Mulțumesc USL!

În ultimii zece ani de zile m-am exprimat la urne aproape de fiecare dată când mi s-a dat ocazia (cred că am lipsit doar la localele din iunie 2012). Cu excepția parlamentarelor din decembrie 2012, când am băgat un buletin de vot neștampilat în urnă, de fiecare dată mi-am exprimat opțiunea print-un vot valabil. S-ar putea spune că, în parte, sunt și eu vinovat pentru starea dezastruoasă în care se află azi România.

Deși nu am votat USL (și pentru asta îi mulțumesc lui Dumnezeu că pot dormi liniștit noaptea) recunosc că am avut, cel puțin la început, mare încredere în ”schimbarea” lor. Chiar am crezut ca un prost că USL este interesată să schimbe ceva în bine în România. Evident, m-am înșelat. Și nu doar că m-am înșelat. Dar USL a reușit să mă împingă din tabăra celor 40 la sută dintre cetățenii cu drept de vot din România care încă mai votează în tabăra celor 60 la sută dintre cetățenii români cu drept de vot care nici măcar nu se mai prezintă la urne.

USL a reușit într-un singur an de când se află la guvernare să mă scârbească într-un hal inimaginabil. Încet dar sigur, USL a pus capac peste toate mizeriile guvernărilor PDL-UDMR-UNPR și a adoptat aceeași conduită degradantă a predecesorilor lor.

Înainte de decembrie 2012, USL se opunea gazelor de șist, scoțând lumea în stradă. Acum USL bagă pumnul în gura celor care se mai opun gazelor de șist, protestatarii fiind șicanați până într-acolo încât li se refuză autorizarea protestelor publice. Respingerea proiectului minier de la Roșia Montană este punctul 8 din programul USL cu care s-a prezentat în fața alegătorilor. În august 2013 însă, Guvernul USL a trimis Parlamentului legea prin care se legifereză demararea proiectului. Dacă atunci când era în opoziție USL condamna slugărnicia PDL față de UDMR acum, când e la putere, USL ridică pe noi culmi slugărnicia la adresa UDMR și a revizionismului maghiar. Ca să nu mai zic că în Covasna și Harghita UDMR este în continuare la guvernare. La mai bine de 15 luni de la instalarea Guvernului Ponta în Covasna și Harghita UDMR este în continuare la guvernare. De ce? Pentru că un UDMR-ist uns șef de instituție publică pe criteriu politic nu poate fi dat jos tot pe criteriu politic pentru că asta s-ar numi ”discriminare”. De ce? Pentru că UDMR-iștii sunt cetățeni de rangul I, în timp ce românii din Covasna și Harghita sunt cetățeni de rangul II.

Cel mai probabil o să mă mai duc la vot. Însă o voi face doar pentru a umple de tuș buletinul de vot și pentru a mă asigura că nu votează altcineva în locul meu. În rest, să vină deratizarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*