Buturuga mică răstoarnă carul mare?

Iată că în sfîrșit pot să mor și eu fericit. Ideea mea a luat foc și o femeie, se pare, are toate șansele să fie aburcată în patul, scuzați, fotoliul de președinte al rm. Eu vedeam în această postură o doamnă radicală, precum Lidia Istrati, dar dacă pseudonimul ei ar fi Veronica Bacalu (Coșulean) tot nu mă voi supăra.

Doamna este cum este, arată cum arată, doar că nu știm, într-adevăr, dacă vorbește, ce limbă vorbește: română, moldovenească sau doar rusă, cum vorbește, cum și ce gîndește, ce hram poartă etc.etc.etc.

Și de ce este EA mai bună decît Oazu Nantoi, Arcadie Barbăroșie, Ion Ababii(care comite gafe scriind, dar de vorbit nu l-a auzit nimeni!), Gheorghe Duca, Igor Boțan, Mihai Popov și ceilalți șase ex-candidați de  pe lista celor două partide, propuși la suprema funcție în stat.

Repet: SUPREMA FUNCȚIE ÎN STAT!

Și dacă e supremă, atunci și persoana ce va prelua această funcție trebuie să fie aproape infailibilă, aproape perfectă, într-un cuvînt: DE-O-SE-BI-TĂ!

Și dacă nu vorbește, dacă nu ni se-arată nici măcar în vis, cum, domnii mei, s-o votăm?

Dincolo de marea mea iubire pentru Excelența Sa, Filat I al rm, dincolo de neprețuita mea candoare pentru Iminența Noastră, Lupu cel Bun al guberniei, TREBUIE să nu gîndim, totuși, ca anonimul fost și rămas Deliu, care zice următoarele:” Mă  deranjează că liberalii nu au plăcut-o pe Veronica Bacalu „de pe fotografie”, iar ultimii ar putea tergiversa astfel problema la infinit. În situația de față, Pl-iștii nu au încredere în partenerii PD și PLDM. Noi nu am luat aceste două candidaturi din pod. (Aoleu, da’ de unde atunci  le-ați scos?) Pe noi cine ne cunoștea pînă a deveni parlamentari sau pînă am ajuns în funcții publice?”

Cu ultima frază nu putem să nu fim de acord.

Într-adevăr, pe asemenea domni nu i-a știut nici baba Safta, nu-i știe nici baba Sanda și nu-i va ști nici Smaranda, acum și pururea, și-n vecii vecilor. Amin!

Nimicul nimic rămîne, anonimul n-are cum să devină cunoscut lumii doar DE PE FOTOGRAFIE, așa cum ne somează să ne iubim președinții, parlamentarii și funcționarii publici marele vizionar arhimodern al tuturor timpurilor, Omniprezența Sa, dl T. Deliu.

Să-I placem și să ne îndrăgostim de ei, ca de Ciociolina Italiei. Credeți-mă corect: Nu am nimic cu dna Bacalu, nici cu domnișoara Coșulean. În una din fotografii e chiar simpatică. Unde apare în blugi. În alta, unde nu se văd blugii – nu prea… Dar asta e doar părerea mea, una perfect subiectivă.

Republica Moldova are nevoie, cred eu, și de un președinte VORBITOR, GÎNDITOR, în consecință, unul INTELIGENT, PROROMÂN și PROEUROPEAN! Nu de-un președinte prieten pe facebook cu Iurie Roșca! NU DE-O PĂPUȘĂ, nu de-o telecomandă, oricum s-ar numi aceasta.

Și dacă e s-o luăm tot după logica  pretinșilor stejari politici autohtoni, atunci nici notorietatea doamnei peste hotare nu ține, fiindcă atunci în business mai notorii sunt Ion Sturza, Nicolai Ciornîi, Călin Fusu, Anatol Stati, Vladimir Dobrea, Nicolae Tampiza etc, iar notorietăți cu adevărat sunt doar Dan Balan, Pavel Stratan, Anastasia Lazariuc, Maria Bieșu, Alexandru Samoilă, Eugen Doga, Ion Druță, Natalia Barbu, Nelly Ciobanu,  Nicolae Botgros  și Valentina Nafornița!

Și-atunci, chiar dacă nu sunt fanul tuturor artiștilor incluși anterior, de ce mințim atunci cînd spunem că mai bun candidat și mai de succes  în afara  rm  decît doamna Bacalu nu ar exista?

Aici, trebuie să recunoaștem, dl Filat a cam sărit (ba)CALUL, erijîndu-se în rolul de persoană principală de încredere a doamnei, pe care nimeni n-o știe, dar care trebuie, auziți?, TRE-BU-IE, să fie băcița oilor moldovene pentru viitorii 2-3-4 ani, atît cît va hotărî Alianța.

Nu sunt communist, dar trebuie să aruncăm grebla din calea noastră, să nu ne specializăm în fabricarea diferitor capcane și să jucăm cu cărțile pe față. Și să nu dăm vina pe alții, ci să ne-o asumăm Bărbătește, că nu suntem muieri.

Moldova, dacă și merită un președinte, atunci acesta trebuie să fie unul cu adevărat cunoscut, și nu doar cunoscut de FILAT, BODIU, Streleț și Deliu, ci și de noi, care nu ne-am născut ieri, nici azi, ci chiar dintr-un an cu FILAT (1969), n-am plecat din acest stat nici o zi, vreme de 43 de ani, dar n-am auzit, n-am văzut, n-am cunoscut un asemenea om pre nume : Veronica Bacalu.

Ori dl Filat hotărăște, ca prietenii săi Putin și Lucașenko, TOTUL în locul poporului său? Ori noi suntem buturuga mică, ce va TREBUI să răstoarne carul pretins a fi mare de Primul imberb al guberniei?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*