fie carecumva provocată, ar fi trebuit să respecte regulile jocului și să-și toarne și ea în cap măcar o gălețică „model Boc”. Așa, a luat inițiativa și s-a jucat de-a procurorul într-un bol cu apă. Unde, în loc de rățuște de plastic a pus câteva fotografii, le-a turnat apă cu gheață „în cap” (păi’, cine știe mai bine ca ea să „toarne”?!) și și-a făcut numărul. Mesajul, subtil până la isterie, fiind acela de a aminti națiunii votante câți infractori de seamă a băgat ea la apă: Voiculescu, Năstase, Vântu, Copos…

Dar, cine se joacă la gălețică, în fine, bol, are idei pe măsură, prima femeie candidat la președinție din acest sezon (asta ca să o să necăjim pe Elena!) anunțând ca prim proiect răsunător pentru țară, dacă ajunge șefă de stat, nu o măsură pentru popor, ci o inițiativă pentru clasa politică.

Adică, înainte de a apăra interesele poporului, înainte de a ne asigura, ca eventual președinte, că se va ocupa de nevoile noastre, că va lupta pentru apărarea valorilor românilor, a demnității naționale, a respectării istoriei, ea întinde o mână celor ce nu au putut să presteze ca politicieni „oficiali” pentru că nu au avut… partid. Și pentru că, înainte de conturarea perspectivelor economice, de asigurare măcar a subzistenței, românul mânâncă, nu-i așa?!, politică pe pâine, Monica Macovei și-a propus ca țintă primordială schimbarea… legii partidelor. Dar nu pentru a responsabiliza clasa politică a țării, ci pentru a facilita înființarea de partide cu două-trei semnături. Că nu avea țara asta destul circ politic… Ba, procurorul-candidat ne asigură că ar fi dispus să convoace chiar și un referendum naționalpentru a se înfiinţa partide cu trei membri fondatori. Păi ce, referendumurile sunt pentru problemele esențiale ale țării?!

De aceea, înainte de a mai trece asemenea „proiecte” pentru țară în programul de candidat, poate chiar ar trebui să apeleze la gheață. Dar nu „cuburi”…

P.S.:

E drept, Monica Macovei este singura care a și spus răspicat „ACCEPT provocarea!” (deși nu o provocase nimeni), asigurându-și voturile electoratului LGBT! Ceea ce i-ar putea folosi, chiar dacă, în turul întâi, singurele confruntări vor fi între candidații „unici” ai dreptei, acum și între cele două femei-candidat care și-au aruncat una alteia mănușa pe modelul „Întărâte-le, drace!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*