În preajma unor alegeri parlamentare anticipate

Viscolește peste țara lor, a liberal-democraților, în timp ce Ghimpu-Vodă poartă discuții interminabile cu domnul Decebal  undeva, în munții Daciei istorice. În doi ei pun țara lor, a liberalilor, la cale, în timp ce cohorte întregi de miniștri și deputați de-ai LDPM-ului, cu măști  de la sexshop-uri  pe față, dau busna în cabanele din raionul Ialoveni, Criuleni și Vadul-lui-Vodă. Și ca să nu fie recunoscuți de nici o  starletă de sex masculin sau feminin aceștia tac mîlc.

Mai ales LuLeancă tace intrrrrrrrraductibil. Dar nici zeița Maya Sîrboaica  nu se dă de gol. “Eu cu mine însumi și Măria mea  hotărăsc cine cu cine  să se împerecheze”, zice un artist al poporului, proaspăt decorat de președintele Timofti  cu ordinul „Gloria Speluncii” în grad de mare desfrînat pentru rețeaua de prostituție artistică, inaugurată pe timpul și la ordinul lui Voronin și perpetuată pînă azi, cînd sub înaltul patronaj al lui Vlad, Elan și Jasmin, aceasta a atins culmi…apocaliptice. „Fleacuri”, zice garderobierul de la Cabana Domnească. „Principalul e că Glavnîi  ne-a ciuruit pe toți”. …Viscolește, iar un consilier guvernamental  tot insistă să-mi ofere informații  compromițătoare  despre mai-marele lui. „Iar casete cu imagini deșănțate?”-îl întreb, în timp ce alt consilier guvernamental  îmi spune că e nevoit să mă șteargă din lista de prieteni de pe facebook,  fiindcă tot mai-marii lui au virusat pagina subsemnatului.

„Fleacuri”, zice un comentator politic afiliat lui Vlad Glavnîi. „Important e că acesta ne-a ciuruit pe toți, inclusiv pe cele două cocote de la un post de Proteleviziune , care preferă să se încrucișeze  și cu ei și înde ele”. …Viscolește, iar gîndul mă duce la ministrul ecologiei, de care mi se făcuse milă prin 2011, văzînd  că dînsul, săracul, trăia la hotelul „Zarea”. Azi citesc peste tot că un milion, 500 mii lei acesta le-a transferat din Fondul Ecologic Național la contul unui ONG  fondat de fiul său.

Asta cum se numește, dle Gh. Șalaru? „Fleacuri”, îmi spun doi vameși  cu castel pe stradela 3 Lvov a unui oraș. „Important e că prietenul nostru, Balițki, cel care e prieten cu Vlad Glavnîi, ne-a ciuruit, fără cîrtire, pe toți”. …Viscolește, iar  Ghimpu-Vodă  zice că Unirea nu va mai fi. Viscolește și  Theodor  Baconski  zice că România nu are pretenții teritoriale față de Ucraina. Adică față de teritoriile ei istorice! „Spune-o măcar tu franc!”-mă somează un învățător dezamăgit de toate partidele,”România nu are pretenții față de… România și punctum! Nu asta a vrut să zică Baconski?”

…Viscolește, iar 3500 lupi au dispărut din păduri, spre satele Republicii Autonome Rusești  Sakha, astfel încît  guvernul  federal  de la Moskova a instituit starea de urgență în teritoriul respectiv. Lupii noștri de cîteva zile  nu mai au nici ei somn. Presa, chipurile, liberă i-a  și pus la zid, iar aplaudofilii lui „al vostru, Vlad  Filat” îi lustruiesc acestuia cu limba lor  papucii, tot calmîndu-l pe superstițiosul  lor șef, căruia îi trec  zilnic drumul  patru pisici, braț la braț: Incompetența, Invidia, Ingratitudinea și Intoleranța. Repet: Incompetența, Invidia, Ingratitudinea și Intoleranța. Repetați și voi, cît doriți… Trec  pisicile, dansînd „Lacul Lebedelor” prin fața lui Vlad Glavnîi și-acesta le aplaudă frenetic  pînă-și  înverzește palmele de recunoștință și-și  înroșește ochii de-atîta pact semnat cu ultima putreziciune din Europa: comunismul.

„Fleacuri”, zice garderobierul de la Curtea Domnească. „Important e că ne aflăm în preajma unor alegeri parlamentare anticipate, pe care le va provoca Vlad Glavnîi, hipnotizat de iluzia că le-ar putea nu știu cum cîștiga.” „Tu-i neamul nevoii!”, înjur eminescienește și mă duc, grăbit, spre Guvern, să-l rog pe Glavnîi să-mi vîndă  și mie  MĂCAR  un loc  de pe lista partidului său de buzunar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*