Ce facem cu Țara?!

De ce?” – aş întreba toate partidele politice, guvernul, serviciile secrete, preşedinţia… De ce în isteria creată de unii revizionişti hungarişti privind autonomia („descentralizare”, zic unii politicieni!) nu se sesizează nimeni de soarta românilor minoritari din unele zone harghito-covăsnene, români care sunt în ţara lor discriminaţi, umiliţi, alungaţi. Totul se opreşte la a da şi iar a da tot mai multe privilegii ungaro-secuimii, timp în care extremiştii udemeristo-pecemişti continuă isteria intimidării românilor și a maghiarizării lor.

De ce?” – aş întreba moderatorii, analiştii TV nu pomenesc niciodată de drepturile românilor din acele zone vechi dacice unde s-au aciuat cu vremurile migratorii asiatici, fie ei pecenegi, cumani, agatârşi, unari, alţi turanici? Românilor li s-au distrus lăcaşele, mănăstirile, limba şi religia.

De ce nu se gândeşte nimeni din capul ţării că descentralizarea furibundă şi etnică – cum o vor şovinii-revizionişti – poate duce la destatalizarea României? Pentru că asta este planul lor: să îşi facă în inima României o gubernie, un paşalâc unguresc-secuiesc! Cu o poliţie proprie, „locală”, care să devină un cal troian înarmat, subversiv! Or, vom ajunge să creăm  garnizoane militare pentru protecţia românilor, cu câte un voievod român în respectivul comitat-paşalâc unguresc!

De ce nu se interesează nimeni transparent despre anacronismul acelei legiuni secuieşti cu efective şi pe teritoriul românesc, ce cuprinde aproape mărimea unei divizi? În fond, dacă la nivelul populaţiei simple de unguri sau români există multe fapte bune cu reciprocitate, de ce este antrenat tineretul secuiesc pentru a lupta împotriva fratelui său, în timp ce un popă fără de Dumnezeu incită la ură şi plănuieşte machiavelic împotriva fraţilor creştini de confesiune ortodoxă?

De ce se permite retrocedarea unor imobile şi terenuri ce au fost odată luate românilor făcuţi iobag ide către ocupanţii vremelnici cu şleahta lor de grofi, fişpani, nemeşi, bicheri apoi horthysto-bolşevici? O să vină şi rămăşiţele otomane să-şi revendice raiale, inclusiv beiul Kossuth, răspopitul celebru (şi prin bătaia primită de la Avrămuţ, craiul munţilor)!

De ce mai suportăm trădătorii proprii şi nu ne unim împotriva lor, nu ridicăm vocea în Europa, pentru drepturile românilor din ţara lor şi din diasporă.Să învăţăm Tatăl nostru şi Imnul naţional, să fim buni români şi creştini. Să rămânem de treabă, dar şi să ne facem treaba fiecare pentru neam, credinţă şi ţară!

De ce ne spurcăm toată ziua între noi la ore de maximă audienţă pe la tv-uri şi radio? Ne dăm moderni sau deştepţi dacă înjurăm ţăranul şi datina, pe românul neaoş, în general? Ne plictiseşte normalitatea familială şi sexuală, pe unii chiar biserica, şcoala românească şi armata, peisajul românesc, limba română, firea şi sufletul românului?! Ne enervează Ţara Noastră? Părinţii şi copii noştri?! Răspunsurile să ni le dăm fiecare în conştiinţa noastră, în ceasul propriei judecăţi până la Judecata de Apoi!

Un răspuns la “Ce facem cu Țara?!”

  1. Viorel spune:

    De Ce??? O intrebare retorica….
    Raspunsul sigur il stim cu totii dar, ne face bine când il spun altii….Pentru ca TOTI Oligarhii puterii sunt in aceeasi gasca de interlopi…Pentru ca toti Politrucii tarii se ”ajuta” intre ei, isi schimba teritoriile si zonele de influienta precum ciorapii, sau cartile la jocul de noroc…!!!!
    Nimanui nu-i pasa de situatia romanilor, doar asa de fatada, pe la TV, sa vada multimea naroada ca sunt si politicieni patrioti…. !!!
    Si apoi….Pana la Dumnezeu(judecata de apoi) sfintii ne scot ochii si sufletul din noi!!!!! Daca le tot permitem….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*