De la cocina de partid la cocina propriei simțiri…

Neîndoielnic, pentru neghiobia CAS-ului pe care a vrut să-l servească „nemăsurat” Cotrocenilor, ar fi trebuit să rămănă fără pic de caș de vorbă la gură! CAS pe care, vezi Doamne!, el nu a vrut să-l pună „cu date concrete” în talerul de oca(ră) politică a președintelui, nici vorbă că nu avea ce socoteli să scoată din cocoloșul sifonat de penibil al duduii cu țidulă de Harvard. Duduia Ioana care le duduia ea în teorie, de ziceai că a picat acul fiscal pe placa de patefon a tocilarului rușinat, dar nu le pragmatiza de fel pe înțelesul Cotrocenilor.

Dar, de unde să se găsească un vârf de praf de jenă la un prim-vânzător de gogoși ca să-l vezi că mai și tace, măcar după ce s-a făcut de baftă?! Și, vorba aceea, poate guvernează. Așa că nu mare a fost mirarea când tot el s-a dat ieșit de la Cotroceni gata stricat la gură.

Mai întâi stricat, cu turtițe de golănaș politic, expediind chifteluțe de sictir la adresa „bădăranului” prezidențial, dar, mai apoi, iritat de pelicula video „Tanța Ioana – țața Viorela”, s-a spurcat de-a dreptul pe buze de cuvintele sărăcăcioase transformate în rictusuri de ciudă.

Și nu a stat prea mult să le potrivească, nu o face el de fel!, că a și aruncat-o: „Când de bagi în cocină, te mânăncă porcii!”. Profundă analiză azvârlită țării, nu?! Ba, poate i-ar fi de trebuință să o folosească și pe post de slogan electoral, autoplagiat!, că i se potrivește, vizual, de minune. Să ne zâmbească pe măsură din eventualul afișul prezidențial „Mândru că sunt în cocină!”.

Că a dat-o și el cu text de înțeles, Cotrocenii sunt o cocină, ar fi una! Dar tocmai el să nu recunoască o cocină, ba să-i și treacă pragul cu atâta simplitate intelectuală? Și cum o să explice țării, din păpușoiul pe care vrea să-și așterne mandatul de porcar, că Președinția, pe care vrea să o abordeze de pe centura politicii, e „o cocină”?

Și ar mai o nuanță pe care plasat-o doar pentru el subtil: l-au mâncat porcii că l-au prins la troaca din gospodăria Cotrocenilor… Or, dar dacă deja l-a mâncat vierul cel mare, că s-a băgat la jgheabul lui, cum mai candidezi? Sau, pentru că s-a însoțit la troacă (și, se poate, Viorele, să duci o domnișoară într-o cocină?) cu o funie fiscală de usturoi de Harvard, de fapt, nu a fost „mâncat” de gliganul „cel mare”, ci doar un pic ciupit preelectoral?

De ce a mers acolo va fi marea întrebare a „spa”-ului porcar… Ori și-a dat seama că e singurul fel în care poate vizita Cotrocenii, pe interior? Și e vai de șoriciul nostru unde am ajuns (întreabă un cetățean din Canada: „Ăla e prim-ministrul vostru?!”), dar dacă am dat „porcilor” votul nostru pe post de napi, ce pretenții să mai avem?!

Oricum, fața pe care a făcut-o Viorel(a) când a fost întrebat(ă) despre MTO ar trebui pusă ca prefață la o carte de proverbe. Ziceri pe care Viorel(a) le tot folosește, dar nu le potrivește (și de aia se și uită adesea ca „vițelul la poarta nouă”). De fapt, la Cotroceni, alt proverb i se potrivea: „Cine sapa groapa altuia va cadea în ea!”. Căci, deși s-a dus acolo doar pentru a se isteriza mai apoi cât de „bădăran” a fost Băselu, el e cel ce a încasat-o! Și cum altfel când minciuna, miștocareala ieftină, înfumurarea și incultura (economică!) sunt paiele pe care urcă la troacă șobolanii politici! Acolo unde îi mai și mănâncă porcii…

P.S.:

În loc să-i crape obrazul de rușine, tot Victor Ponta a început să facă pe istețul! De fapt, el era documentat, dar nu a luat în considerare DREPTUL Președintelui României de a i se prezenta datele guvernamentale despre CAS. Că numai FMI are voie să citească rapoartele miniștrilor! Și de aia avea mutra aia de maimuță la pozat pe litoral, nu pentru că nu avea habar de MTO…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*