O nouă înfrângere a ungurilor în inima Ardealului!

Pentru 15 martie 2015, Ungaria și U.D.M.R. au pregătit și au sperat să obțină două mari victorii la Cluj-Napoca împotriva românilor și Statului Român.

Prima lucrătură ungurească a vizat atribuirea ilegală pentru municipiul Cluj-Napoca a denumirii din timpul ocupației Ungariei. Acțiunea judecătorească a pornit-o un cetățean olandez de origine ungară și a fost susținută de reprezentanți U.D.M.R. din Primăria municipiului Cluj-Napoca. După ce au câștigat la Tribunalul Cluj, ungurii au pierdut procesul la Curtea de Apel Cluj care, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, a interzis, pentru municipiul Cluj-Napoca, denumirea din timpul ocupației Ungariei, de după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940.

A doua lucrătură ungurească a urmărit schimbarea denumirii municipiului Cluj-Napoca și ștergerea istoriei și a continuității geto-dacilor și a românilor, de peste 7.000 de ani, în Inima Ardealului, în Cetatea Domnului. Marele patriot român Iosif Constantin Drăgan l-a convins pe Președintele României, Nicolae Ceaușescu, să atribuie municipiului Cluj vechea denumire de Napoca. În expunerea de motive la Decretul Consiliului de Stat, cu nr.194 din 16 octombrie 1974, a fost justificată astfel noua denumire a municipiului în Inima Ardealului: pentru a eterniza denumirea acestei străvechi așezări, mărturie a vechimii și continuității poporului român pe aceste meleaguri.”

În ziua de 22 mai 2014, trei etnici unguri din Cluj-Napoca au solicitat primarului Emil Boc și Consiliului local să acționeze pentru abrogarea Decretului nr.194 din 16 octombrie 1974, respectiv pentru renunțarea la ADEVĂRATA ISTORIE a uneia dintre cele mai vechi localități din lume.

În mod corect, primarul Emil Boc le-a comunicat că solicitarea membrilor U.D.M.R. nu este o problemă de interes deosebit, nu este oportună și nu reprezintă o prioritate pentru administrația locală, iar cadrul legal prevede (pentru o asemenea solicitare) organizarea unui referendum local la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali.

În urma multor reveniri cu petiții ale celor trei etnici unguri, în ședința Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca din 9 martie a.c. s-a prezentat o informare pe această temă și au avut loc interesante dezbateri. Merită felicitați toți consilierii locali români care au susținut și au votat, în unanimitate, pentru menținerea denumirii istorice a municipiului Cluj-Napoca. Singurii care au votat împotrivă au fost cei patru consilieri locali ai U.D.M.R., din totalul de 27 de aleși locali. Unirea românilor, indiferent de opțiunea lor politică, poate stopa orice acțiune antiromânească!

A treia victorie românească trebuie obținută în domeniul retrocedărilor ilegale de imobile în Cluj-Napoca pentru bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugărești catolice maghiare și diferite persoane fizice (urmași ai optanților unguri) și persoane juridice maghiare. Pentru aceasta este necesară inițierea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca privind sesizarea Direcției Naționale Anticorupție (D.N.A.) pentru a cerceta toate dosarele de retrocedare ilegală a imobilelor intrate în proprietatea Statului Român, în baza Tratatului de la Trianon și după Procesul optanților unguri, care au fost despăgubiți de către Poporul Român în coroane-aur. De asemenea, este necesar ca primarul Emil Boc să informeze Consiliul local și pe contribuabilii din municipiul Cluj-Napoca în legătură cu milioanele de euro plătite din bugetul local, în perioada 2005-2014, cu titlu de chirie către hoții de imobile, respectiv în cele în care funcționează instituții publice. Pentru adoptarea unei asemenea hotărâri, primarul Emil Boc poate și trebuie să convoace Consiliul local într-o ședință fixată înainte de 15 martie a.c.

Un răspuns la “O nouă înfrângere a ungurilor în inima Ardealului!”

  1. sandru ilie spune:

    eSTE FOARTE BINE ŞI CORECT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*