Oare din ce pricină nu vă dați Demisia?

Scrisoare deschisă către Valeriu Pricină,

Vă scriu aceste rânduri fără nici cea mai mică  plăcere, ele fiind o reacţie la acţiunile dumneavoastră din ultima vreme. La 4 martie 2013, la întâlnirea cu ministrul apărării, în timp ce expuneam un punct de vedere critic la adresa lui Gabriel Oprea, dumneavoastră m-aţi întrerupt şi aţi arătat că, totuşi, acesta a făcut foarte mult bine pensionarilor militari. Nu am ripostat din respect pentru domnul ministru.

În etapa imediat următoare, în toate apariţiile la diferite posturi de televiziune aţi adus adevărate elogii lui Gabriel Oprea, care, totuşi, este vinovatul principal de haosul existent în sistemul de pensii militare. Am solicitat  Biroului Operativ al S.C.M.D. să vă interzică  exprimarea unor astfel de poziţii, contrare intereselor sindicatului,  sau să fiţi obligat, pe timpul apariţiilor tv, să anunţaţi că exprimaţi opinii personale.

La şedinţa C.D. din 14 iunie 2013, atunci când, la propunerea reprezentanţilor din teritoriu, s-a conturat idea organizării unui miting de protest, pe 20 iunie 2013, şi nu în iulie, cum a propus Biroul Operativ, dumneavoastră aţi ieşit din sala de şedinţă. După câteva minute, după ce i-aţi raportat lui Gabriel Oprea ce hotărâre se preconiza, aţi revenit şi ne-aţi anunţat plin de satisfacţie că acesta ne asigură că se va implica personal şi legea reparatorie va fi aprobată în şedinţa Camerei Deputaţilor din 18 iunie 2013. Am avut, atunci, confirmarea că dumneavoastră aveţi o legătură suspectă cu cel care, nu cu mult timp în urmă, era declarat duşmanul numărul unu al pensionarilor militari.

Cu un tupeu ieşit din comun, dumneavoastră, vicepreşedinte fondator al S.C.M.D., ne anunţaţi că, începând cu  9 august 2013, aţi devenit membru al UNPR, această formaţiune oferindu-vă o funcţie de mare răspundere. Din ceea ce am prezentat rezultă fără dubii că, în cadrul sindicatului, aţi reprezentat cu mult timp înainte interesele lui Gabriel Oprea. Prin acţiunea dumneavoastră aţi afectat imaginea S.C.M.D. şi aţi produs o imensă dezamăgire miilor de membri oneşti ai sindicatului.

În aceste condiţii, consider ca un act de minimă demnitate din partea dumneavoastră să vă daţi demisia din SCMD sau măcar să vă autosuspendaţi din funcţia de vicepreşedinte. Aţi putea, astfel, să vă concentraţi eforturile pentru coordonarea acţiunilor „generalilor de carton“ şi ale „coloneilor de tinichea“, creaţii ale „eroului între eroii neamului“, Gabriel Oprea.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, în şedinţa următoarea a C.D. voi propune suspendarea dumneavoastră din funcţie.

Colonel (r.) Remus Macovei

P.S.:

Referitor la atitudinea colegilor din sindicat faţă de punctele de vedere exprimate pe timpul apariţiilor dumneavoastră la diferite posturi  tv, vă trimit un mesaj primit de la un coleg din Focşani: „Fraţilor, opriţi-l pe Pricină de a mai bate câmpii pe posturile TV. Este un demagog. Latră aiurea şi bate câmpii. Ăsta nu ştie definiţia militarului şi vorbeşte despre Armată. Vezi RTV, ora 22 şi 15 min din 01 august 2013.  Ce ştie el despre viaţa de cazarmă? Filme, reportaje, documentare făcute pe bani mulţi. Acum tot pe bani vorbeşte. Mă cam ruşinez cu un asemenea exemplar din SCMD. Vom fi nevoiţi să luăm atitudine fermă faţă de acest individ, care a avut comun cu Armata doar statul de plată şi cascheta – în rest nimic“!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*