Prefectul de Harghita refuză să ia vreo măsură împotriva drapelului județului Harghita

Prefectul județului Harghita refuză să ia vreo măsură legală împotriva arborării ilegale a drapelului județului Harghita pe clădirile publice din județ în ciuda faptului că acest drapel a fost anulat anulat de către Curtea de Apel Mureș.

După ce în data de 25 septembrie 2012 Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat definitiv și irevocabil hotărârea nr. 269/26.11.2009 a Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, prin care drapelul așa-zisului ținut secuiesc a fost adoptat ca și drapel al județului Harghita, am solicitat prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, să-mi comunice ce măsuri au fost luate de către Prefectura Harghita pentru respectarea acestei hotărâri judecătorești.

Răspunsul prefectului Jean-Adrian Andrei, comunicat subsemnatului prin adresa nr. 18014/14.12.2012 este unul cât se poate de stupefiant. Deși confirmă faptul că se află în posesia unei copii a deciziei Curții de Apel Târgu Mureș prin care a fost anulat drapelul județului Harghita, prefectul județului Harghita mă informează sec că nu a întreprins niciun demers pentru respectarea ei întrucât prefectul ”județului Harghita nu a fost parte în procesul privind anularea Hotărârii mai sus menționate…”!! Cu alte cuvinte, prefectul Jean-Adrian Andrei a decis că nu e problema lui de vreme ce prefectul județului Harghita nu a fost implicat în proces.

Nu doar că nu a inițiat o acțiune în contencios administrativ pentru anularea acestui drapel, așa cum îl obligă fișa postului, ba mai mult prefectul județului Harghita nu se achită de sarcinile de serviciu nici măcar atunci când un cetățean simplu îi dă, ”mură în gură”, ce anume trebue să facă. Trec peste faptul că prefectul județului Harghita este obligat chiar prin sarcinile ce îi revin să pună în aplicare această sentință definitivă și irevocabilă și remarc faptul că Jean-Adrian Andrei nu a avut nici măcar bunul simț să trimită o simplă circulară prin care să informeze conducerile instituțiilor publice din județ despre existența ei.

P.S.:

Observ cu ușoară suprindere că actualul prefect de Harghita ține morțiș să continue obiceiul predecesorilor săi care au fost slugi ale UDMR pe toată durata mandatului lor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*