Victor Ponta a şi-a tras vicepremier corupt, un promotor pentru segregarea etnică şi apartheid

Tragedia României pare fără sfârşit. Guvernanţii şi clasa politică oferă zilnic dovezi că sunt marionetele docile a unor puteri străine, care au transformat ţara noastră într-o subcolonie. Noua cireaşă de pe coliva românismului din Ardeal ne-a oferit-o premierul Victor Ponta care a mai făcut o concesie corupţiei de stat, extremismului şi separatismului maghiar din Transilvania, numind-o pe Rozalia Biro, senator de Bihior, în funcţia de vicepremier al guvernului de la Budapesta, pardon…Bucureşti. Kelemen Hunor a nominalizat pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii pe Rozalia Biro, senator de Bihor şi Victor Ponta a acceptat propunerea cu senilitate, de parcă ar fi pe statele de plată ale AVO. Biro Rozalia este cunoscută pentru problemele sale cu justiţia română. Biro Rozalia este cercetată la sesizarea ANI, pentru conflict de interese.

În noiembrie 2011, ANI a sesizat atunci procurorii că Rozalia Biro în calitate de viceprimar al municipiului Oradea a semnat un „contract de închiriere a unui imobil, încheiat între Primăria Municipiului Oradea şi Fundaţia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY (în cadrul căreia doamna BIRO ROZALIA-IBOLYA deţine funcţia de Membru fondator)”. La adresa acesteia au fost emise trei capete de acuzare, dintre care două au fost închise, mai stând în picioare doar conflictul de interese. Dacă interesele maghiarimii şi ale Ungariei o cer Biro Rozalia execută. Nu înţelegem de ce se conformează premierul, încă român, Victor Ponta intereselor Budapestei? Biro Rozalia a mai declarat recent la Cluj, că este încrezătoare că preşedintele Traian Băsescu nu va refuza instalarea ei în funcţie, pe motiv că femeile ministru sunt eficiente în Europa.

Deşi este nominalizată pentru funcţia de vicepremier al României, Biro Rozalia susţine Iniţiativa Cetăţenească, proiect al UDMR prin care se propune autonomia pe criterii etnice, lucru care nu deranjează PSD. Rozalia Biro mai este şi co-actionar la RDS-RCS, o agentură televizată a intereselor ungureşti în Ardeal. Dar cel mai grav lucru este faptul că Rozalia Biro este o activistă a segregaţionismului pe criterii etnice şi adeptă a apartheidului etnic în Transilvania împotriva românilor. Rozalia Biro a devenit un nume cunoscut în politica locală din Bihor în anul 2001, când a fost desemnată viceprimar al municipiului Oradea în locul lui Kappy Istvan.

De atunci şi până în 2012, Biro a fost, ca viceprimar, responsabilă cu problemele sociale ale municipalităţii orădene, pledând pentru îmbunătăţirea serviciilor sociale pentru persoanele cu handicap, pentru respectarea drepturilor minorităţilor de a se adresa şi de a primi de la instituţii răspunsuri la petiţiile în limba maternă, a încurajat înfiinţarea de clase cu predare în limba maghiară în şcolile din judeţul Bihor, iar apoi separarea unităţilor de învăţământ, astfel încât să existe cât mai multe şcoli cu predare exclusiv în limba maghiară, şi înfiinţarea de grădiniţe în care predarea să se facă exclusiv în limba maternă. Victor Ponta şi-a tras prin Biro Rozalia un vicepremier ungur corupt, un promotor pentru segregarea etnică şi apartheid, care va transforma viaţa românilor din Transilvania ca cea a negrilor din Africa de Sud din vrema lui P.W. Botha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*