Oare mai putem face ceva pentru România?

Cum poate fi salvată România?! Iată o întrebare care chinuie orice român cu capul pe umeri, orice român responsabil, orice român sănătos la cap, iubitor de ţară frumos si curat. NU mânzeşte, frondist, trombonistic, gargaristic, înşelăcios, interesat şi micimanistic, aiuritor sau tezist, curvit sau paranoic, patriotard etc…etc… Cum poate fi salvată ţara noastră, România?! E o întrebare pe care mi-o pun de aproape 20 de ani. Cum poate fi salvată ţara noastră, România?! E o întrebare pe care mi-o pun în singuratatea mea naţională. Cum poate fi salvată ţara noastră, România?! E o întrebare pe care o pun între prietenii adevăraţi. Cum poate fi salvată ţara noastră, România?! E o întrebare pe care o pun acum în mod public. Cum poate fi salvată ţara noastră, România?!

Mai stăm sau nu în România ?

Cred că ne regăsim cu toții în el în el – cu toții ne regăsim în industrii care au căzut, în care multe companii ce se jucau cu bugete nelegate de venituri s-au trezit fără resurse, în care marketerii au trebuit să devină creativi și inovativi (dar nu prea au reușit), cu toții avem părinți speriați de perspectiva sărăciei într-o țară a cărei realități mai mult sau mai puțin au construit-o. Cu toții ne rugăm pentru sănătatea noastră căci știm că dacă ajungem pe mâna doctorilor s-ar putea să plecăm cu picioarele înainte. De ce să mai rămânem? Care este drive-ul nostru care ne ține în țară? Nu plecăm fiindcă nu putem, fiindcă ne leagă ceva de țara asta, de pământul acesta, de oamenii din jurul nostru? Văd oameni care înjură țara și care ar face orice să plece (dar rămân) și oameni care se apucă să scrie că articole pseudo-patriotice în care laudă oamenii și patria. Scriam pe „undeva” de acești pseudo-patrioți că dacă mâine ar găsi ceva ce să facă în afară, ar șterge-o instant. În special „puștimea” 19-23 ani, care își umplu blogurile de spirit patriotic, inițiative fără scop sau formă, și care în general nu aduc soluții…

Pe moment însă, toate acestea sunt vise…Dacă este să privesc cu pălăria mea de inginer logic, ar trebui să plecăm de aici. Dacă mă uit cu pălăria de marketer vizionar, credetică merită să risc să rămân ?

Grupul de dialog/dezbatere/analiză/evaluare „Alianta Cetatenilor” constituie ”cercul de studii” cetăţenesc, creat în ideea clarificării fondului identitar, ideologic, doctrinar, ”dilemelor”, o miscare cetăţenească împotriva manipulării/controlului efectuat de ”sistem” prin mijloacele de propaganda: privilegiind dezbateri pe teme de fond, identificind cauze, căutînd explicaţii logice, realiste, cognitive. …Evitaţi ”poluarea” spatiului cu texte rasiste, xenofobe, sovine, antisemite, apologii, injurii, atacuri la persoana…
Invităm miscarile, organizatiile civice şi formaţiunile politice ”NEALINIATE” sistemului transpartinic (format din PDL, PSD, PNL, PC, UDMR, UNPR, PNTCD, PRM, PIN, PNG-CD), sa-şi expuna viziunea/conceptele/ soluţiile privind renasterea valorilor morale, echitaţii, dreptaţii, adevarului ! … Grupul este „HETEROCLIT”, acoperind …un spectru larg de credinţe şi idei. Membrii invitaţi sau adaugaţi sînt rugati sa respecte etica dialogului civilizat, în caz contrar nu vor putea posta sau comenta si calitatea de membru va fi retrasa ! … O postare publicitara link (redirectionare spre un articol dintr-un jurnal) este indicata o data la trei zile (pentru un utilizator), cu o scurta introducere. …Precizam, ca sa nu exista dubii, administratorii sunt Republicani. (Alianta Cetatenilor Grup Deschisaliantacetatenilor@groups.facebook.co)

Un răspuns la “Oare mai putem face ceva pentru România?”

  1. Emil Staicu spune:

    da revenirea neconditionata la o monarhie constitutionala. Daca va uitati in istotria teritoriala a Romaniei indiferent cenume a purtat Muntenia Moldova transilvania a avut un rege deci regat Din 1948 s-a desfiintat ce de secole era inradacinat in mentalitatea romanilor cu noul val de la rasarit ce insasi ei au distrus ce era mai bun. Va spun asta cu mana pe inima caci de 45 de ani locuiesc intr-o monarhie si nu asa schimbao pentru nici o forma prezidentiala chiar si cea din USA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*