Asta chiar le întrece pe toate! România, singura țară din lume guvernată de un ONG?!

România este guvernată de o organizație non-guvernamentală (ONG). Și nu de ieri, de azi, ci de aproape 25 de ani. Am auzit de țări guvernate de partide politice sau de dictatori, dar nu am auzit de țări guvernate de asociații non-guvernamentale. Ceea ce nu au reușit mari democrații occidentale ca Franța, Germania, Austria sau SUA, ca să dau doar câteva exemple, a reușit România: să încredințeze guvernarea țării unui ONG. Dacă până acum lucrurile erau într-o ceață care convenea mai marilor zilei, acum totul este cât se poate de clar, scris într-un document oficial al Prefecturii Harghita, sub semnătura reprezentantului Guvernului Victor Ponta, prefectul Petres Sandor.

Răspunzând unei solicitări a subsemnatului, prefectul Petres Sandor mi-a comunicat faptul că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este scutită de la obligativitatea arborării drapelului României pe sediile sale pentru că UDMR nu este un partid politic, ci un ONG. Un ONG care încasează anual milioane de euro de la Guvernul României. Un ONG care controlează politic consilii județene, zeci de primării din România și are reprezentanți, numiți politic, în toate structurile de stat de la nivel central. Un ONG care este și parte a societății civile și partid politic în același timp.

Dacă câteva zeci de români se asociază și fac un ONG ei nu pot participa la alegeri pentru că la alegeri participă partidele politice. În schimb, dacă câteva zeci de cetățeni români de etnie maghiară fac un ONG, ei pot participa la alegeri pentru că sunt maghiari și minoritari în România. O dublă măsură aplicată de 25 de ani în România în dauna majorității cetățenilor României. O dublă măsură toxică pentru democrația românească.

Este evident că lucrurile nu mai pot continua așa. Situația UDMR nu mai poate fi tolerată la nesfârșit. UDMR trebuie ajutată să își asume până la capăt statutul ei și scoasă din politica românească, pe care o otrăvește constant cu politica sa revizionistă și antiromânească. UDMR trebuie ajutată să activeze conform propriului ei statut, adică în sfera civilă, nu la guvernarea României.

3 răspunsuri la “Asta chiar le întrece pe toate! România, singura țară din lume guvernată de un ONG?!”

 1. mosu spune:

  in Romania totul ii posibil,atat timp, cat legile sunt facute de hoti si prescurile de curve.politicienii fara deosebire de etnie si culoare politica sunt asa imbarligati in afaceri. ca al-,qaida de ar fi in locul udemereului, tot ar fi acceptat la marele jaf

 2. Viorel spune:

  Asta-i tara, unde noi cetatenii, toleram toate aceste fapte, ale unor infractori de drept comun care ne si conduc cu girul nostru….manipulati si stransi tinuti in lesa sistemului politic actual…!!!!!
  Asta-i tara unde noi majoritarii suntem umiliti la noi acasa, de catree orice gunoi si unde suntem oprimati….
  Pana si sclavii Spartani au reusit sa iasa din sclavia si umilinta dictaturii de la Roma, dandu-ne o lectie de istorie vie,…….de eliberare dintr-un sistem dictatorial al Partidelor Politice…Totul e sa ne si dorim acest lucru!!!

 3. Incredibil dar adevărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*