Vreau să emigrez în Rusia!

Dom’le, m-am hotărât! Vreau să emigrez în Rusia! Decizia nu are legătură cu admiraţia mea pentru scriitorii ruşi, pentru şcoala de balet sau şcoala de patinatori rusească. Nu, nu vreau să mă fac nici balerin, nci scriitor rus. Pur şi simplu e o formă de protest. Am văzut că pe la case mari se poartă. De câteva zile, actorul francez Gérard Depardieu a obţinut cetăţenie rusă, ca urmare a nemulţumirii sale faţă de intenţia guvernului francez de a suprataxa marile averi.

După el, a urmat febleţea mea, actriţa Brigitte Bardot, care, zilele acestea, ameninţă că va emigra în Rusia, dacă guvernul ţării sale nu va face nimic ca să salveze doi elefanţi bolnavi. Gesturile lor au avut un ecou uriaş în presa internaţională, aşa că aceasta este calea!

Dacă vă vine să râdeţi, să ştiţi că nu e de râs. Chiar dacă Gérard Depardieu are nasul mare, totuşi, Brigitte Bardot era cea mai sexy femeie din lume, a fost sex-simbolul anilor ’60, şi în copilărie aveam o colecţie de poze, cu ea, cu Winnetou, Old Shatterhand, Sophia Loren, Florin Piersic, Vasilica Tastaman şi Claudia Cardinale. Deci, pentru mine, părerea lui BB contează.

Acum, vine întrebarea: pentru ce protestez eu? Păi, pentru că presa din România m-a intoxicat cu ştirile şi mai ales cu dezbaterile nesfârşite despre cum a vrut Sergiu Nicolaescu să fie înmormântat, care este părerea bisericii ortodoxe şi a lui Ion Iliescu în această problemă şi ce culoare a avut paltonul nevestei regizorului la ceremonia funerară. Plus că cetăţenii aceia, care au strigat „Ruşine! Ruşine să vă fie!”, cu ocazia incinerării regizorului, cred că se zbuciumă şi nu mai dorm nopţile de grija faptului că sufletul lui Sergiu Nicolaescu a fost trimis într-o direcţie greşită.

Tensiunea pe problemă e atât de mare, încât vreau să plec într-un spaţiu ceva mai liniştit, unde presa vorbeşte mai mult despre calităţile preşedintelui Vladimir Putin, despre preţul gazelor şi pacea mondială. Nu că m-ar pasiona aceste subiecte, dar, cum nu ştiu ruseşte, o să fie super!

De fapt, cred că v-aţi dat seama că e o ameninţare! Dacă ţine, o să extind protestul şi în ceea ce priveşte creşterea taxelor. Dacă nu ţine, asta e! До свидания! (La revedere!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*