La un miting anti-Trianon un senator din Parlamentul României declară că România este un stat paranoia

Declaraţiile ofensatoare la adresa României şi românilor făcute cu o  îndărădnicie şi ură consecventă, în ultima perioadă de timp, de reprezentanţi ai partidelor, formaţiunilor şi uniunilor aparţinând minoritarilor maghiari şi secui, au culminat zilele acestea cu prilejul comemorării de către nostalgici ai aşa-zisei Ungarii Mari a Tratatului de la Trianon – 4 iunie 1920. Nici mai mult nici mai puţin, un senator UDMR, din Parlamentul României, pe nume Klarik Laszlo, afirma la adunarea anti-Trianon organizată la Sf.Gheorghe, judeţul Covasna, că România dă dovadă de paranoia în definirea statului ca fiind naţional, iar politicienii români dau dovadă  de o supremă paranoia prin neacceptarea unui statut autonom administrativ-teritorial pentru o minoritate semneficativă ca secuii. Deci, luând în calcul că paranoia înseamnă nebunie manifestată prin psihoze delirante şi halucinatorii diverse, afirmaţia lui Klarik Laszlo la adresa României şi a politicienilor români, excluzându-i  pe cei aparţinând minorităţii maghiare la care bineînţeles acesta nu s-a referit, este în mod evident de o gravitate absolută.

Totodată, ieşirea în prim-plan a senatorului UDMR prin afirmaţia sa, este o dovadă în plus că aceşti adepţi ai politicii neorevizioniste ungare nu mai au nici o măsură în a jigni şi ofensa statul român şi pe români. Cu siguranţă că pentru noi românii astfel de afirmaţii sunt revoltătoare aşa cum ar trebui să fie şi pentru instituţiile fundamentale ale statului: parlament, guvern, parchet general, etc. Se pare că nimic din drepturile şi libertăţile fundamentale pe care statul român le-a acordat cu maximă toleranţă, nu de ieri sau de azi, minoritarilor maghiari şi secui nu-i mai mulţumeşte pe unii dintre politicieni lor. Ei vor tot mai mult şi tot mai mult, finalul reprezentându-l numai ruperea Transilvaniei de România.

Pentru realizarea acestui scop doresc, într-o primă etapă, autonomie teritorială pe criterii etnice – în susţinerea căreia aduc, între altele, în mod voit eronat şi manipulator exemple ale unor autonomii europene, dar care în realitate aparţin unor minorităţi băştinaşe, deci aflate acolo dintotdeauna şi nu alogene, cum sunt ele, venite din alte părţi ale lumii pe teritoriul României, dar şi anularea Tratatului de la Trianon, ceea ce ar şterge recunoaşterea internaţională a unirii Transilvaniei cu România şi ar reprezenta distrugerea acesteia ca stat! Pe înţelesul tuturor, ei nu vor fi mulţumiţi decât atunci când vor reuşi să distrugă, prin dezmembrare, statul naţional român actual. Politica de revanşă faţă de România, declanşată cu virulenţă de Ungaria, susţinută şi derulată pe faţă de formaţiunile politice maghiare şi secuieşti din ţara noastră, vizibilă azi pentru toată lumea – în tot ceea ce înseamnă antiromânism – vizează direct şi precis ruperea Transilvaniei de România, fie politic, fie economic, în funcţie de condiţiile interne şi mai ales internaţionale favorabile şi plasarea sa pe orbita intereselor Ungariei. Dovada indubitabilă în acest sens este comemorarea în fiecare an a Tratatului de Pace de la Trianon, inclusiv cea colectivă, din data de 4 iunie 2013, de către UDMR, PCM, PPMT, la Sf.Gheorghe, judeţul Covasna, sub lozinca „ziua de 4 iunie este zi de doliu pentru maghiarii de pretutindeni”!

Românii trebuie să ştie că politica revizionist-revanşardă a Ungariei faţă de România şi nu numai care a fost inaugurată la sfârşitul Primului Război de către Miklos Horthy are la bază principiile directoare cuprinse în Memorandumul întocmit de acesta în anul 1919. De altfel, acest document reprezintă cartea de căpătâi şi ghidul politicii extremist-revanşarde, care avea ca scop final tocmai anihilarea efectelor Tratatului de la Trianon: ruperea cu orice preţ şi prin orice mijloace a Transilvaniei de România. După cum se poate foarte uşor observa, programul conceput de viitorul criminal de români şi evrei Miklos Horthy în urmă cu peste 90 de ani este la fel de actual, acesta stă la baza tuturor acţiunilor şi manifestărilor anti-Trianon de azi. Cei ce organizează în prezent asemenea comemorări nu fac altceva decât să consimtă şi să continue politica horthystă revizionistă-revanşardă, antiromânească, iar aşa cum spunea cineva, aceştia nu mai pot aştepta de la români nici înţelegere nici toleranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*