Antiromânism finanțat din fondurile Guvernului

Un ONG controlat de subprefectul de Arad, UDMR-istul Horvath Levente, și de secretarul de stat din MECTS, UDMR-istul Király András György, a fost finanțat din fondurile Secretariatului General al Guvernului, cei doi nefiind deloc deranjați de faptul că se află înt-un conflict de interese, cel puțin din punct de vedere moral dacă nu și legal

Așadar, iată cum UDMR-istul Király András György, secretar de stat responsabil cu învățământul minorităților în Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) și UDMR-istul Horvath Levente – Akos, subprefect în cadrul Prefecturii Arad, sunt alte două victime ale ”nedreptăților” la care sunt supuși maghiarii din România de către guvernul de la București.

Ajunși amândoi pe poziții de înalți funcționari publici ai Statului Român pentru simplul motiv al apartenenței la etnia maghiară și fiind plătiți gras din fonduri publice, cei doi UDMR-iști nu au uitat faptul că atunci când au fost ”forțați” de UDMR să intre în structurile guvernamentale au lăsat în urmă o asociație, la care unul e președinte iar celălalt este membru fondator.

Astfel, cei doi funcționari au tras sforile (și le-au tras bine de tot!) pentru ca guvernul care le plătește salariile grase să încheie un contract cu asociația pe care cei doi o controlează. În luna noiembrie 2011, Secretariarul General al Guvernului – Departamentul pentru Relații Interetnice a încheiat contractul nr. 405/24.11.2011, în calitate de beneficiar, cu Asociația Szabadsag Szobor Statuia Libertății, în calitate de furnizor. Conform declarațiilor de interese ale celor doi, președintele Asociației Szabadsag Szobor Statuia Libertății este chiar secretarul de stat Király András György, în timp ce subprefectul Horvath Levente – Akos este membru fondator.

Obiectul contractului este dotarea școlilor cu predare în limba maghiară cu 204 exemplare dintr-o carte în cadrul programului ”O carte pentru biblioteca școlii”. Nu, nu este vorba de vreun titlu cu greutate din literatura româneasca, universală sau chiar maghiară. Volumul cu pricina este semnat chiar de către Horvath Levente – Akos și este intitulat ”Statuia libertății Arad”. Mai mult secretarul de stat Király András György face parte din colectivul de autori.

Conform unui document care mi-a fost comunicat de către Secretariatul General al Guvernului, urmare solicitării mele în baza Legii nr. 544/2001, asociația celor doi UDMR-iști a încasat suma de 3555,96 lei fără TVA. Cei doi funcționari ai statului și-au putut promova astfel fanteziile iredetiste maghiare pe bani publici.

Indiferent de modalitatea în care acest contract s-a realizat, nu putem decât să constatăm duplicitatea și imoralitatea celor doi membri UDMR, care, profitând de funcțiile lor au facilitat un contract între Guvern – ai cărui angajați sunt – și o asociație în care unul are calitate de președinte iar celălalt are calitatea de membru fondator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*