„Dottore” dezertorul…

Poate că i-a expirat buletinul și nu are cine să-l ia în spațiu locativ?! Sau poate simte că e pe cale să-i expire „mandatul” și s-a rugat de Dușa să-l găzduiască… Dar oricum, povestea ar putea avea și un deznodământ fericit pentru țară. Căci, dacă printr-o minune va fi ales carecumva președinte (ptiu’ Satană!), de un lucru putem fi siguri: nu se va apropia de Cotroceni! Se va muta și în stradă cu biroul (sau „baroul”?!) dar nu va intra în Palatul Cotroceni pentru că, nu-i așa?, îi va fi lăsat Băsescu nu unul, ci zeci de microfoane.

De fapt, plagiatorul vrea să compileze (deh’, a mai crescut și nu se mai dedă la plagiate studențești, ci a trecut la nivelul următor!), imaginea pozitivă a unei instituții a statului român peste herpesul său de tupeu. Herpesul ăla cât rânjetul lui, care ar putea alunga electoratul de la urne. Și atunci, a decis să facă o mutare „de forță”. Că i-o fi zis tatăl socru, că dacă el are doar unul, să se putinizeze ginerele peste țară cu ale lui, „trei”.

Dar ce o să facă după ce va fi mâzgălit și imaginea Armatei?! Că dacă nu-l iau soldații de turul pantalonilor să-l arunce peste gardul unității, asta se va întâmpla! Încrederea românilor în Armată se va diminua masiv. Iar „dottore” nu e la prima rețetă de cosmetizare a bubelor de tupeu guvernamental pe seama Armatei, el vrând și în urmă cu un an să-și mute biroul la MapN. Atunci se temea de proteste masive, iar cum în fața Ministerului Apărării mitingurile sunt greu de organizat, din cauza amplasării, era convins că își găsise soluția de refugiu. Acum însă vrea să coordoneze pesemne rezistența fortelor pesediste ale partidului-stat împotriva trupelor statului de drept ale DNA și ANI…

Și este decis să-și mute cazarmamentul la MapN, dând semnalul de militarizare a actului guvernamental (și totuși, nu avea nevoie și de o decizie a CSAT, că doar nu se muta la hotelul armatei?). Și cât de trist e să ți se năruite totul peste noapte! De la un sprijin popular de „peste 70 la sută” să ajungi să te pui sub protecția Armatei!

Oricum, dacă tot îi place să se joace de-a soldățelul, mai bine și-ar face bagajele și s-ar muta în „fortul” de la Jilava. Și poate îi asigură generalul de intendență  Oprea toate „efectele” necesare pentru a se simți bine în compania fostului său mentor. De la izmene la săpun. În plus, la Jilava are toate condițiile de securitate. Nu intră și nu iese nimeni, fără să se înregistreze.

Pe de altă parte, dacă își mută serviciul fără acte legale, nu-l putem considera oare demis? Sau, „dezertor” să-l păstrăm în fantezia asta lui de-a soldățelul. Și se prea poate că toată joaca lui de-a soldățelul să fi plecat de la vreun episod în care personajul de desene animate, celebra „doctorița Plușica”, la care se uită premierul dimineața în loc să citească rapoartele serviciilor despre problemele din țară, să fi îmbrăcat haine de război. Că, vorba aceea, la ce să se uite un „dottore” plagiator dacă nu la un doctor de ficțiune animată, nu?! „Doctorița Plușica” de care, singur zicea, ba, a mai și spus-o și în fața a peste 4000 de femei la Sala Palatului, îl relaxează și-l face să-și păstreze „calmul în politică” (că e om matur, nu?!). Ce or fi zis femeile pesediste când au văzut căt de rău s-a degradat conceptul de „bărbat în stat”, fie el și și pesedist, de la nea Ilici admiratorul de drame „Mosckva film”, la „prostonacul” în jacuzzi și acum „dottore” Plușica Viorel(a) Ponta, e altă treabă!

Și cât mai răbdăm ifosele unui personaj atât de instabil? Păi’, dacă mâine-poimâine o să i să pară că și Ministerul Apărării este o unitate militară prea mică pentru a-i ține departe de baroni și o să extindă zidurile peste și prin noi? Că ăsta, dacă primește țara la cheie, nu o să facă precum nord coreanul. Nu o să-și dea familia lui la câini, ci pe noi…

Așadar, „dottore” nu a plecat pe front, la lupta cu baronii și corupții. A plecat din front, fugind cu nădragii responsabilității în vine la unitatea cu izmene kaki. Că nu s-a nimerit un spital pe drum, unde poate îi oferea Bănicoiu un salon de intendență sanitară, ăsta e deja ghinionul nostru.

Acum, mai trebuie doar ca „dottore” Plușica Viorel(a) să ia cu împrumut și recuzita de „luptător” a lui Mazăre. Să-și puncă șapca nord-coreană și să-și trimită aparatul de partid în stradă, să-l aplaude frenetic când trece cu suita pe bulevarde.

Măcar să știm și noi cât de gravă e, nu situația, ci boala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*