Vârtejul anti-românismului portocaliu…

Vorba e: unde dai și unde crapă?! Pentru că, de data asta, chiar au dat-o cu bâta în fasole (asta dacă nu a fost treabă intenționată!) și, chiar dacă ar fi trebuit să crape alte sloganuri de pe afișele electorale ale „socialiștilor”, în fapt, s-a ajuns la altceva. Și cum altfel când, neavând dreptul moral de a reclama decesul USL-ului, precum liberalii care au atacat afișarea sloganului „USL trăiește!” de pe bannerele PSD-UNPR-PC (și au câștigat în parte dreptul de a fi înlăturate), portocalii lui Blaga au scormonit și ei printre sloganurile socialiștilor până au reușit să stânească mușuroiul veneticilor, nu la talpa mamutului USD, ci la cea a țării!

Au reușit să facă jocul acelora care, nu puțini la număr, urmăresc înlăturarea pe orice cale și din orice sintagmă a tuturor referirilor la identitatea noastră ca neam și țară. Inclusiv din sloganurile pe care le-am pus în nasul Europei pentru dreptul nostru de a ne apărea imaginea și demnitatea.

Și nu doar de dragul de a fi la înălțimea de cârcotași electorali a liberalilor, care, de drept, au reclamat sintagma USL care viețuiește pe catafalcul panotajului europarlamentar, PDL a găsit de cuviință să reclame ca abuzivă (!) folosirea de către PSD-UNPR-PC a sloganurilor „Mândri că suntem români”și „România puternică în Europa”, obținând înlăturarea acestora în Sălaj. Adică exact acolo unde își fac de cap extremiștii Caravanei lui Tokes-PPMT cu proiectul de autonomizare a Partium-ului și ținutului Secuiesc.

Două sloganuri bine alese de PSD (din păcate singurele!), necesare mai ales acum când, de la Moscova, suntem avertizați că o să ni se spună (nouă și Europei, probabil!) cine suntem noi, românii, „cu adevărat”.

Biroul Electoral Județean a răspuns dară prompt acestei reclamații, dând satisfacție PDL-ului care a pus practic pe tavă veneticilor o decizie de înlăturare, dintr-o zonă în care sunt eliminate rând pe rând simbolurile românești, a celor două sloganuri pentru că acestea „speculează subliminal sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor”. Iar BEJ Sălaj a impus îndepărtarea celor două bannere ce exprimă identitatea națională („Mândri că suntem români”și „România puternică în Europa”) pentru că „incită la discriminare și încălcarea ordinii de drept”! Mai mult, BEJ Sălaj a apreciat că folosirea acestor sintagme sunt similare cu folosirea drapelului naţional şi a stemei Statului Român, or acestea deranjează Caravana autonomiștilor, nu?!

Iată, dară, unde am ajuns! Într-o o aberantă luptă de partid, sunt desființate referințele de identitatea națională pe care fiecare formațiune ar trebui să le promoveze cu mândrie în fața Europei… Iar prin victoria sa în Sălaj, PDL provoacă un vârtej (pesemne, dacă pe afișe scria „Mandri că suntem europeni” nu se auzea nici un protest!) în care vrea să stoarcă și „mărul” Mișcării Populare (adevăratul contracandidat, pe care vrea să-l hârjonească, dar din considerente legate de propriile frustări!), pentru că sloganul acestuia, „România, ridicăm!”, poate fi și el apreciat ca abuziv, prin „sugestia subliminală de natură a specula sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor”, dar să dea o lovitură și eurocandidaților PNȚCD, care promit din afișe: „Apărăm România ta!”.

Și este cât se poate de posibil ca reclamantul PDL, nedorind să promoveze identitatea națională, așa cum nu a făcut-o nici în anii în care a fost la putere, să aibă propriile interese pentru astfel de acțiuni, nu anti-PSD, ci anti-românești. Campanii nu pentru alegerile europarlamentare, ci de minimalizare a rostului nostru în Europa. Dovadă chiar propriul sloganul („Europa în fiecare casă”), ce pare creat tocmai pentru cetățenii de mâna a doua ai UE, care vor primi poate și ei un strop de UE în casele lor.

Or, noi nu vrem resturi. Noi vrem dreptul nostru în Europa. Și trebuie să ducem România în Europa. Să fim mândri că suntem români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*